Insta Valmistus

Automaatiokeskuksia haastaviin olosuhteisiin Suomen johtavan valmistajan varmuudella

Sähkö- ja automaatiokeskusten sopimusvalmistusta luotettavasti ja laadukkaasti

Valmistamme asiakasräätälöityjä sähkö- ja automaatiokeskuksia Suomen johtavan valmistajan varmuudella haastaviin olosuhteisiin, kuten meri- ja elintarviketeollisuuteen. Palvelemme asiakkaitamme ympäri maailman nopeasti, kustannustehokkaasti ja joustavasti.

Keskusvalmistuksen ytimessä on asiakas

Keskusvalmistuksessa ei ole kyse pelkästään keskuksen tekemisestä vaan syvemmästä kuvien ja asiakkaan ymmärtämisestä. Asiakaslähtöisyys määrittelee koko toimintamme – meillä on näkemys myös sellaisiin ratkaisuihin, joita et ehkä itse ole tullut ajatelleeksi.

Monet asiakassuhteemme ovat pitkäaikaisia partnerisuhteita, joissa luottamus on tärkeää. Pitkä yhteistyö takaa sen, että tunnemme asiakkaamme ja tiedämme, mitä he haluavat ja tarvitsevat. Toiminnassamme satsaamme hyvään kumppanuuteen, asiakaslähtöisyyteen sekä nopeuteen ja joustavuuteen. Olemme saaneet kiitosta ketterästä resurssien ja tilausten hallinnasta.

Instan asentaja valmistamassa automaatiokeskusta.

Automaatiokeskuksiimme on lupa luottaa

Automaatiokeskukset sisältävät lukuisia kytkentöjä ja komponentteja, joiden tulee olla luotettavasti paikallaan ja toimia virheettömästi. Toimitamme tuhansia kotimaisena käsityönä tehtyjä sähkö-, automaatio- ja ohjauskeskuksia vuosittain ympäri maailman. Olemme tarkka valmistaja, jonka tasalaatuiset keskukset toimivat osana voimalaitoksia, laivoja, vedenpumppaamoita, tehtaita, kaivoksia, junia, sahoja, paperikoneita, nostureita tai vaikkapa öljynporauslauttoja.

Kauttamme saat laadukkaat keskukset kalibroiduilla mittalaitteilla mitattuna ja toiminnallisesti testattuna sovitussa aikataulussa. Asiantuntemuksemme kattaa automaatio- ja logiikkakeskusten, ohjaus- ja moottorikeskusten, ohjauspulpettien ja -koteloiden sekä pneumatiikkakeskusten valmistuksen eri väreissä ja materiaaleissa. Teemme myös eristettyjä ja lämmitettyjä ulkokeskuksia.

Automaatiokeskuksesta lähikuva, edessä johtoja ja komponentteja, taustalla epätarkkana henkilö.

Kustannustehokas keskusvalmistus vaatii sujuvan tuotannon

Keskuksia voidaan valmistaa sekä yksittäisinä tilauksina että sopimusvalmistusperiaatteella toimipisteistämme Tampereelta ja Muuramesta käsin. Tilauserät voivat vaihdella pienistä töistä vuoden mittaisiin projekteihin, ja käynnissä saattaa olla useita kymmeniä samanaikaisia projekteja. Kehitämme menetelmiemme sujuvuutta jatkuvasti Lean-toimintamallin kautta.

Turvallisuus ja laatu ovat tuotannon tärkeimmät asiat. Toimimme ISO 9001 -laatustandardin ja ISO 14001 -ympäristöstandardin mukaisesti. Käytössämme on myös ISO 45001 -standardin mukaan sertifioitu työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä.

Poikkeusaikojen luoma materiaali- ja komponenttipula on vaikuttanut voimakkaasti kaikkialle. Olemme varanneet tiloihimme mahdollisimman runsaasti komponentteja, jotta ripeät toimitusajat voidaan säilyttää. Käytämme tuotannossa tunnettuja ja laadukkaita brändikomponentteja kuten Phoenix Contactia, ABB:tä, Siemensiä ja Schneideria.

Instan asentajat nostamassa automaatiokeskuksen osaa.

Asiakaskohtaiset erityistestit ja simuloinnit nopeuttavat käyttöönottoa

Olemme mukana asiakkaan tuotekehitysprosessissa ja testaamme ja tarkistamme kaikki valmistamamme keskukset huolellisesti ennen toimitusta. Käytämme kalibroituja testausvälineitä ja testaajamme ovat asiantuntevia ja koulutettuja. Toimitamme testipöytäkirjan kaikkien keskusten mukana. Tiloissamme on mahdollisuus suorittaa myös asiakkaan omia FAT-testauksia. Tarvittaessa tuemme sinua FAT-testien teossa tai teemme testin puolestasi.

Meillä on mahdollisuus täydelliseen ohjelmiston testaukseen ja parametrisointiin. Teemme asiakaskohtaisia erityistestejä ja simulointeja, jotka nopeuttavat käyttöönottoa. Asiakastarpeisiin kehittämämme simulointipalvelun ansiosta voimme toimittaa täysin asennusvalmiita keskuksia esimerkiksi telakoille. Meriteollisuuden apukattiloiden ohjauskeskuksia varten kehitetyn simulointijärjestelmän avulla kattilan toimivuus voidaan testata täydessä simulointiympäristössä, ja toimittaa apukattilan ohjauskeskus tämän jälkeen asiakkaalle täysin asennusvalmiina.

Instan asentajat kumartuneina automaatiokeskusten ääreen.
Johtoa kiinnitetään automaatiokeskukseen pienellä ruuvimeisselillä.
Vuosikymmenten asiakassuhde Valmetin kanssa

Partneriuden pohjana luottamus ja avoin keskustelu

Vuonna 2002 Metso Automation Networks Oy – nykyinen Valmet – teki Instan kanssa yhteistyösopimuksen automaatiokeskusten valmistuksesta. Yli 20-vuotinen yhteistyö perustuu paitsi näyttöihin laadukkaasta tekemisestä, myös avoimeen keskusteluyhteyteen.

– Haemme yhteistyöltä partneriutta, jossa luotto toiseen on kohdallaan, ja asioista pystytään keskustelemaan avoimesti. Insta on tuttu ja luotettava kumppani, luottopeluri, jonka laatu on tasaista ja mahdollisia ongelmia on voitu ratkaista hyvässä hengessä. Yli 20-vuotinen yhteistyömme on sujunut mallikkaasti, kertoo Valmetin Supply Chain Engineer Petri Raiskila.

– Joustavuus ja nopeat liikkeet ovat tärkeitä. Välillä tulee tilanteita, joissa valmistus on käynnissä ja täytyy pystyä pysähtymään ja tehdä jopa ihan täyskäännös. Kaikki firmat eivät siihen pysty. Väittäisin, että Insta on tässä hyvä ja vahva.

Tunnemme säädökset maalla ja merellä – tarjoamme myös asiantuntija-apua

Toimitamme keskuksia useille haastaville teollisuuden toimialoille kuten energia-, elintarvike- ja meriteollisuuteen. Kone- ja laitevalmistukseen kohdistuu useita säännöksiä ja standardeja, jotka vaihtelevat maittain tai toimialoittain. Maalta tuttujen lakien ja standardien lisäksi meriteollisuuteen oman ulottuvuutensa tuovat laivojen valmistamista ohjaavat luokitussäännöt, joiden tehtävänä on varmistaa alusten turvallisuus ja merikelpoisuus. Laatuvaatimusten lisäksi meriteollisuudessa korostuu kyky nopeaan reagointiin ja hyvään projektinhallintaan, sillä toimituksilta edellytetään äärimmäistä täsmällisyyttä.

Vaadittujen säädösten ja sertifikaattien tuntemus on tärkeää, ja etenkin uusille markkinoille suunnattaessa kokeneen kumppanin tuki on arvokasta. Teemme yhteistyötä muun muassa useiden eri meriteollisuuden luokituslaitosten kanssa, ja voimme hoitaa luokitusprosessin puolestasi.

Yksi merkittävimmistä sähkölaitteita ja -komponentteja määrittävistä standardeista on Underwriters Laboratories -turvallisuussertifiointiyrityksen UL-standardi. Meille myönnetty UL508A-sertifikaatti takaa sen, että automaatiokeskuksemme täyttävät Pohjois-Amerikan sähköturvallisuusstandardit kaikilta osin. Olemme toteuttaneet lukuisia UL-projektia uusien keskusten suunnittelusta olemassa olevien IEC-keskusten muuttamiseen. Tarjoamme sähkö- ja automaatiokeskuksia sisältävien järjestelmien toimitukseen Pohjois-Amerikan markkina-alueelle myös asiantuntija-apua.

Keskusvalmistuksellamme käytössä olevat sertifikaatit ja luokitukset.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.