Sähkönjakelun palvelut muuntamoille

Parempaa sähkönjakelun käyttövarmuutta elinkaaren hallinnan mukaisella, ennakoivalla huollolla

Sähkönjakelulaitteiden elinkaaripalvelut

Varmistamme luotettavan sähköjakelun tarjoamillamme huolto-, korjaus- ja testauspalveluilla sähköjakelulaitteille ja -järjestelmille teollisuuden, sähköasemien ja kiinteistöjen tarpeisiin. Takaamme sähköjakelujärjestelmien käyttökelpoisuuden ja tuotannon luotettavuuden sekä sähköjakelulaitteiden turvallisen ja luotettavan toiminnan.

Taloudellista ja kestävää sähkönjakelua muuttuvassa toimintaympäristössä

Sähköntarpeen kasvaessa huomiota kiinnitetään entistä enemmän energian kustannustehokkuuteen, käyttövarmuuteen ja turvallisuuteen. Elinkaaren hallinnan mukaisilla ennakoivilla huolloilla, määräaikaishuolloilla ja optimoiduilla uusinnoilla paitsi turvataan sähkönjakelulaitekannan häiriötön toiminta sekä minimoidaan suunnittelemattomat vika- tai häiriötilanteet, myös mahdollistetaan siirtyminen kohti energiatehokkaampia datalla johdettuja sähkönjakelujärjestelmiä.

Sähkönjakelun elinkaarta kannattaa ajatella kokonaisvaltaisesti. Sähkönjakeluverkko on kokonaisuus, jonka toiminnoista kertyvää tietoa voidaan hyödyntää järjestelmän kuormitettavuuden ja tuotantoprosessien optimointiin. Laiteuusinnat ja modernisoinnit toimivat myös digitalisaation mahdollistajina, kun suunnitellaan siirtymistä seuraavalle tasolle eli kohti laitteiden järjestelmällistä yhdistämistä toisiinsa.

Instan Sähkönjakeluyksikön työntekijöitä työskentelemässä muuntajan luona.

Merkkiriippumatonta, joustavaa ja kustannustehokasta palvelua sähkönjakelujärjestelmien koko elinkaarelle

Sähkökoneiden toimintavarmuudella, turvallisuudella ja elinkaaren hallinnalla on suora vaikutus tuottavuuteen ja tehokkuuteen. Sähkönjakelun elinkaarikumppanina varmistamme asiakkaan investointien oikea-aikaisuuden ja estämme laitekannan ylläpidolla hallitsemattomat rikkoontumiset tai tuotantoseisakit. Tarjoamme sähköjärjestelmien huoltoa, kunnossapitoa ja uusintaa teollisuuteen, sähköasemille ja kiinteistöille. Vuosikymmenten kokemus tuhansista projekteista on antanut meille paljon oppia, josta uskomme olevan hyötyä niin palveluiden tilaajille kuin myös laitetoimittajille matkalla kohti yhä energiatehokkaampaa ja datalla johdettua teollisuutta.

Lähikuva suurjännitemuuntajan sähköasemasta.

Palvelumme sähkönjakelulaitteille kenttä- ja korjaamotöinä

Tarjoamamme huollot ja mittaukset sisältävät muun muassa katkaisijahuollot, relekoestukset, muuntajahuollot, kompensointilaitehuollot sekä asiantuntijapalveluina lämpökuvaukset, sähkönlaadun mittaukset, muuntajaöljyanalyysit, ennakkohuolto-ohjelmat sekä sähkökäytönjohtajapalvelut. Merkkiriippumattomana toimittajana meillä on kyvykkyys huoltaa ja koestaa kaikkien laitevalmistajien laitteet.

Instan työntekijä seisoo selin kameraan muuntamon luona liimaten iNetti-tarraa oveen. Melko tiukka rajaus kuvassa.
Euroopan suurimman kuparintuottajan Aurubis Finland Oy:n työntekijöitä.
Suunnitelmallista ja sujuvaa Aurubis Finland Oy:n sähkönjakelulaitekannan elinkaaresta huolehtimista

Moitteettomasti toimivaa sähkönjakelun elinkaarikumppanuutta

Insta huolehtii Aurubis Finland Oy:n sähkönjakelulaitekannan elinkaaresta kokonaisvaltaisesti, täsmällisesti ja turvallisesti. Yhteistyön myötä tuotantokoneiden käyttövarmuus on parantunut, aikataulut pitävät ja järjestelmiä kehitetään yhdessä.

– Insta tarjoaa sähkönjakeluhuollon kumppanina toimintaa laajemmalla mittakaavalla muihin toimijoihin nähden. Asioiden hoito yhden yrityksen kanssa on vaivatonta. Toiminta on laajentunut investointeihin ja automaatioon, ja esimerkiksi viikoittaiset ennakkohuollot hoituvat Instan kautta. Muun muassa hiilihuollot ovat meille tärkeä osa-alue, ja ne ovat toimineet oikein hyvin, Aurubis Finland Oy:n huoltoinsinööri sekä sähkötöiden ja -käytön johtaja Toni Ketonen kertoo.

– Sähkönjakelu on toiminut moitteettomasti jo pidemmän aikaa. Aikaisempaan verrattuna muutos on huomattava, kun ennakkohuollolla vikaantumiset on saatu poistettua ja sähkökatkosten ja rikkoontumisten puuttuessa tuotantokoneiden käyttövarmuus on luonnollisesti paljon parempi.

Sähkönjakelun asiakkaille tarjoamamme asiantuntija- ja huoltopalvelut

Asiantuntijapalvelut

 • Sähkökäytönjohtajapalvelut

 • Sähkönjakelun konsultointipalvelut

 • Ennakkohuoltosuunnitelmat

 • Laitekartoitukset ja elinkaarianalyysit

 • Suojareleiden konfiguroinnit

 • Lämpökuvaukset

 • Sähkönlaadunmittaukset

 • Maadoitusmittaukset

 • Akustojen kapasiteettimittaukset

 • Asennusvalvonnan ja käyttöönoton palvelut

Huoltopalvelut

 • Kunnossapito- ja huoltopalvelut jakelulaitteille 400 V–110 kV

 • Muuntajaöljyanalyysit

 • Jännitetyöimuroinnit

 • Keskijännitekaapeloinnit ja -päätteet

 • Virtakiskoasennukset ja muutostyöt

Palveluvalikoimamme kattaa paitsi huollot, korjaukset ja asennukset myös uusien laitteistojen suunnittelun. Toimintaamme ohjaavat ISO 9001 -laadunhallintajärjestelmä, ISO 45001 -työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä sekä ISO 14001 -ympäristöstandardi. Meidät on myös arvioitu palvelutoimittajien HSEQ-arvioinnin mukaan. Palvelemme kattavasti koko Suomen alueella. Kiinteät toimipisteemme sijaitsevat Tampereella, Porissa, Espoossa ja Muuramessa.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.