Open search

  Insta on paras paikka kasvaa ja kehittyä ammattilaiseksi

  Etsitkö harjoittelupaikkaa?

  Tule kehittämään turvallista yhteiskuntaa ja muuttamaan kanssamme maailmaa. Olemme koti jo yli 1000 huippuammattilaiselle ja yhdessä ratkaisemme asiakkaamme vaativimmatkin haasteet projekteissa, joista muut vain haaveilevat. Työn ja opiskelun joustava yhdistäminen onnistuu meillä.

  Kesän 2023 harjoitteluhaku avautuu marraskuussa 2022.

  Mitä Insta tarjoaa opiskelijoille?

  Uniikit projektit ja työ, jolla on merkitystä

  Instassa tehdään paljon projekteja, joita et pääse tekemään missään muualla Suomessa. Tekemällämme työllä on tärkeä yhteiskunnallinen merkitys ja vaihtelevat ja monipuoliset projektimme tarjoavat loistavan mahdollisuuden myös opinnoissa kerrytetyn osaamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen.

  Monipuoliset uramahdollisuudet

  Meillä voit vaikuttaa työnkuvaasi. Toimialamme tarjoavat erilaisia tehtäviä ja uuden liiketoiminnan kehittämisen myötä meille syntyy myös aivan uudenlaisia työtehtäviä ja uramahdollisuuksia.

  Loistavat harjoittelumahdollisuudet opiskelijoille

  Meillä kymmenet opiskelijat harjoittelevat mielenkiintoisissa työtehtävissä sekä kirjoittavat opinnäytetöitä. Suurin osa harjoittelijoistamme jää meille töihin opintojen ohella ja sovitamme tällöin työnteon joustavasti opintoihin sopivaksi. Moni huippuammattilaisemme onkin aloittanut meillä harjoittelijana ja edennyt työkokemuksen karttumisen jälkeen yhä vaativampiin tehtäviin. 

  Luotettava työnantaja

  Olemme luotettava kumppani niin asiakkaillemme kuin työntekijöillemme. Tarjoamme sinulle perheyrityksemme vakauden ja loistavan työporukan. Välitämme aidosti työntekijöistämme ja pyrimme mahdollistamaan sopivan työn ja vapaa-ajan tasapainon. Tavoitteenamme on, että henkilöstömme voi hyvin ja kehittyy kanssamme.

   

  Mitä saat meillä suoritetusta harjoittelusta?

  Kollegojen tuki

  Kollegojen tuen

  Instassa on erilaisia yksiköitä, joita yhdistää hyvä yhteishenki ja yhteen hiileen puhaltaminen. Harjoittelussa saat tukea tiimisi jäseniltä. Menestymme yhdessä tekemällä, eikä meillä työkaveria jätetä koskaan pulaan.

  Monipuolisia työtehtäviä

  Teemme työmme laadukkaasti ja siten, että voimme olla ylpeitä kaikesta tekemisestämme. Myös harjoittelussa pääset käyttämään osaamistasi monipuolisesti.

  Yhdessa

  Uutta osaamista

  Olemme alamme huippuammattilaisia, jotka pitävät huolta osaamisestaan. Lisäksi kesäharjoittelijana saat osaamistasi vastaavan palkan.

  Lupauksemme

  Mahdollisuuden työllistyä pysyvästi Instaan

  Harjoittelu on vain yksi vaihe instalaisuuden polulla. Moni jatkaa töitä opintojensa ohella ja työllistyy valmistuttuaan meille.

  Harjoittelutarinoita

  Mimmi Matalamäki, ohjelmistotuotanto

  Tampereen teknillisen yliopiston rekrytointitapahtuma IT-Hekuma poiki ohjelmistotekniikkaa opiskelevalle Mimmi Matalamäelle harjoittelupaikan Installa. Kipinä Installa työskentelystä syttyi heti tapahtumassa, ja Mimmi muisteleekin ajatelleensa, että tässä on kyseessä yritys, jossa hän vielä jonain päivänä aikoo työskennellä.

  Mimmi haluaa kehittyä mahdollisimman hyväksi ja monipuoliseksi ohjelmistokehittäjäksi ja kokee, että Installa pääsee juuri sopivalla tavalla haastamaan itseään näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

  ”Täällä pidetään ihmisestä huolta”, Mimmi toteaa.

   

  Matti Leppälä, automaatio

  Matti on työskennellyt Installa niin valmistuksessa automaatioasentajana kuin suunnittelun puolella suunnitteluinsinööriharjoittelijana ja iloitsee siitä, että Installa oikeasti oppii asioita, mitä ei koulussa opeteta!

  Harjoittelun alussa Matille tarjoutui tilaisuus lähteä työmatkalle ulkomaille. Reissu oli upea kokemus, joka opetti paljon. Hän iloitseekin siitä, että Installa harjoittelijatkin pääsevät suoraan mukaan asiakasprojekteihin.

  Matti on huomannut, että Installa ei odoteta mahdottomia. Täällä saa rauhassa opetella, tutustua taloon ja sen ohjelmistoihin. Hänen mielestään Insta on loistava paikka harjoitella ja kehittyä omassa työssä.

  ”En ole päivääkään katunut, että olen tänne Instan leipiin tullut.”

   

  Mikko Kemppi, ohjelmistotuotanto

  Tietojohtamista opiskelevalle Mikko Kempille aukesi työpaikka Installa toisella hakukerralla, kun osaamista oli karttunut vuoden verran ensiyrittämästä. Mikkoa kiinnosti Instan kuva asiallisena ja itse työhön keskittyvänä työpaikkana "kaikkien nykymuotia seuraavien pöhinätoimistojen rinnalla".

  Mikko pääsi alusta asti oikeaan asiakasprojektiin ja annetut tehtävät ovat vastanneet hänen osaamistaan. Työnkuva on Mikolla pysynyt samana kuin aloittaessa: edelleen ohjelmoidaan tietokoneen ääressä, mutta ohjelmointikieli ja tehtävien haastavuus voi vaihdella viikoittain.

  Mikko antaa kiitosta projektitiiminsä innokkaasta vastaanotosta, paineettomasta ympäristöstä ja joustavasta työstä.

  "Aloittelevana harjoittelijana ei ole tarvinnut pelätä välillä myöntää, ettei täysin osaa annettua tehtävää. Toisaalta kukaan ei jatkuvasti valvo ja tarkkaile suoriutumista, mikä antaa aikaa tutustua annettuihin tehtäviin rauhassa ja kehittää itse paras mahdollinen ratkaisu. Työaikataulut saa myös yhteensovitettua opiskelijaelämän kanssa sujuvasti."

  Mika Kurkioja, automaatio

  Mika Kurkioja työskentelee Installa keskusvalmistuksessa automaatioasentajana. Mika haki Installe töihin, koska yritys oli nimenä tuttu ja hän oli kuullut siitä pelkästään hyvää. Silti Insta pääsi yllättämään positiivisesti.

  ”Insta ylitti odotukseni”, hän kertoo.

  Mikan työpäivät kuluvat automaatiokeskusten valmistuksen parissa. Hän iloitsee siitä, että Installa harjoittelijat eivät ole pelkästään niin sanottuja ”kesähessuja”. Heti ensimmäisenä päivänä työvälineet, vaatteet sekä kone olivat kunnossa ja omaan ammattitaitoon luotettiin.

  ”Installa on ymmärretty se, että jos työntekijästä pidetään huolta, niin työntekijä pitää huolta työnantajasta.”

   

  vkd2019_logo_vari_tarra_rgb