Teatterin lava ja teknikko

Luo ikimuistoisimmat kokemukset vaivattomasti, tarkasti ja turvallisesti

Insta Whisper – näyttämöllä kuin kotonaan

Neljännen sukupolven näyttämömekaniikan ohjausjärjestelmä Whisper perustuu älykkääseen käyttöliittymään ja turva-automaatioon. Se taipuu kaikkein vaativimpiinkin visioihisi.

Insta Whisper -ohjausjärjestelmällä luot teokset vaivattomasti ja turvallisesti

Jokainen näyttämö on oma yksilönsä, ja sen toiminnalta edellytetään varmuutta ja turvallisuutta. Kehittämämme Insta Whisper -ohjausjärjestelmä on luotu näyttämöiden muuttuviin toimintaympäristöihin ja on niissä kuin kotonaan. Uusimpiin web-teknologioihin perustuva, tarpeisiisi mukautettava käyttöliittymä on paitsi sujuva käyttää, myös miellyttävä katsella. Aikajanaan perustuvalla työkalulla teosten luominen käy vaivattomasti.

Sinun ei tarvitse tinkiä esitysteknisestä turvallisuudesta luodaksesi näyttäviä toteutuksia. Insta Whisperin suunnittelussa on noudatettu teollisuusautomaatioon pohjaavia koneturvallisuuden standardeja korkean turvavaatimustason saavuttamiseksi.

Ohjausjärjestelmän turvaominaisuuksia ovat muun muassa hätä-seis-painikkeet, turvaovien ja -porttien valvonta sekä leikkaantumisvaaran, kuorman ja ylinopeuden tarkkailu. Järjestelmän kahdennetut jarrut riittävät yksin kannattelemaan 125 % ylikuormaa, ja mekaaniset turvarajat estävät koneen ajon alueelle, jossa se voi rikkoutua.

Ruutukaappaus Insta Whisper -ohjausjärjestelmän käyttöliittymästä. Kuvassa vapaa-ajo.

Kansallisoopperan näyttämömekaniikan kulmakivinä toimintavarmuus ja käytettävyys

Katso videolta kuinka toteutimme 30-vuotiaan Oopperatalon näyttämömekaniikan ohjausjärjestelmän uudistuksen tiiviissä yhteistyössä henkilöstön kanssa.

Vaivatonta teosten luomista

Visuaalisen ohjelmiston käyttäjäkokemus nojaa intuitiiviseen, kosketusnäyttöä hyödyntävään käyttöliittymään. Jokaisella toiminnolla on johdonmukainen värikoodauksensa, joka jatkuu kaikissa elementeissä halki ohjelmiston.

Whisperin avulla voit luoda teoksia ohjelmoimalla erilaisia ajoja, jotka ohjaavat elementtejä esityksen aikana. Ohjelmisto mahdollistaa muun muassa synkronoidut ryhmäajot sekä erilaiset dynaamiset liikkeet ja niiden liipaisut.

Teosten liikesekvenssien luonti onnistuu vaivattomasti kosketusnäytön avulla drag & drop -toiminnoin. Digitaalisen kaksosen avulla voit simuloida liikkeitä kokonaisvaltaisesti, mikä mahdollistaa teosten kattavan suunnittelun ja testaamisen ennen h-hetkeä. Vapaa-ajon avulla voit reagoida nopeasti äkillisesti muuttuviin tilanteisiin – esimerkiksi sellaisiin, joita ei ole huomioitu teoksiin ohjelmoiduissa liikkeissä.

Ruutukaappaus Insta Whisper -ohjausjärjestelmän käyttöliittymästä. Kuvassa toimintoeditori.
Suomen kansallisoopperan ja -baletin päänäyttämöllä Instan Aleksi Nurmi ja Kansallisoopperan Timo Tuovila keskustelevat näyttämömekaniikan ohjausjärjestelmä Insta Whisperistä.
Näyttämömekaniikan ohjausjärjestelmän päivitys Suomen kansallisoopperalle ja -baletille

Pitkä yhteistyö takaa taianomaista näyttämömekaniikkaa Oopperan päänäyttämölle

Suomen kansallisoopperan ja -baletin päänäyttämön näyttämömekaniikan ohjausjärjestelmän päivityksessä kokonaisuus kehitettiin sujuvaksi yhdessä näyttämöoperaattorien kanssa.

– Yksittäinenkin nostimen häiriö voi aiheuttaa sen, että esitys joudutaan jopa perumaan ja yleisö lähettämään kotiin. Näyttämömekaniikan järjestelmässä on yli toistasataa akselia tai robottia, joiden pitää toimia luotettavasti. Ohjauksen pitää olla joustavaa ja nopeaa, koska joka ikinen produktio on prototyyppi, Suomen kansallisoopperan ja -baletin tuotantojohtaja Timo Tuovila painottaa.

Ensiluokkaista muotoilua

Insta Whisper -käyttäjäkokemuksen viimeistelevät sen ensiluokkaisesti muotoillut, laadukkaat ohjaimet. Ohjainten materiaali on lujaa ja kestävää muovia, joka on sertifioitu muun muassa proteesi- ja elintarvikekäyttöön sekä muihin haastaviin kohteisiin.

Järjestelmän Master Operating Panel on moderni ohjauspöytä esitysten luomiseen ja niiden pääasialliseen ajamiseen. Laitteen voi sijoittaa haluamalleen tasolle, ja kaikki sen tarvitsemat signaalit kulkevat yhtä kaapelia pitkin. Multi-touch-tuetussa 21 tuuman kosketusnäytössä on himmennysominaisuus. Kahdella ultratarkalla joystickilla vaihdat kohtauksia ja ohjaat laitteita käsin.

Insta Whisper -ohjausjärjestelmän pääohjain Master Operating Panel kuvattuna kolmesta eri näkökulmasta.

Wireless Operating Panel soveltuu tilanteisiin, jotka edellyttävät nopeaa ja langatonta ohjausta haasteellisista paikoista. Langattoman ohjaimen avulla voit ohjata laitteita lähes mistä näyttämöalueen kohdasta ikinä tahdotkin. Vaihdettavalla akulla on yli neljän tunnin toiminta-aika.

Insta Whisper -ohjausjärjestelmän langaton Wireless Operating Panel kuvattuna kolmesta eri näkökulmasta.

Side Operating Panelilla ohjaat näyttämölaitteita pystytystilanteissa ja suoritat kohtauksia paikoista, joihin pääohjaimen sijoittaminen on hankalaa. Järjestelmään kaapelilla liitettävä sivuohjauspaneeli soveltuu tilanteisiin, joissa yhteys ei missään tapauksessa saa katketa. Tarkan ajorullan avulla määrittelet nopeuden ja suunnan intuitiivisesti.

Insta Whisper -ohjausjärjestelmän sivuohjauspaneeli Side Operating Panel kuvattuna kolmesta eri näkökulmasta.

Ennakoitavaa elinkaarenhallintaa

Paraskin näyttämö tarvitsee säännöllistä ylläpitoa. Näyttämömekaniikan elinkaarikustannuksia voidaan kuitenkin ennustaa vuosiksi eteenpäin. Whisper seuraa ohjauslaitteiston elinkaarta valvoen muun muassa moottorien käyttöaikoja ja -kertoja, ja Instan kokonaisvaltainen ylläpito- ja elinkaaripalvelu turvaa näyttämömekaniikkasi toimivuuden tarjoamalla ympärivuorokautisen päivystyksen, varmuuskopioinnin sekä Insta Wahti Support -pilvipalvelun, jonka kautta hallinnoida järjestelmän elinkaarenhallintaan liittyviä asioita.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.