Valion R2-laitoksen taajuusmuuttajat

Vahva asiakasymmärrys ja projektinhallinta takaavat onnistuneen toteutuksen

Automaation, sähköistyksen ja digitalisaation kokonaistoimitus on varmin ja sujuvin valinta

Automaation, sähköistyksen, instrumentoinnin ja digitalisaation ratkaisujen kokonaistoimitus on kustannustehokas ja elinkaaren kannalta turvallinen vaihtoehto. Vastuun kantaa yksi luotettava kumppani, sähköautomaation johtava suomalainen asiantuntija.

Monipuoliset kokonaistoimitukset teollisuuden tarpeisiin

Kun koko toimitus on yhden luotettavan kumppanin vastuulla, yllätykset saadaan minimoitua ja projekti pysyy aikataulussa. Saat kaikki tarvitsemasi palvelut yhdeltä toimittajalta, mikä tekee hankinnasta ja toteutuksesta helppoa ja vaivatonta. Avaintekijöitä hankkeen tehokkaaseen läpivientiin ovat laadukas projektinhallinta, ammattitaitoinen henkilöstö sekä oikein kohdistetut resurssit.

Insta on kotimainen ja ketterä kumppani, jolla on vuosikymmenten kokemus automaation, sähköistyksen ja digitalisaation kokonaisratkaisuista ja projektitoimituksista räätälöitynä asiakkaan tarpeisiin. Kokonaistoimituksiimme nivoutuvat entistä voimakkaammin myös teollisuuden datakeskeiset ratkaisut, joilla tehostaa tuotantoa sekä johtaa liiketoimintaa tietopohjaisesti.

Toteutamme kokonaistoimituksia monipuolisesti teollisuus- ja tuotantolaitoksiin, energiantuotantoon ja -jakeluun, vesihuoltoprosesseihin sekä näyttämömekaniikan hankkeisiin. Osaamisemme pohjaa vahvaan ymmärrykseen asiakkaidemme toimialakohtaisten prosessien erityispiirteistä. Erityisosaamistamme on vankka projektijohtamisen kulttuuri ja kokemus.

Instan työntekijä ja asiakas seisovat Valion R2-välipalatehtaalla maitotölkkirivistön takana.

Toimintavalmis sähköistys- ja automaatiokokonaisuus elinkaaripalveluineen

Teollisuuden automaation, instrumentoinnin, sähköistyksen ja digitalisaation täyden palvelun kumppanina hallitsemme investoinnin koko elinkaaren esisuunnittelusta kunnossapitoon ja modernisointeihin. Omimmillamme olemme avaimet käteen -kokonaistoimituksissa – pienistä osakokonaisuuksista laajoihin investointihankkeisiin.

Pystymme toteuttamaan lähes kaikki sähköistyksen, automaation, instrumentoinnin ja digitalisaation palvelut oman henkilöstömme voimin. Tarjoamalla koko palvelukokonaisuuden aina suunnittelusta, ohjelmoinnista ja keskusvalmistuksesta asennuksiin, laitetoimituksiin, koestukseen, käyttöönottoon ja koulutukseen, varmistamme toimitetun järjestelmän vaatimustenmukaisuuden ja toimivuuden.

Helenin Katri Valan lämpöpumppulaitoksessa Instan työntekijä ja asiakas.

Sähköistyksen hankkeissa hallitsemme projektinjohdon, suunnittelun, verkostolaskennan, rakentamisen, huollon ja ylläpidon sekä laitetoimitukset, kuten sähköasema- ja laiterakennukset, keskijännitekojeistot sekä keski- ja suurjännitemuuntajat. Tarjontamme on laajentunut kohti yhä laajempia ja vaativampia sähköistyksen kokonaistoimituksia aina 110 kilovoltin suurjännitetoteutuksiin asti.

Tarjoamme kokonaistoimituksillemme myös kattavat elinkaari- ja ylläpitopalvelut, kuten ympärivuorokautisen päivystyksen, etäyhteyspalvelut, määräaikaiskoestuspalvelut sekä varaosapalvelun.

Kuvassa oikealla Kuopion Veden Markus Happonen ja Arto Hoffren sekä Instan Kimmo Suonperä ja Jari Niemi Itkonniemen vesilaitoksella.
PVO-Vesivoima Oy:n Jumiskon vesivoimalaitos
Moderneilla sähkö- ja automaatiojärjestelmillä lisää tehoa ja luotettavuutta tuotantoon

Jumiskon vesivoimalaitokselle lisätehoja ja joustavuutta PVO-Vesivoiman ja Instan yhteistyöllä

Insta toimitti PVO-Vesivoimalle Jumiskon vesivoimalaitoksen ja Isojärven pumppuaseman automaatio- ja sähköjärjestelmien uusinnan peruskunnostuksen yhteydessä. Peruskunnostuksen myötä laitoksen hyötysuhde parani noin kuusi prosenttia ja teho kasvoi kaksi megawattia. Säätömahdollisuudet ja energiatehokkuus kasvoivat, ja laitos kykenee tuottamaan sähköjärjestelmän tasapainon kannalta tärkeää säätösähköä entistä joustavammin.

– Insta näyttäytyy meille yrityksenä, joka kuuntelee asiakasta ja on toiminnassaan joustava. Sillä on iso merkitys, että toimittaja osaa ja pystyy myös tarvittaessa haastamaan. Oli positiivinen yllätys, että Installa oli jo myynti- ja tarjousvaiheessa erinomaisia ehdotuksia ja näkemyksiä, kehityspäällikkö Juha Kähkölä sanoo.

Valion Pekka Maalo ja Instan Antti Laaksonen Valion R1 -tehtaalla.
Modernisointihankkeen tärkeimpiä tavoitteita oli hävikin pienentäminen

Valion R1-tehdas sai uuden meijeriautomaation kokonaistoimituksena

Elintarviketeollisuuden tuotantolaitosten modernisoinneissa ei pitkiin tuotantoseisakkeihin ole varaa. Valion R1-tehtaan automaatiouudistuksessa nopeasta yliheittoajasta selvittiin hyvällä yhteistyöllä ja ennakkosuunnittelulla ja prosessin simulointia varten tehtyä digitaalista kaksosta hyödyntäen.

Valion tekninen asiantuntija Pekka Maalo ja automaatioasentaja Iiro Simola kertovat yhteistyön Instan kanssa sujuneen hyvin. Sujuvan projektin salaisuus olivat Valion ja Instan yhteiset suunnittelupalaverit ja se, että haasteet ratkottiin yhdessä onnistuneesti sitä mukaa, kun niitä ilmeni.

– Toimittajana Insta on hyvä, asiantuntemusta löytyy todella paljon. Se, että Installa sovituista asioista pidetään kiinni, on tärkeää, Maalo ja Simola summaavat.

Kokonaistoimituksissa hyödynnämme aina asiakkaan kannalta parasta teknologiaa

Kattava toimipisteverkostomme Helsingistä Pohjois-Suomeen takaa ammattitaitoisen ja nopean palvelun koko maassa.

Toimitamme tehokkaat ja asiakkaan toimintaympäristöön saumattomasti soveltuvat kokonaisuudet vuosikymmenten kokemuksella vaativista prosessiautomaation ja sähköistyksen urakoista. Valitsemme asiakkaalle käyttötarkoitukseen soveltuvimmat ja pisimmän elinkaaren mahdollistavat laitteet, järjestelmät ja ratkaisut. Toimittajapartnereitamme ovat johtavat sähköautomaation tuotemerkit, kuten Siemens, ABB, Schneider, Rockwell ja Omron.

Monipuolinen kokemuksemme erilaisista dataohjautuvista automaatioratkaisuista varmistaa, että kokonaistoimituksen eri rajapinnat keskustelevat keskenään saumattomasti. Ohjelmistoratkaisumme auttavat keräämään, yhdistämään ja analysoimaan tietoa, jolloin ylläpitoon liittyvien kustannusten ennakointi ja optimointi helpottuvat.

Porvoon veden työntekijä tabletti kädessään.

Kokonaistoimituksemme sisältävät muun muassa

 • Projektinjohtamisen

 • Automaatio- ja sähkösuunnittelun

 • Järjestelmäsuunnittelun

 • Toimintomäärittelyt

 • Käyttöliittymät, SCADA- ja valvomojärjestelmät

 • Sovellusohjelmoinnit

 • Data-alustat ja tietovarastot

 • Materiaali- ja laitetoimitukset

 • Automaatio- ja sähkökeskukset

 • Asennukset

 • Testauksen ja käyttöönoton

 • Elinkaaripalvelut, ylläpidon ja kehityksen

Piirros jossa kuvattu Instan vahvuudet kokonaistoimituksissa.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.