Insta_steel_eagle_forest

12 - 9 - 2023 - Uutiset

Patentoitu panososa ja drone: Insta Steel Eagle™ on uusi, uniikki ja tehokas miehittämätön puolustusratkaisu

Instan yhdessä kumppaniensa kanssa kehittämä Insta Steel Eagle™ on innovatiivinen ja täysin uudenlainen miehittämätön puolustusteknologian ratkaisu, johon kuuluvat patentoitu, tehokas panososa ja vaativaan käyttöön suunnattu drone. Dronen avulla kuulia sisältävä räjähdepanos voidaan kuljettaa ilmateitse halutun kohteen yläpuolelle ja räjäyttää. Panoksen alueellinen sirpalevaikutus on laaja ja suuntautuu ylhäältä alas tarkasti haluttuun maaliin.

Instan yhdessä kumppaniensa kanssa kehittämä Insta Steel Eagle™ on innovatiivinen ja täysin uudenlainen miehittämätön puolustusteknologian ratkaisu, johon kuuluvat patentoitu, tehokas panososa ja vaativaan käyttöön suunnattu drone. Dronen avulla kuulia sisältävä räjähdepanos voidaan kuljettaa ilmateitse halutun kohteen yläpuolelle ja räjäyttää. Panoksen alueellinen sirpalevaikutus on laaja ja suuntautuu ylhäältä alas tarkasti haluttuun maaliin.

- Ainutlaatuista tuotetta voidaan hyödyntää maataistelun tukena strategisesti tärkeissä kohteissa täydentämään muuta tulenkäyttöä. Ylhäältä tuleva räjähdevaikutus on vapaasti säädettävissä dronen korkeuden mukaan. Teho on merkittävästi parempi verrattuna kranaatinheittimien luomaan sirpalevaikutukseen. Tuotekonsepti täyttää kaikki Suomen ratifioimat kansainväliset sopimukset (Ottawa, Geneve), kertoo Tuure Lehtoranta Instan Puolustusliiketoiminnan myynti- ja asiakkuusjohtaja.

Vuosikymmenten kokemus puolustusteknologiasta

Suomalainen huipputeknologiayritys Insta on ollut jo yli 50 vuotta edelläkävijä ja luotettava kumppani puolustusteknologiamarkkinoilla. Yhtiö on osallistunut Suomen Puolustusvoimien ohjauksessa Nato- kumppanuustoimintaan jo vuosia ja Instan teknologia on Nato-yhteensopivaa.

- Suuntaamme Insta Steel Eagle™ -uutuustuotteemme kotimaan lisäksi myös kansainvälisille puolustussektorin markkinoille. Pitkäjänteisen tutkimustyön sekä vahvan osaamisen ansiosta pystymme luomaan uutta ja auttamaan myös asiakkaitamme kehittämään suorituskyvyltään korkeatasoista puolustusteknologiaa, Lehtoranta sanoo.

Helppokäyttöisestä ja kuormankantokyvyltään räätälöitävissä olevasta drone-kalustosta on vastannut Nordic Drones Oy. Panososan kehittämistyön on tehnyt Leijona-Instituutti Oy, joka on osa Instan Puolustusliiketoimintaa. Räjähdepanoksen tuotannosta vastaa Oy Forcit Ab.

Insta Steel Eaglen™ kanssa samaan tuoteperheeseen kuuluu jo muutama vuosi sitten esitelty hyppypanos, jonka uusi tuotenimi on Insta Steel Lynx™. Steel Lynxin™ kehitystyö on loppusuoralla ja on suunnitelmien mukaan valmis vuoden 2023 loppuun mennessä.

Huipputeknologiaa ja uusia keksintöjä

Muuttunut turvallisuusympäristö luo uusia mahdollisuuksia myös Installe, joka on jo vuosien ajan keskittynyt kriittisen puolustus- ja turvallisuusteollisen tuotannon, teknologian ja osaamisen kehittämiseen ja huoltovarmuuden tukemiseen.

Insta on Suomen Puolustusvoimien strateginen kumppani ja keskittyy puolustusliiketoiminnassa avioniikan ylläpitoon ja huoltoon, lentäjien suorituskykyä turvaaviin ratkaisuihin, johtamisjärjestelmiin, simulaattoreihin, kyberturvallisuuteen sekä verkottuneen puolustuksen järjestelmäintegraatioihin.

Nato-jäsenyyden myötä kehittyvä kansainvälinen puolustusyhteistyö lupaa hyvää niin suomalaiselle teollisuudelle kuin koko Euroopan turvallisuudelle. Installa on vahva rooli esimerkiksi Suomen tulevan F-35-hävittäjäkaluston avioniikan huoltopalveluissa. Yhtiö on myös tehnyt Lockheed Martinin kanssa sopimuksen sotilaskäyttöön tarkoitetun tiedonsuodatusratkaisun toteuttamisesta.

–Suomesta löytyy monipuolista ja korkeatasoista osaamista, jolle on käyttöä kansainvälisen puolustusyhteistyön vahvistamisessa ja kehittämisessä, vakuuttaa Lehtoranta.

Ensiesittely Defence & Security Equipment International (DSEI) -tapahtumassa

Uusi Insta Steel Eagle™ esitellään ensimmäistä kertaa Defence & Security Equipment International (DSEI) -tapahtumassa Lontoossa 12.-15. syyskuuta.

Uuden tuotekonseptin lisäksi esittelemme tapahtumassa kansainvälisesti kiinnostavia Suomessa käytössä olevia ilmapuolustuksen johtamisjärjestelmiä sekä Insta ANR -vastamelukuulokkeita (Active Noise Reduction), joita on aiemmin toimitettu SAAB Gripen-hävittäjille Ruotsiin ja Brasiliaan sekä IPBAM-hengitysilmamonitoria (Insta Pilot’s Breath Air Monitor), joita Insta toimittaa Itävallan ilmavoimille Eurofighter-hävittäjälentäjien käyttöön.

Tutustu lisää:

Instan puolustusratkaisut

Insta Steel -tuoteperhe

Insta osallistuu Defence & Security Equipment International -tapahtumaan

Itävallan ilmavoimat ottaa ensimmäisenä Eurofighter-maana käyttöön Instan kehittämän lentäjän hengitysilmamonitorin

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.