Open search

  Sopivasti vastuuta ja mahdollisuus itsensä toteuttamiseen

  Ohjelmistoinsinööri Lauri Pudas sai yhdistettyä harrastuksensa työhön, kun hän liittyi Instan UAS-tiimiin. Kilpadroneja lentävä Lauri oppii työssään lisää harrastuksesta ja toisinpäin.

  Valmistuin ohjelmistoinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2018. Työskentelin opintojen ohella muutaman vuoden Motonetissä, jossa opin paljon asiakaspalvelusta sekä yleisesti tekniikan alasta. Olen pienestä pitäen ollut paljon tekemisissä erilaisen teknisten laitteiden, kuten tietokoneiden, mopojen sekä autojen kanssa, ja kiinnostus tekniikkaa sekä elektroniikkaa kohtaan saikin minut suuntautumaan teknologia-alalle. Installe tulin harjoittelijana parin opintovuoden jälkeen, ja työpaikka Insta Responsessa löytyi rekrytointimessuilta, jossa Insta etsi tulevaisuuden osaajia.

  Suoraan syvään päätyyn

  Pääsin Installa heti alkuun osaksi kehitystiimiä ja sain ihan oikeita softa-alan työtehtäviä. Minut heitettiin suoraan niin sanotusti ”syvään päätyyn”, mutta osaavilta työkavereilta sain aina tarvittaessa apua. Alkuun jännitti, mutta huomasin tiimin tuen avulla oppivani nopeasti. Myöhemmin olen tehnyt laajasti erilaista ohjelmistokehitystä, työskennellyt osana DevOps-tiimiä sekä kehitystiimin Scrum Masterina. Sen lisäksi olen suunnitellut ja toteuttanut yhden laajemman henkilöstökoulutuksen sekä lyhyempiä tietoiskuja. Kokonaisuutena voisi todeta, että Installa on päässyt tekemään erittäin mielenkiintoisia hommia.

  Intohimona miehittämätön ilmailu

  Muutamia vuosia sitten ostin itselleni FPV-kilpadronen, jonka kasasin osista ja ohjelmoin itse. Pari vuotta meni ahkerasti kilpakoptereiden parissa, ja kilpailujen ohessa tuli opiskeltua paljon radioteknologiasta, elektroniikasta sekä aerodynamiikasta.

  Instassa järjestetään toisinaan sisäisiä messuja, joissa eri yhtiöt esittelevät toimintaansa muille instalaisille. Muutama vuosi sitten vierailin kyseisillä messuilla Insta ILSin osastolla, jossa esiteltiin ilmailupuolen osaamista. Kävimme osastolla mielenkiintoisia keskusteluja, ja kerroin kilpadroneharrastuksestani.

  Kohtaaminen johti siihen, että siirryin myöhemmin Insta Responsesta osaksi Insta ILSin UAS-tiimiä ja sain yhdistettyä harrastuksen työhön. Insta on työnantaja, joka tarjoaa sisäisesti paljon mahdollisuuksia, ja onkin ollut hienoa päästä kehittämään itseään, siirtymällä yksiköstä toiseen.

  Nyt olen mukana tekemässä hankkeita, joissa muun muassa kehitetään ilma-alusten konenäkösovelluksia sekä koneoppimisen algoritmeja. Lähitulevaisuudessa on tulossa myös erilaisia integrointitehtäviä, jossa integroimme miehittämättömien ilma-alusjärjestelmien tuottamat tiedot tilannekuvajärjestelmien, kuten Insta Blue Awaren kanssa. Kentällä työskentelen myös tukijärjestelmien parissa. Erityisesti testausympäristössä järjestelmät vaativat syvää ohjelmisto- ja palvelinosaamista, jotta ongelmakohdat voidaan paikantaa tehokkaasti. Ohjelmistoinsinööriksi pidän paljon myös niin sanotusta ”hands on” tekemisestä kentällä.

  Instan UAS-tiimi on Suomen kokeneimpia ja uusille tulijoille on tarjolla arvokasta oppia. Ympärilläni oleva tiimi on innostunut miehittämättömästä ilmailusta ja soveltaa aktiivisesti vauhdilla kehittyvän alan teknologiaa asiakasprojekteissa. Opiskelemme jatkuvasti uusia asioita ja kehitämme omaa osaamistamme. Osaavan ydintiimin lisäksi ympärillä on paljon alan rautaisia ammattilaisia, joilta saa apua laajemmin ilmailuun liittyvissä asioissa.

  DSC_3997_1000x650

  Mahdollisuus toteuttaa itseään

  Yksittäistä parasta asiaa Instassa on vaikea nimetä, mutta yleisemmällä tasolla tiimeissä on mieletön yhteishenki, ja projektit toimivat kokonaisuutena hyvin yhteen. Henkilöstö on avuliasta ja etätyöt sujuvat. Arvostan erityisesti sitä, että Insta on suomalainen perheyritys.

  Instassa on mahdollista kehittää henkilökohtaista osaamista, johon myös budjetoidaan vuosittain rahaa. Olen käynyt Helsingissä mielenkiintoisissa DevOps- ja tietoturvakonferenssissa. Lisäksi instalaisilla on mahdollisuus erilaisiin verkkokoulutuksiin. Installa työskentelyssä hienoa on se, miten paljon oman työn sisältöön voi vaikuttaa. Vuosien varrella olen saanut sopivasti vastuuta ja mahdollisuuden toteuttaa itseäni.

   

  Arvostatko sinäkin työpaikassa tiimin tukea sekä jatkuvaa kehitystä?

  Tutustu avoimiin tehtäviimme