Whistleblowing

3 - 6 - 2024 - Uutiset

Uusi Whistleblowing-kanava mahdollistaa helposti luottamukselliset ilmoitukset koskien epäiltyjä väärinkäytöksiä

Uusi Whistleblowing-ilmoituskanavamme on asiakkaillemme, työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme sekä muille toimijoille tarkoitettu sähköinen ilmoituskanava.

Työskentely ja työyhteisöInsta

Uusi Whistleblowing-ilmoituskanavamme on asiakkaillemme, työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme sekä muille toimijoille tarkoitettu sähköinen ilmoituspalvelu. Ilmoituskanava kautta annamme mahdollisuuden ilmoittaa turvalllisesti ja luottamuksellisesti, mikäli joku huomaa tai epäilee väärinkäytöstä taikka toimintaperiaatteidemme rikkomista. Näin saamme mahdollisuuden korjata, estää tai oikaista kaikki epäasiallisuudet ja väärinkäytökset.

- Pyrimme Instassa luomaan avoimen ilmapiirin ja ylläpitämään eettisesti korkeaa tasoa kaikessa toiminnassamme. Järjestelmän avulla haluamme edistää kaikin tavoin Instan arvojen, eettisten ohjeiden (Code of Conduct) ja hyvän liiketavan noudattamista sekä lakien mukaista toimintaa, Instan henkilöstöjohtaja Piri Junnikkala tiivistää.

- Näiden tavoitteiden saavuttaminen on meille äärimmäisen tärkeää, koska liiketoimintamme ytimessä on turvallisuus ja erityisesti se, että meidän tekemiseemme voi luottaa kaikissa olosuhteissa. Toivomme, että jokainen ilmoittaa mahdollisista väärinkäytösepäilyistään. Kiitos avustanne tässä kriittisessä asiassa.

Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti

Ilmoittajalla ei tarvitse olla todisteita tukemaan väärinkäytösepäilyjä, mutta raporttien tulee olla tehty vilpittömässä mielessä. Ilmoituskanavan kautta voi tehdä ilmoituksen Instan toimintaan tai ilmoittajansuojelulain soveltamisalaan liittyvistä väärinkäytösepäilyistä.

Insta käyttää ulkoisen palveluntarjoajan ilmoituskanavapalvelua. Ilmoituksen voi myös tehdä nimettömänä. Ilmoituksia käsittelevät Instan nimeämät tehtävään koulutetut henkilöt, joilla on salassapitovelvoite.

Ilmoittaja saa suojaa vastatoimilta ilmoittajansuojelulain mukaisissa ilmoituksissa. Ilmoittajansuojelun yleisenä edellytyksenä on, että ilmoittajalla on ilmoittamishetkellä perusteltu syy uskoa, että rikkomista koskeva tieto pitää paikkansa ja että tällainen tieto kuuluu ilmoittajansuojelulain soveltamisalaan.

Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti riippumatta siitä, kuuluvatko ne ilmoittajansuojelulain soveltamisalaan.

Lue lisää ilmoituskanavaan liittyvästä henkilötietojen käsittelystä tietosuojakäytännöstämme.

Ilmoituskanava on Insta-konsernin (Insta Group Oy ja sen tytäryhtiöt) yhteinen ja ilmoituksen voi jättää koskien konserniin kuuluvaa yhtiötä.

Tutustu uuteen Whistelblowing-palveluun Järjestelmän avulla haluamme edistää lain, toimintaperiaatteidemme ja hyvän liiketavan noudattamista sekä arvojemme ja ohjeidemme mukaista toimintaa.

Tutustu Whistleblowing-palveluumme

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.