Esiintyjä teatterin näyttämöllä

NÄYTTÄMÖTAITEET

Nosta esityksesi uudelle tasolle

Näyttämötaiteen produktioissa keskiössä ovat turvallisuus, teosten luonnin sujuvuus ja ohjausjärjestelmän luotettavuus. Toteutamme kaikkein vaativimmat, kansainväliset kriteerit täyttävät näyttämömekaniikkahankkeet yli 20 vuoden kokemuksella ja Suomen markkinajohtajan varmuudella.

Hyödynnä modernin näyttämömekaniikan taika

Näyttämöillä, konserttisaleissa ja muissa esitystoimintaan erikoistuneissa tiloissa teollisuuden tarpeisiin kehitetyllä automaatiolla luodaan taianomaisia tuloksia. Esittävän taiteen hankkeissa käyttöliittymät ja ohjaimet on suunniteltu esitysteknisiin tarpeisiin, mutta muilta osin toteutuksessa sovelletaan teollisuuteen kehitettyjä laitteistoja ja komponentteja.

Kokonaisuudelta vaaditaan ennen kaikkea turvallisuutta, käytettävyyttä, monipuolisuutta ja luotettavuutta. Kun näyttämömekaniikka toimii, teatteriyleisö ei tekniikan läsnäoloa edes huomaa.

Paljon esiintyjiä teatterin näyttämöllä, yläpuolella pyöreä näyttämöelementti valoineen.
Balettitanssija esittää klassista balettia oopperatalon lavalla.
Näyttömötekniikka

Näyttävää liikettä, nopeutta ja tarkkuutta näyttämöille automaatiolla

Näyttämötekniikalla tai -mekaniikalla tarkoitetaan mekaanisia laitteita, joita voidaan käyttää liikuttamaan lavasteita, esiintyjiä tai muita esityksissä käytettäviä elementtejä. Tyypillisiä esimerkkejä ovat katosta riippuvat nostimet, lattianostimet tai pyörönäyttämöt.


Automaatiota käyttämällä voidaan ohjelmoida toimintoja, joiden toteuttaminen muilla keinoilla olisi mahdotonta. Yhä suurempia ja painavampia lavastuselementtejä voidaan ajaa yksittäin tai ryhmissä tarkasti, toistettavasti ja kovillakin nopeuksilla.
Laitteille voidaan määrittää kiihdytyksiä tai hidastuksia sekä ohjelmoida liikkeellelähdön viiveitä tai liipaisuja, jolloin laite saapuessaan tiettyyn lukemaan vaikkapa muuttaa nopeuttaan tai käynnistää jonkun toisen laitteen liikkeen.

Innovatiiviset ratkaisut ja työkalut ammattilaisille

Näyttämöurakoissa tärkeää on toiminnan luonteen ja käyttäjien tarpeiden tunteminen. Alan markkinajohtajaksi Suomessa yli 20 vuoden kokemuksella edennyt Insta huomioi projekteissa henkilökunnan toiveet ja tarpeet hankesuunnitteluvaiheesta alkaen. Kokemuksellamme kansainvälisen tason erikoisvaatimuksista osaamme tarjota huipputason teatteritekniikkakokonaisuuden. Toteutuksissamme on ollut mukana hyvin vaativia koneistoja ja uniikkeja ratkaisuja.

Kehittämämme Insta Whisper -ohjausjärjestelmän älykkääseen käyttöliittymään ja turva-automaatioon perustuva neljännen sukupolven versio pohjaa uusimpiin web-teknologioihin. Käyttöliittymä voidaan räätälöidä asiakastarpeita vastaavaksi. Esitystekniikkaa varten ergonomisesti muotoilluilla langallisilla ja langattomilla ohjaimilla esitysten luominen käy sujuvasti.

Yhden näytöksen keskeytys tai peruutus voi aiheuttaa jopa kymmenien tuhansien eurojen tappiot. Ohjausjärjestelmän turvaominaisuudet, konekohtaiset automaatiokeskukset, varakeskukset ja kahdennettu järjestelmä turvaavat esitystekniikan toimintavarmuuden. Laitteille tehdään ennen käyttöönottoa laajat kuormitus- ja toimintakokeet, minkä lisäksi turvallisuus varmistetaan vuosittaisissa huolloissa ja toimintakokeissa.

Tanssijoita punaisissa asuissaan juoksevat lavalla, ilmassa savua.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.