• Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.
Open search

Miehittämätön ilmailu

ota yhteyttä

Miehittämättömän ilmailun kasvu ja teknologinen kehitys tarjoavat useille toimialoille täysin uudenlaisia toimintamahdollisuuksia. Suorituskyvyn ja autonomia-asteen nousu nostavat myös uusia kysymyksiä ja huolia. 

Insta on viranomaistenkin valitsema asiantuntijatalo, jonka vankka kokemus auttaa hyödyntämään miehittämättömän ilmailun mahdollisuuksia täysimääräisesti lentoturvallisuudesta tinkimättä. 

Luotettavia asiantuntijapalveluita 

Osaamisemme kattaa miehittämättömän ilmailun koko elinkaaren tarvekartoituksesta operatiivisen konseptin ja lentotoiminnan suunnittelun kautta kalustohankintoihin, koelentotoimintaan ja kokonaisratkaisun operointiin tai kouluttamiseen.

Palvelumme sisältävät yhteiseurooppalaisen sääntelyn mukaiset riskiarviot, ilmatilahallinnan sekä asianmukaisten lupien järjestämisen. Tarjoamme apua myös tilannekuvan tuottamiseen tai lentotoiminnan johtamiseen. 

Mittava kokemuksemme operatiivisista tehtävistä, syvällinen ymmärrys UAS-teknologioista sekä miehittämättömän ilmailun sääntelyn tunteminen takaavat meille erinomaiset eväät asiakastoimeksiantojen toteuttamiseen.

Taustamme ja kokemuksemme myötä tunnistamme myös UAS-järjestelmien käytön muodostaman uhkan yhteiskunnalle ja yrityksille. Tarjoammekin viranomaisille ja yrityksille koulutusta aiheeseen liittyvästä lainsäädännöstä, järjestelmien tuottamista uhkista, varautumisesta ja torjunnasta.

Sääntelypalvelut

1.1.2021 sovellettavaksi tullut yhteinen eurooppalainen miehittämättömän ilmailun sääntely on muuttanut huomattavasti miehittämättömän ilmailun vaatimuksia Suomessa. Jatkossa miehittämätön ilmailu perustuu pääsääntöisesti erilaisiin lupamenettelyihin, joiden läpi vieminen edellyttää sääntelyn laaja-alaista ja hyvää osaamista.

Autamme asiakkaita miehittämättömän ilmailun organisaation rakentamisessa ja oikeanlaisten lupatyyppien valitsemisessa. Valmistelemme tarvittavat asiakirjat yhdessä asiakkaan kanssa ja autamme asiakasta tarvittaessa lupaprosessin kaikissa vaiheissa.

Hankintojen tuki

Teemme Installa myös erilaisten hankkeiden arviointia rahoitusta tai uuden tyyppisen toiminnan aloittamista suunnittelevan asiakkaan toimeksiannosta. Osaamme löytää erilaisten miehittämättömän ilmailun hankkeiden kriittiset tekijät ja tarvittaessa etsiä niihin ratkaisuja.

Olemme läpikäyneet asiakastoimeksiannoissa lähes 2000 ilma-alusjärjestelmää multikoptereista, kiinteäsiipisten kautta VTOL-hybrideihin eri hyötykuormista puhumattakaan.

Autamme kokonaisratkaisujen pilotoinnissa ja tuotteistamisessa. Lisäksi operoimme kokonaisjärjestelmiä tai koulutamme niiden käytön lentohenkilöstölle.

Koulutus

Koulutamme kauko-ohjaajia sekä valtion miehittämättömän ilmailun että siviili-ilmailun tarpeet huomioiden. Koulutamme kauko-ohjaajien lisäksi yritysten johtoa ja muuta henkilöstöä tarpeen mukaan.

Insta pystyy kouluttamaan myös erityisen kategorian toimintaluvissa tarvittavan SORA-riskiarviointimenetelmän (Specific operations risk assessment) käyttöä asiakkaalle.

Testaus ja koelentotoiminta

Olemme suunnitelleet ja testanneet eri kategoriaan kuuluvien järjestelmien suorituskykyä ja olosuhdekestävyyttä niin maalla kuin merelläkin. Meillä on laajaa kokemusta ja osaamista koelentotoiminnan toteuttamisesta alkaen muutaman kilon painoisesta miniluokasta, päättyen turvallisuusviranomaisten käytössä olevaan erityisluokkaan, jossa lentoonlähtöpainot nousevat usein jopa satoihin kiloihin. Tunnemme hyvin myös lennolle mukaan otettavien erilaisten hyötykuormien tekniset ominaisuudet ja tuotamme asiakkaillemme aina luotettavan analyysin niiden toiminnallisuudesta ja operatiivisesta käytettävyydestä.

Pääosan koelentotoiminnasta toteutamme Traficomin meille myöntämillä sallivilla UAS-ilmatilavyöhykkeillä Teiskossa, josta meillä on hangaari- ja toimistotilat vuokrattuna toimintaamme varten. Käyttöömme on myönnetty myös tilapäinen vaara-alue EFD657, joka mahdollistaa tarvittaessa vaativan operatiivisen koelentotoiminnan toteuttamisen myös suoran näköyhteyden ulkopuolella.

ilmatilavyohykkeet

 

Ota yhteyttä -lomake