19 - 1 - 2024 - Uutiset

Yhteistyöllä ja yhdessä kehittäen – Instan asiakastyytyväisyystutkimus 2023

Asiakastyytyväisyystutkimuksemme mukaan asiakkaat kokevat yhteistyön kanssamme entistä sujuvammaksi ja ammattitaitomme erittäin korkeaksi. NPS-lukumme eli suositteluindeksimme on erinomainen 61 – kiitämme asiakkaita saamastamme luottamuksesta.

Yhteistyössä Innolinkin kanssa toteutetussa asiakastyytyväisyystutkimuksessa toimintaamme tutkittiin kolmatta kertaa koko konsernin tasolla ja liiketoiminta-alueittain. Tutkimuksessa keskityttiin Instan strategiseen positioon asiakkaidemme keskuudessa, minkä lisäksi siinä kerättiin palautetta onnistumisistamme ja toimintamme kehityskohteista.

Insta sai kiitosta yhteistyön sujuvuudesta ja korkeasta ammattitaidostaan

Yhteistyön sujuvuus ja helppous koettiin tutkimuksessa erittäin korkeaksi, ja sille annettiin kokonaisarvosana 4,5 (asteikolla 1–5). Kiitosta saimme myös henkilöstön ammattitaidosta sekä luotettavuudesta toimittajana.

Yli kolmannes (34 %) vastaajista arvioi Instan toiminnan parantuneen viime vuoden aikana. Luku on parantunut 6 % yksikköä verrattuna viime vuoden tutkimukseen. Vastaajien Installe antama kokonaisarvosana asiakaskokemuksesta oli 4,1, joka ylittää Innolinkin vertailutietokannassa olevan keskimääräisen asiakastutkimusten vertailuarvon 4,0_._

Myynnin aktiivisuus on vastausten perusteella ottanut harppauksen ylöspäin ja se kannattaa, asiakkaat arvostavat osaavaa ja aktiivista yhteyshenkilöä. Myös myynnin asiantuntemuksen, asiakaskäyntien hyödyllisyyden ja asiakassuhteen kehittämisen koettiin onnistuneen.

Vastuullisuus on tärkeä osa Instan toimintaa ja ratkaisumme auttavat montaa asiakastamme myös omien vastuullisuusteemojensa kanssa. Ilahduttavasti 73 % vastaajista koki, että Insta on onnistunut auttamaan heitä omien organisaatioidensa vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa erittäin hyvin tai hyvin. Keskiarvo vastuullisuustavoitteiden vaikutuksien onnistumiselle oli korkea 4,0.

Instan asiakastyytyväisyys 2023

Suosittelutodennäköisyytemme on erinomainen 61

Käytämme asiakaskokemuksen mittaamiseen Net Promoter Score -nettosuositteluindeksiä, (NPS), joka on kansainvälisesti tunnetuin suositteluhalukkuuden ja tyytyväisyyden mittari.

Suosittelutodennäköisyytemme on hyvin korkealla tasolla – Instan yhteinen nettosuositteluindeksi oli 61. Tämä ylittää kirkkaasti Innolinkin vertailutietokannassa olevan B2B-yritysten keskitason, joka on 39.

NPS pohjaa kysymykseen valmiudesta suositella yritystä kollegoilleen tai tuttavilleen. Vastaajat jaetaan arvion perusteella suosittelijoihin (9–10), passiivisiin (7–8) ja arvostelijoihin (0–6), ja NPS lasketaan vähentämällä arvostelijoiden prosenttimäärä suosittelijoiden prosenttimäärästä.

– Haluan kiittää kaikkia Instan asiakkaita ja kumppaneita hyvästä yhteistyöstä ja kehityksestä. On hienoa nähdä, kuinka monipuoliseen osaamiseemme luotetaan näin epävarmoina aikoina entistä enemmän ja voimme kehittää yhdessä turvallisempaa huomista. Vuosi 2023 oli yrityksellemme jälleen vahvaa eteenpäin menon aikaa – tästä on hyvä jatkaa. Erityisen ylpeä olen myös henkilöstöstämme, jonka vankka ammattitaito ja sitoutuminen näkyy suoraan korkeassa suositteluindeksissä NPS 61, Instantoimitusjohtaja Tapio Kolunsarka kiittää.

Rohkeasti asiakkaiden kanssa yhdessä kehittäen

Asiakastutkimuksen kautta saamamme tieto on meille arvokasta tavoitteessamme kehittää toimintaamme entistä paremmaksi ja asiakasohjautuvammaksi. Jatkuva parantaminen ja kehitys luo pohjaa pitkäaikaiselle ja hedelmälliselle kumppanuudelle. Tutkimuksessa mainittuja kehityskohteita olivat mm. resurssien riittävyyden ja joustavuuden varmistus sekä asiakassuhteiden kehittäminen ja syventäminen kohti kumppanuutta. Yhtenä toiveena esille nousi myös rohkeus tehdä muusta alasta erottuvia ratkaisuja ja tuoda vielä vahvemmin Instan näkemyksiä esiin.

Asiakkaidemme kommentit kertovat yhteistyön syvyydestä ja osaamisen arvostuksesta puolin ja toisin.

Instan asiakastyytyväisyys suosittelut

“Ammattitaitoinen ja luotettava yhteistyökumppani.”

Asiakasyhteistyö kokonaisuudessaan on loistavaa. Osaavat asiantuntijat eri rooleissa ja yhteistyö toimii erittäin hienosti organisaatioidemme välillä.”

”Positiivinen ja innovatiivinen toimija.”

#LupaLuottaa

Asiakastyytyväisyystutkimuksia on toteutettu Innolinkin kanssa vuodesta 2013 alkaen. Uusin tutkimus toteutettiin sähköisenä kyselynä marras-joulukuussa 2023, ja sen tulos perustuu 97 vastaukseen.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.