Instan SOC-palvelut

Kotimaista kyberturvallisuuden huippuosaamista SOC-palveluna 24/7

SOC - kyber­operaatio­keskuskuk­sen palvelut 24/7

Instan SOC eli kyberoperaatiokeskus on ratkaisumme kyberturvallisuuden ympärivuorokautiseen valvontaan, reagointiin ja jatkuvaan kehittämiseen toiminnan turvaamiseksi. SOC-palvelullamme kasvatat organisaatiosi kyberresilienssiä eli kykyä jatkaa organisaation toimintaa haitallisista kyberavaruuden tapahtumista huolimatta. Lisäksi autamme täyttämään säädöksien asettamat velvoitteet organisaationne kyberturvallisuudelle.

Kyberturvallisuuden valvontaa ajasta ja paikasta riippumatta 

Instan Suomessa toimiva kyberoperaatiokeskus (SOC: Security Operations Center) valvoo asiakkaidensa toimisto- ja tuotantoympäristöjä (IT ja OT) muodostaen kyberturvan kokonaistilannekuvaa automaattisesti tehtävän tiedonkeruun ja analyytikoiden analysoimien poikkeamien pohjalta - ympärivuorokautisesti vuoden jokaisena päivänä.  

Nopeaa reagointia ja vastatoimia vaikutusten lieventämiseksi 

Poikkeamiin reagoidaan etukäteen määriteltyjen toimintamallien eli ns. pelikirjojen mukaisesti. Yhteistyö asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa on tiivistä, jotta tilanteen koittaessa pystytään toteuttamaan hallitusti ja nopeasti tilanteeseen sopivimmat vastatoimet. Suoritamme välittömiä vastatoimia tarvittaessa itsenäisesti. 

Varautumista ja jatkuvaa kehittämistä 

Jatkuvasti muuttuviin uhkiin vastaamiseksi kehitämme ja toteutamme kyberturvallisuuskyvykkyyksiä itsenäisesti SOC-palvelumme ajantasaisuuden varmistamiseksi.  Kyberoperaatioita toteutamme hiotulla teknologian, prosessien ja asiantuntijoiden kokonaisuudella - vuosien aikana kehitetyllä SOC-palvelullamme.

Instan SOC – valvonta, reagointi ja varautuminen

Instan SOC-palvelu:

  • Ylläpitää jatkuvaa tilannetietoisuutta pilvialustalta tai asiakkaan omasta konesalista tarjottavien tietojärjestelmien tilasta ja tapahtumista

  • Tukee säädösten (KATAKRI, VAHTI, GDPR, NIS2 jne.) velvoitteiden täyttämisessä

  • Tietoturvapoikkeamien tunnistaminen perustuen lokitiedon, verkkoliikenteen ja päätepisteiden automatisoituun monitorointiin sekä SOC-palvelukeskuksessa asiantuntijatyönä tehtävään tapahtumien analysointiin

  • Palvelun toteuttavilla Instan sertifioiduilla asiantuntijoilla syvällinen osaaminen SIEM-toteutuksista sekä tietoturvatapahtumien analysoinnista ja poikkeamiin reagoinnista- Palvelu tuotetaan Suomesta Instan turva- ja laatusertifioidusta palveluympäristöstä (ISO27001 ja ISO9001)

  • Toteutustapa ja palvelukokonaisuus joustavasti asiakkaan tarpeiden ja kohdeympäristön pohjalta

Instan SOC-palvelut

NIS2-direktiivi  I Insta

Kuulutko organisaatioon, jota NIS2- kyberturvallisuusdirektiivi koskee?

Instan SOC-palvelu auttaa täyttämään NIS2-direktiivin vaatimuksia valvomalla organisaatioiden IT- ja OT-ympäristöjä ympärivuorokautisesti sekä mahdollistamalla raportointivelvoitteen täyttämisen.  

Tutustu NIS2-direktiiviin ja keinoihin, miten Instan palvelut auttavat niin nykytilan kartoituksessa kuin lainsäädännön vaatimusten täyttämisessä.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.