Tampere-talon Ison salin kattosillalla

1 - 6 - 2021 - Uutiset

Tampere-talon esitystekniikan uudistustyö käynnistynyt

Tampere-talon Ison salin esitystekniikan uudistus etenee aikataulussaan. Vanha nostinjärjestelmä ja sähköistykset on lähes kokonaan purettu.

ModernisointiAutomaatioOhjausjärjestelmä

Tampere-talon Ison salin esitystekniikan uudistus on edennyt toukokuussa vaiheeseen, jossa vanhoja nostinjärjestelmiä ja sähköistyksiä puretaan. Insta Automation toimii hankkeen päätoteuttajana.

Tampere-talon Ison salin kattosillalla nostinta asentamassa

– Ylös 20 metrin korkeuteen on tulossa 33 tankonostinta ja uusi, riittävän laaja sähkötila. Vanha ohjausjärjestelmä on purettu, ja myös sähkön purku on 95-prosenttisesti tehty, Instan suunnitteluinsinööri ja projektin työmaapäällikkö Juha Veijonen kertoo.

Kokonaistoimitus sisältää näyttämön kattokoneistojen sekä niiden sähköistyksen ja ohjausjärjestelmän uusinnan. Elokuussa 2020 suunnittelutyön ja tehdasasennusten merkeissä aloitetun urakan on määrä valmistua kesällä 2021.

Tampere-talon näyttämömekaniikan uudistus

Nykyaikaista ja toimintavarmaa esitystekniikkaa

Käytössä ollut nostinlaitteisto oli toteutettu vuonna 1998, eikä se vastannut enää kapasiteetiltaan tai käyttövarmuudeltaan nykyaikaisten tuotantojen näyttämöteknillisiä tarpeita. Uusi nostinten ohjaamiseen käytettävä tekniikka on paljon aiempaa monipuolisempi ja turvallisempi.

– Sähkökeskukset on tuotu nykypäivään ja kokonaisuus toteutetaan viimeisimpien väylätekniikoiden mukaan. Jokaisella koneella on oma konekohtainen taajuusmuuttajansa ja moottorinohjauskeskuksensa. Myös anturoinnit ja turvalaitteet ovat nykyvaatimusten tasolla, Instan Koneistot ja näyttämöt -yksikön päällikkö Marko Hänninen selittää.

Konekohtaisten keskusten, varakeskusten ja kahdennetun järjestelmän vuoksi esitystekniikan toimintavarmuus paranee, ja vikatilanne voidaan ratkaista nopeasti.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.