NCC asfaltti

21 - 3 - 2017 - Referenssit

NCC Industry Oy luottaa Wahti-sovelluksen helppoon raportointiin ja käyttöystävällisyyteen

NCC Industry Oy halusi helpottaa eri puolella Suomea sijaitsevien asfalttiasemiensa raportointitaakkaa ja mahdollistaa prosessidatan keräämisen, jalostamisen ja käyttäjäkokemuksen aivan uudella tavalla. Asemien käyttöön otettiin Instan kehittämä ja toimittama Wahti-raportointisovellus, jonka avulla käyttäjät pystyvät nyt monipuolisesti ja selkeästi esittämään, tallentamaan ja tulostamaan tarvittavia kokonaisuuksia prosessidatasta.  

Insta WahtiData
Kädet, joissa asfalttia

Vertailukelpoinen data on tuonut helpon esitettävyyden ja raportoinnin lisäksi hyötyä myös sisäisiin prosesseihin.

– Wahdin avulla NCC Industry on pystynyt yhtenäistämään eri asemien välisiä toimintatapoja ja valmistusmenetelmiä parhaiksi havaittujen käytäntöjensä mukaisiksi. Lisäksi se on avannut mahdollisuudet entistä tehokkaammalle tuotteen laadun valvonnalle ja jäljitettävyydelle. Myös kunnossapitotarpeet pystytään nyt ennakoimaan aiempaan paremmin, kertoo Insta Automation Oy kokonaistoimitusten ryhmäpäällikkö Marko Hänninen.

Käytännössä Wahti on liitetty NCC Industryn asfalttiasemilla osaksi asemaa ohjaavaa prosessiautomaatiota. Prosessidata kerätään paikallisesti valvomon tietokantaan, josta se jalostetaan paikallisraporteiksi Wahti-sovellukseen ja välitetään edelleen Instan keskitetylle palvelimelle. Siellä data käsitellään ja tuotetaan pilvipalveluna turvallisesti kaikkien järjestelmään liitettyjen asemien käyttöön.

– Palvelun tietoliikennemenetelmät, kapasiteettivaraus ja ohjelmistoalustan toteutus on tehty laajenevan ja menestyvän liiketoiminnan ehdoilla ja siihen on mahdollisuus lisätä tulevaisuudessa helposti ja kustannustehokkaasti uusia asemia, Hänninen jatkaa.

Palvelussa tuotettu Big Data -tietokanta kerää yhteen usean eri asemien tiedot ja antaa mahdollisuuden hyödyntää dataa useista eri lähtökohdista.

Wahti-sovellus tuo helpotuksen viranomaisvelvoitteisiin

Wahti-sovelluksen pilvipalveluna tuotettu raporttidata helpottaa myös vaaditun viranomaistiedon välittämistä, sillä mm. ELY-keskus vaatii NCC Industrylta tarkat raportit eri työmaille toimitetuista massakuormista.

– Oman organisaation sisäinen tehokkuus kasvaa, kun prosessidatan toimitus tuotantojohdolle ei enää ole pelkän sähköpostin ja muistitikun varassa. Oikean tiedon oikea-aikainen ja saumaton siirtyminen järjestelmien välillä vähentää sekä kustannuksia että pienentää inhimillisten virheiden mahdollisuutta. Ennen kaikkea se kuitenkin vapauttaa resursseja varsinaiseen liiketoimintaa, Hänninen kiteyttää.

Kiinnostavatko teollisuuden tarpeisiin suunnitellut ohjelmistot, jotka tukevat tehtaan tuottavuuden ja muiden avaintekijöiden seurantaa? Lue lisää:

Tuotteet ja ohjelmistot

Marko Hänninen
Kirjoittaja

Marko Hänninen

Yksikönpäällikkö, Koneistot ja näyttämöt Teollisuus & Infra [email protected]

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.