Jätevedenkäsittelyn prosessia ilmasta kuvattuna

VESIHUOLTO

Luotettavia palveluita vesihuoltoon ympäristön ja prosessien parhaaksi

Puhdas vesi on suomalaisten kansallisylpeys. Teemme jatkuvaa tuotekehitystä, jotta vesihuolto kehittyisi yhä toimintavarmemmaksi, kustannustehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi. Siten voimme pitää huolta ihmisistä ja puhtaasta luonnosta.

Yhdessä varmistamme suomalaisen vesihuollon kestävyyden

Vesihuolto on näkymätön, mutta välttämätön palvelu. Puhtaan veden toimittaminen käyttäjille ja jätevesien puhdistus ovat huoltovarmuuden ykkösasioita. Suomessa vesihuolto näyttäytyy helposti itsestäänselvyytenä korkean laatunsa vuoksi, mutta pahimmassa tapauksessa sen toimimattomuus aiheuttaa vesipulan ja vakavan terveysriskin.

Valmiuslain nojalla turvattu vesihuolto kattaa veden ottamisen pinta- tai pohjavesistä, veden käsittelyn ja johtamisen kuluttajille sekä jätevesien viemäröinnin ja puhdistuksen. Vesihuollon haasteita lisäävät esimerkiksi kaupungistuminen ja ilmastonmuutos, mutta samaan aikaan digitalisaatio ja entistä älykkäämpi teknologia tarjoavat alalle uusia mahdollisuuksia.

Insta vesihuolto vesitorni Lempäälän vesi Insta Wave
Kauniita järviä ja vihreää metsää kirkkaan auringonnousun aikaan.
VESIHUOLTO

Monipuoliset palvelumme vesihuoltoon

Toteuttamamme kaukovalvontajärjestelmän ja vesihuoltoautomaation piirissä asuu jopa kolme miljoonaa suomalaista. Olemme toimineet avainasemassa olevan luonnonvaran parissa jo yli 25 vuotta tuottaen automaation, sähköistyksen ja digitalisaation palveluita vesihuollon asiakkaidemme tarpeisiin. Sen aikana automaatio on kehittynyt, turvallisuusympäristö muuttunut ja erityistilanteisiin varautumisesta tullut entistä tärkeämpää.

Palvelemme monipuolisesti SIA-suunnittelu- ja kokonaistoimituksissa vedenhankinnan ja -jakelun sekä jätevesien viemäröinnin ja puhdistuksen aloilla. Huolehdimme useiden vesihuoltoyhtiöiden järjestelmien elinkaaresta joka päivä. Moni vesihuollon toimija ohjaa vedentuotantoaan ja -jakeluaan sekä jäteveden puhdistusta ja pumppausta valvomoratkaisuidemme avulla.

VESIHUOLTO

Insta ikoni vesihana
3 miljoonaa
suomalaista asuu Instan vesihuoltoautomaation piirissä
Vesilaitoksen allas aamuauringossa

Turvalliset ja tehokkaat ratkaisut vesihuoltoon

Onko automaatiojärjestelmän modernisointi, prosessien tehostaminen tai vaikkapa valvomon uudistus ja älykäs analytiikka sinulle ajankohtaista?

Tutustu palveluihimme ja ota meihin yhteyttä tai inspiroidu asiakastarinoistamme.

Luotettavaa ja kustannustehokasta vedenkäsittelyä digitalisaation avulla

Vedenkäsittelyprosesseilta vaaditaan sekä luotettavuutta että kustannustehokkuutta. Digitalisaatio – muun muassa virtuaaliset mallit – tarjoaa lukuisia keinoja näiden varmistamiseen. Olemme toimittaneet vedenkäsittelyautomaation useisiin uimahalleihin ja maauimaloihin. Ohjattavista laitteista, moottoreista ja venttiileistä kertyy jatkuvaa dataa, jonka analysointi on nopeaa nykyaikaisten, tietokantatyyppisten valvomojärjestelmien avulla. Datan perusteella seurataan veden laadun tasaisuutta, kemikaalipitoisuuksia, lämpötiloja, virtaamia ja paineita, jotka ohjelmistomme kokoaa yhteen selkeään, visuaaliseen tilannekuvaan.

Teemme ohjelmistotuotteidemme parissa jatkuvaa tuotekehitystä, jotta vesihuolto kehittyisi yhä toimintavarmemmaksi, kustannustehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi. Turvallisuutta lisää muun muassa tekoälyä hyödyntävä älykäs analytiikka, jonka avulla järjestelmästä voidaan löytää poikkeamat jo ennen niiden aiheuttamia vikatilanteita.

Valmennamme asiakkaitamme myös varautumaan toimintavarmuutta uhkaaviin riskeihin koulutus- ja kyberturvaharjoitustemme avulla. Todentuntuisissa, simuloiduissa valmiusharjoituksissa kehitetään yrityksen prosesseja poikkeustilanteiden varalta ja kasvatetaan henkilöstön valmiuksia toimia kriisitilanteissa.

Vesihuolto

Palvelumme vesihuoltoon

Instan automaatiosuunnittelijat istuvat näyttöjen edessä järjestelmien testaukseen varatussa FAT-tilassa.

Teollisuus

Sähköistyksen, instrumentoinnin ja automaation suunnittelupalvelut

Toimimme kokeneena ja asiantuntevana kumppanina automaation, instrumentoinnin ja sähköistyksen ratkaisujen suunnittelussa. Toteutamme uus- ja muutosinvestointiprojektit esisuunnittelusta käyttöönottoon.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.