Insta taustakuva dataympyrä

Väärinkäytökset ja asiaton toiminta

Whistleblowing-ilmoituspalvelu

Toimimme ja kehitämme liiketoimintaamme vastuullisesti ja eettisesti kestävällä tavalla. Ilmoituskanavan kautta annamme mahdollisuuden ilmoittaa turvallisesti ja luottamuksellisesti, mikäli joku huomaa tai epäilee väärinkäytöstä taikka toimintaperiaatteidemme rikkomista. Näin saamme mahdollisuuden korjata, estää tai oikaista kaikki epäasiallisuudet ja väärinkäytökset.

Whistleblowing-ilmoituskanavamme on yhteistyökumppaneillemme, asiakkaillemme, työntekijöillemme sekä muille toimijoille tarkoitettu sähköinen ilmoitusjärjestelmä.

Ilmoituskanavan kautta annamme mahdollisuuden ilmoittaa luottamuksellisesti ja myös anonyymisti, mikäli joku huomaa tai epäilee väärinkäytöstä taikka toimintaperiaatteidemme rikkomista. Näin saamme mahdollisuuden korjata, estää tai oikaista kaikki epäasiallisuudet ja väärinkäytökset.

Järjestelmän avulla haluamme edistää lain, toimintaperiaatteidemme ja hyvän liiketavan noudattamista sekä arvojemme ja ohjeidemme mukaista toimintaa.

Milloin on hyvä jättää ilmoitus tämän kanavan kautta?

Ilmoituskanavan kautta voi tehdä ilmoituksen ilmoittajansuojelulain soveltamisalan mukaisista rikkomisista sekä Instan toimintaan liittyvistä väärinkäytösepäilyistä. Rohkaisemme sinua aina esisijaisesti ottamaan yhteyttä ilmoitettavasta asiasta vastaavaan johtajaan tai vastuuhenkilöön.

Ilmoituksen tekijän tulee olla vakuuttunut ilmoituksensa faktojen todenperäisyydestä ja toimia aina rehellisesti ja vilpittömin mielin. Syytöksiä ei pidä esittää vahingoittamistarkoituksessa eikä silloin kun tietää ne perättömiksi. Tietoisesti totuudenvastaisten ilmoitusten jättäminen palveluun saattaa johtaa oikeudellisiin toimenpiteisiin.

Toivomme, että ilmoituksen tekijä tekee ilmoituksen ensisijaisesti omalla nimellä. Halutessaan ilmoituksen voi jättää myös nimettömänä.

Ilmoitusten käsittely

Ilmoittaja saa suojaa vastatoimilta ilmoittajansuojelulain mukaisissa ilmoituksissa. Ilmoittajansuojelun yleisenä edellytyksenä on, että ilmoittajalla on ilmoittamishetkellä perusteltu syy uskoa, että rikkomista koskeva tieto pitää paikkansa ja että tällainen tieto kuuluu ilmoittajansuojelulain soveltamisalaan.

Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti riippumatta siitä, kuuluvatko ne ilmoittajansuojelulain soveltamisalaan.

Ilmoituksia käsittelevät Instan nimeämät tehtävään koulutetut henkilöt. Käsittelijät voivat tarpeen mukaan käyttää asian selvittämiseen tarvittavia asiantuntijoita.

Jätettyään ilmoituksen ilmoittaja saa henkilökohtaisen koodin, jonka avulla hän voi seurata ilmoituksen etenemistä sekä vastata mahdollisiin lisäkysymyksiin. Otathan koodin talteen.

Ilmoittaja saa vastaanottoilmoituksen seitsemän päivän kuluessa ilmoituksen vastaanottamisesta. Ilmoittajalle annetaan kolmen kuukauden kuluessa vastaanottoilmoituksen lähettämisestä tieto siitä, mitä toimenpiteitä ilmoituksen perusteella toteutetaan.

Ilmoituskanava on Insta-konsernin (Insta Group Oy ja sen tytäryhtiöt) yhteinen ja ilmoituksen voi jättää koskien konserniin kuuluvaa yhtiötä.

Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti, varmistaen sekä ilmoituksen tekijän että muiden osapuolten yksityisyyden suojan. Henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan tietosuojalainsäädännön mukaisia velvoitteita.

Lue lisää ilmoituskanavaan liittyvästä henkilötietojen käsittelystä tietosuojakäytännöstämme.

Tutustu tietosuojaselosteeseen

Miten teen ilmoituksen?

Ilmoituksen lähettäminen tapahtuu helposti ja turvallisesti seuraamalla lomakkeessa olevia ohjeita. Täytä ilmoituksessa vaaditut kohdat ja tallenna ilmoitus. Tallennettuasi ilmoituksen saat koodin, jonka avulla voit palata palveluun ilmoituksesi käsittelyn tilan seuraamiseksi. Muistathan tallentaa koodin! Toivomme, että ilmoituksen tekijä tekee ilmoituksen ensisijaisesti omalla nimellä asian tutkinnan edistämiseksi. Halutessaan ilmoituksen voi jättää myös nimettömänä. Ilmoituskanava on Insta-konsernin (Insta Group Oy ja sen tytäryhtiöt) yhteinen ja ilmoituksen voi jättää koskien konserniin kuuluvaa yhtiötä.

Whistleblowing

Ilmoituksen tekijän suojelu

Ilmoittajansuojelulaki mahdollistaa turvallisen väärinkäytöksistä ilmoittamisen ilman pelkoa vastatoimista. Ilmoittajansuojelua saavat henkilöt, jotka ilmoittavat työnsä yhteydessä havaitusta ilmoittajansuojelulain soveltamisalan piiriin kuuluvista rikkomuksista. Ilmoittajalla on ilmoittamishetkellä oltava perusteltu syy uskoa, että rikkomista koskeva tieto pitää paikkansa.

Varmistamme, että ilmoituksen tekijään ei kohdisteta mitään vastatoimia. Ilmoittajansuojelua saavat myös henkilöt, jotka avustavat ilmoittajaa ilmoittamismenettelyssä.

Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti riippumatta siitä, kuuluvatko ne ilmoittajansuojelulain soveltamisalaan.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.