Design web-sovellus

Paras hetki korjata haavoittuvuudet on ennen kuin ne syntyvät

Turvallinen sovelluskehitys (SDL)

Tietoturvan hallinta on Instan Turvallisen sovelluskehityksen (SDL, Secure Development Lifecycle) perusta. Siihen liittyvät tavoitteet asetetaan SMART-mallin mukaan, eli tavoitteiden tulee olla tarkkoja (Specific), mitattavia (Measurable), saavutettavia (Achievable), tarkoituksenmukaisia (Relevant) ja aikaan sidottuja (Time-bound).

Olemme vakaasti sitä mieltä, että turvallinen kehitys ei ole ulkoistettavaa. Sen sijaan olemme täällä parantamassa asiakkaidemme sisäisiä kyvykkyyksiä

Teoria

Turvallisen sovelluskehityksen eli SDL:n (Secure Software Development) käyttöönotto standardin 62443-4-1 mukaan on teoriassa melko yksinkertaista. Kehitystiimisi tulee täyttää 46 erilaista vaatimusta normaalin työnsä lisäksi. Lähestymistapamme nivoutuu saumattomasti yhteen esimerkiksi ISO 27001- ja IEC 62443 -standardien mukaisten tietoturvajärjestelmien kanssa, mikä varmistaa yhtenäisen ja kattavan tietoturvan.

Käytäntö

Turvallisia sovelluskehitysprosesseja voi olla vaikea saada osaksi kehittäjien normaalia rutiinia. Ei ole epätavallista nähdä yrityksiä, joilla on paperilla SDL-prosessi, mutta kehittäjillä ei ole tarpeeksi aikaa seurata niitä käytännössä.

Kannettava tietokone ja mobiili design

Aiheeseen liittyvät palvelut

Uhkamallinnus
Uhkamallinnus on turvallisen sovelluskehityksen perusta: "Jos et tee mitään muuta, tee uhkamallinnusta"

Murtotestaus
Murtotestauksella on keskeinen rooli ohjelmistojen turvallisuuden parantamisessa. Murtotestauksessa simuloidaan kyberhyökkäyksiä tarkoituksena löytää haavoittuvuuksia ja varmistaa, että ohjelmisto pystyy kestämään todelliset uhkat.

SDL-verkkokoulutus
Turvallisen sovelluskehityksen (SDL) verkkokoulutus koostuu informatiivisista ja ammattimaisista itseopiskelukursseista.

SDL-referenssimalli
Insta SDL on kattava kehys, jonka tarkoituksena on huomioida tietoturva sovelluskehityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Automaatiojärjestelmien kyberturvallisuus IEC 62443
Insta SDL yhdistää projektisi turvallisuustarpeet IEC 62443:n tiukkojen vaatimusten kanssa.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.