Aleksi Salmirinne Industryn uusi johtaja

3 - 6 - 2024 - Uutiset

Aleksi Salmirinne aloittaa elokuussa teknologiayhtiö Instan Industry-liiketoiminnan uutena johtajana

Monialaisen teknologiayhtiö Instan Industry liiketoiminnan uudeksi vetäjäksi valittu Aleksi Salmirinne aloittaa tehtävässään elokuun alussa.

Työskentely ja työyhteisöKokonaistoimituksetAutomaatioSähköistysInsta

Monialaisen teknologiayhtiö Instan Industry liiketoiminnan uudeksi vetäjäksi valittu Aleksi Salmirinne aloittaa tehtävässään elokuun alussa. Suurissa kansainvälisissä teollisuusyhtiöissä vuosien ajan työskennellyt Salmirinne vastaa jatkossa Instan Industry-liiketoiminta-alueesta ja raportoi toimitusjohtaja Tapio Kolunsaralle ja on myös konsernin johtoryhmän jäsen.

Salmirinne on urallaan työskennellyt Valmetilla ja Metsolla sekä Suomessa että Kiinassa. Installe hän siirtyy Valmetin Energia-liiketoiminnan johtajan paikalta.

- Olen todella innoissani uudesta tehtävästä ja mahdollisuudesta päästä osaksi Instan yhä kasvavaa tiimiä. Installa on yrityksenä hyvä maine, terveet arvot ja vahva suoriutumisen kulttuuri. Kyseinen tehtävä ja toimiala tarjoaa minulle mielenkiintoisen uuden haasteen ja oppimisen mahdollisuuden. Näen Insta Industryn tulevaisuuden valoisana ja positiivisena vahvan perustan ja kasvavan markkinan ansiosta, toteaa Aleksi Salmirinne.

Näkemystä ja kokemusta vauhdittamaan tulevaisuuden kasvua

Instan toimitusjohtaja Tapio Kolunsaran mukaan on hienoa, että Insta saa Aleksin joukkoonsa johtamaan Industry-liiketoimintaa ja vauhdittamaan tulevaisuuden kasvua. - Aleksi omaa vahvat ihmisjohtamistaidot, mikä on keskeistä tulevaisuuden kasvun varmistamiseksi. Lisäksi hän tuo Instaan kokemusta energia-alasta, projektiliiketoiminnasta, talousohjauksesta sekä suurten organisaatioiden johtamisesta.

Vuonna 2024 Insta odottaa liikevaihtonsa kasvavan ja kannattavuuden säilyvän hyvällä tasolla. Instan kasvua siivittävät käynnissä olevat omat tuotekehityshankkeet kuten tietoliikenteen vahvaan suojaamiseen räätälöidyt salainratkaisut, Suomen Nato-jäsenyys, Puolustusvoimien uudet suorituskykyhankinnat sekä suomalaisen teollisuuden investoinnit vihreään siirtymään.

Kansainvälinen teollisuuden kumppani

Insta on suomalainen riippumaton perheyhtiö, joka on edelläkävijä ja luotettava kumppani teollisuuden, puolustuksen, ohjelmistokonsultoinnin ja kyberturvallisuuden asiakkailleen. Ihmiset, osaaminen ja vastuullisuus ovat suomalaisten arjen turvaamiseen keskittyvän yhtiön toimintakulttuurin ytimessä.

Vuosi 2023 oli Installe ennätysten vuosi. Liikevaihto kasvoi yli 13 % ja kiihdytti uuteen ennätykseen 173,9 M€. Samalla vuosi oli Instan historian kolmastoista peräkkäinen kasvun vuosi.

Teollisen automaation, sähköistyksen ja digitalisaation palveluihin keskittyvän Insta Industry -liiketoiminta-alueen liikevaihto oli viime vuonna 94,6 M€, josta kasvua oli 8,5 % edelliseen vuoteen verrattuna. Osuus koko konsernin liikevaihdosta oli noin 54 %. Yhä kansainvälistyvän monialayhtiön osaamista hyödynnetään yli 50 maassa.

Ansioluettelo – Aleksi Salmirinne s.1983

DI, tuotantotalous (2008)

Valmet
VP, Energy, 2022-Present
VP, Pulp & Energy, China, 2021-2022
Director, Project Execution and Engineering, China, 2019-2021
Director, Project Management Support, 2016-2019
Director, Delivery Operations Management Office, 2015-2016

Metso
Controller of Project Execution and Project Manager, 2012-2015
Controller of Project Execution, 2009-2012
Other positions, 2007-2009

Lue lisää:

Elinkaarikumppani teollisuuden tulevaisuuteen
Sähköistys-, automaatio- ja instrumentointiratkaisumme parantavat kilpailukykyä, tuottavuutta ja toimintavarmuutta ekologisesti kestävällä tavalla.

Instan vuosikertomus 2023
Uusi liikevaihtoennätys, luotettu kumppani ja vetovoimainen työpaikka

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.