Instalaiset softa

26 - 4 - 2024 - Uutiset

Instan vahva kiito jatkuu – liikevaihto kasvanut jo 13. peräkkäisenä vuotena

Vuosi 2023 oli Installe ennätysten vuosi. Liikevaihto kasvoi yli 13 % ja kiihdytti uuteen ennätykseen 173,9 M€. Samalla vuosi oli Instan historian kolmastoista peräkkäinen kasvun vuosi.

IlmailuTyöskentely ja työyhteisöPuolustusKriittinen infraHuoltovarmuusKyberturvallisuusTekoälyVihreä siirtymäOhjelmistokehitys

Viime vuoden aikana otimme merkittäviä askeleita kohti tulevaisuuden kasvumahdollisuuksia. Puolustusliiketoiminnassa lanseerasimme uuden Insta Steel -tuoteperheen. Teimme yhteistyösopimuksen Lockheed Martinin kanssa sotilaskäyttöön tarkoitetun tiedonvälitys- ja suodatusratkaisun toteuttamisesta sekä saimme patentin Insta Safelink TL II -salaimelle – molemmat näistä kehitysaskelista ovat tärkeässä roolissa verkottuvissa puolustuksen johtamisjärjestelmäratkaisuissa, joista Installa on pitkä kokemus. Teollisuusliiketoiminnassamme kasvatimme merkittävästi asemiamme vihreän energian projekteissa, kuvailee Instan toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka.

Nato-jäsenyys ja vihreä siirtymä tulevaisuuden kasvumoottoreina

Vuoden 2024 alussa Insta muutti organisaatio- ja johtamismalliaan, joka nivoutuu vahvasti Instan kilpailukyvyn varmistamiseen. Uudessa mallissa muodostettiin kaksi vahvaa liiketoiminta-aluetta: Insta Industry (Teollisuus) ja Insta Advance. Konserniin kuuluu neljä liiketoimintaa: teollisuus, puolustus, ohjelmistokonsultointi ja kaikkia yhdistää monipuolinen kyberturvallisuusosaaminen.

- Vuonna 2024 odotamme liikevaihdon kasvavan ja kannattavuuden säilyvän hyvällä tasolla. Instan kasvua siivittävät käynnissä olevat omat tuotekehityshankkeet, Suomen Nato-jäsenyys, Puolustusvoimien uudet suorituskykyhankinnat sekä suomalaisen teollisuuden investoinnit vihreään siirtymään.

Kuluvan vuoden maaliskuussa Insta teki yhteistyösopimuksen Naton tietojärjestelmäviraston (NCIA Agency) kanssa. Sopimuksen myöstä Insta voi tarjota NCI Agencylle niin kutsuttuja COTS-tuotteita (Commercial off-the-shelf) ja palveluita, kuten esimerkiksi tilannekuva-, johtamisjärjestelmä- ja kyberturvallisuuspalveluita, tiedonsalaus- ja yhdyskäytäväratkaisuja sekä ohjelmistopalveluita. Myös F-35-hävittäjähankinta ja Instan vahva rooli avioniikan huoltopalveluiden tuottajana tuo työtä pitkälle tulevaisuuteen.

- Asiakastyytyväisyytemme (NPS-suositteluindeksi 61) on huipputasolla, mikä kannustaa jatkamaan omalla tavallamme. Kiitosta saimme erityisesti henkilöstön ammattitaidosta sekä luotettavuudesta, kertoo Kolunsarka.

Kansainvälinen teollisuuden ja kyberturvan kumppani

Instan kyberturvallisuusosaamista hyödynnetään jo yli 50 maassa, kaikilla mantereilla. Kansainvälistymisessä kumppanuudet ovat keskeisessä roolissa. Vankistimme asemaamme arvostettuna kybertoimijana erittäin vahvalla 28 % kasvulla.

Myös teollisuuden liiketoiminta-alueen kasvu jatkui vakaana. Toteutamme uusiutuvan energiantuotannon teollista historiaa Suomessa mm. toimittamalla P2X Solutionsin vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitokseen automaatio- ja tiedonhallintajärjestelmän.

Energiatehokas, syksyllä 2024 Tampereen Sarankulmaan valmistuva uusi tuotantorakennus kasvattaa merkittävästi räätälöityjen sähkö- ja automaatiokeskusten tuotantoa, joita hyödynnetään niin ydinvoimaloissa kuin loistoristeilijöissä.

Suomalaisten arkea turvaamassa

Viime vuoden aikana Insta palkkasi yhteensä yli 130 ohjelmistokehittäjää, automaation asiantuntijaa, kyberturvan ammattilaista ja muuta osaajaa. Rekrytoimme jatkuvasti uusia henkilöitä osaksi huipputiimejä, jotka turvaavat tavalla tai toisella jokaisen suomalaisen arjen sujumista. Hyvinvoivat, innostuneet, osaavat ja sitoutuneet instalaiset ovat ainutlaatuinen menestystekijä.

- Haluamme, että Instassa työskentelevät alansa parhaat osaajat, henkilöstömme voi hyvin ja kehittyy kanssamme. Perheyrityksenä olemme kulttuurimme mukaisesti syventyneet erityisesti työaikajärjestelyissämme ja henkilöstöeduissamme siihen, että jokaiselle löytyisi omaan elämäntilanteeseen parhaiten sopivat ratkaisut, Kolunsarka sanoo.

Instan vuosi 2023 – Uusi liikevaihtoennätys ja luotettu kumppani

  • Liikevaihto 173,9 M€, liikevaihto kasvoi 13,4 % (2022)

  • Liikevoitto 17,0 M€

  • Asiakastyytyväisyys huipputasolla – NPS-suositteluindeksi 61

  • Vetovoimainen työpaikka – Henkilöstön määrä noin 1 100

  • Kansainvälinen – Kyberturvallisuusosaamistamme hyödynnetään yli 50 maassa, edistimme omien puolustusratkaisujemme vientiä kansainvälisille markkinoille.

  • Kyberturvapalveluiden liikevaihdon kasvu 28% (2022)

  • Ennätysvuosi myös sähkö- ja automaatiokeskusten toimituksissa ydinvoimaloista loistoristeilijöihin

Insta Group Oy:n vuosikertomus vuodelta 2023 on julkaistu.

Tutustu vuosikertomukseemme 2023Check out our annual report 2023

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka, tapio.kolunsarka(at)insta.fi

Viestintäjohtaja Teemu Sainio, teemu.sainio(at)insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.