Kybertilannekuva

Kyberkestävyysasetus

EU:n uuden kyberkestävyysasetuksen (Cyber Resilience Act) tavoitteena on varmistaa, että laitteisto- ja ohjelmistotuotteiden suunnittelussa, kehittämisessä ja ylläpidossa otetaan huomioon asianmukaiset kyberturvallisuusvaatimukset. Asetuksen myötä myös käyttäjien on jatkossa helpompi arvioida tuotteiden kyberturvallisuuden tasoa tehdessään valintoja tuotteiden käyttöönotosta. Velvollisuuksien noudattaminen tulee osoittaa asianmukaisella CE-merkinnällä.

Kyberkestävyysasetusta sovelletaan kaikkiin digitaalisia elementtejä sisältäviin ohjelmisto- ja laitteistotuotteisiin, jotka sisältävät datayhteyden johonkin laitteeseen tai verkkoon. Soveltamisalan ulkopuolelle jäävät kuitenkin tuotteet, joita säännellään vastaavasti jo muussa unionin säädöksessä sekä avoimen lähdekoodin ohjelmistot, jotka on luotu tai asetettu käytettäväksi kaupallisen toiminnan ulkopuolella.

Kyberkestävyysasetuksen odotetaan tulevan voimaan vuonna 2024 ja valmistajien on sovellettava sääntöjä 36 kuukauden kuluttua niiden voimaantulosta. Asetuksen soveltamisalan piiriin kuuluvia tuotteita saa soveltamisen alettua asettaa markkinoille ainoastaan, jos ne täyttävät asetuksessa vahvistetut olennaiset vaatimukset koko elinkaarensa ajan.

Instan asiantuntijat voivat auttaa organisaatiotasi varautumaan kyberkestävyysasetuksen vaatimuksiin. Voit jättää yhteydenottopyyntö käyttämällä alla olevaa yhteydenottolomaketta.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.