16 - 6 - 2023 - Uutiset

Insta ja Lockheed Martin solmivat yhteistyösopimuksen tiedonsuodatusratkaisun kehittämisestä

Insta ja Lockheed Martin ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen seuraavan sukupolven tiedon välitys- ja suodatusratkaisun kehittämisestä. Allekirjoitettu sopimus on ensimmäinen Suomen F-35-hävittäjähankkeen epäsuoran teollisen yhteistyön alaisista projekteista.

Insta ja Lockheed Martin ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen seuraavan sukupolven tiedon välitys- ja suodatusratkaisun kehittämisestä. Allekirjoitettu sopimus on ensimmäinen Suomen F-35-hävittäjähankkeen epäsuoran teollisen yhteistyön alaisista projekteista.

Kaksivuotisen projektin aikana Insta ja Lockheed Martin kehittävät yhteistoiminnassa vaativaan sotilaskäyttöön tarkoitetun kaksisuuntaisen tiedon välitys- ja suodatusratkaisun (Cross Domain Solution), joka mahdollistaa työskentelyn eri turvallisuusluokkien verkkojen välillä.

Älykkääseen teknologiaan ja kyberturvallisuuteen keskittyneellä Installa on pitkä kokemus vaativien tiedon salauksen ja tiedonsuodattamisen ratkaisujen kehittämisestä. Tämän yhteistyön myötä tiedon suodattamisen ratkaisua kehitetään edelleen tulevaisuuden tiedonsuodattamisen tarpeisiin.

”Yhteistyön avulla voimme laajentaa kattavaa ja monipuolista turvallisen tiedonsiirron tuotevalikoimaamme. Verkottuneet operaatiot vaativat modernin ja luotettavan tiedon välitys- ja suodatusratkaisun, jossa on huomioitu sekä kyber- että operaatioturvallisuus ” kertoo Instan Senior Vice President Petri Reiman.

Yhteistyöprojektissa yhdistyvät molempien yhtiöiden asiantuntijuus sekä teknologiset valmiudet, ja tavoitteena on kehittää valmis tuote, jota voidaan tarjota myös kansainvälisille markkinoille. Vahvalla kriittisten teknologioiden osaamisella mahdollistetaan kotimainen huoltovarmuus myös jatkossa.

Insta on Suomen Puolustusvoimien strateginen kumppani ja yksi Suomen johtavista kyberturvallisuusratkaisujen toimittajista. Tarjoamme laaja-alaisesti kyberturvaratkaisuja konsultoinnista kyberhyökkäysten torjuntaan ja verkkoturvasta henkilöiden ja laitteiden turvalliseen digitaaliseen identiteettiin.

Olemme toimineet puolustusmarkkinassa jo yli 50 vuoden ajan. Tuotamme asiakkaillemme ylivoimaista suorituskykyä johtamisen ja turvallisen tiedonvälityksen ratkaisujen sekä avioniikan elinkaaripalveluiden avulla. Ratkaisuihimme ja palveluihimme luottavat suuryritykset ja julkisen sektorin organisaatiot niin kotimaassa kuin maailmalla.

Kuva: Lockheed Martin

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.