Kemin biotuotetehtaan havainnekuva

24 - 2 - 2022 - Uutiset

Insta solmi asennusliiketoimintansa suurimman sopimuksen liikevaihdon suhteen – toimittaa instrumentointiasennuksia Metsä Fibren uuteen biotuotetehtaaseen Kemiin

Insta toimittaa Kemiin rakennettavan biotuotetehtaaseen mm. soodakattilan, kuitulinjan, turbiinin, haihduttamon sekä paineilma- ja rikkihappolaitoksen instrumentointiasennukset.

Insta on allekirjoittanut Metsä Group -konserniin kuuluvan Metsä Fibren kanssa sopimuksen Kemiin rakennettavan biotuotetehtaan instrumentointiasennuksista. Toimitus sisältää muun muassa soodakattilan, kuitulinjan, turbiinin, haihduttamon sekä paineilma- ja rikkihappolaitoksen instrumentointiasennukset.

Valmistuessaan noin 2 500 henkilöä suorassa arvoketjussa kotimaassa työllistävä biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi ja pohjoisen pallonpuoliskon tehokkain puuta jalostava laitos.

Kemin biotuotetehtaan havainnekuva

Tuore Kemin biotuotetehtaan instrumentointiasennuksia koskeva sopimus on Installe erittäin merkittävä, sillä se on liikevaihdon suhteen asennusliiketoiminnan historian suurin sopimus koskaan.

– Merkittävä sopimus on osoitus Instan luotettavuudesta ja onnistuneesta yhteistyöstä Metsä Fibren kanssa. Insta toteutti mittavan instrumentointiurakan myös vuonna 2017 käynnistyneelle Äänekosken biotuotetehtaalle, asennusliiketoiminnan johtaja Jarno Pitkänen kertoo.

Instan asennustyömaa perustetaan alkusyksystä 2022.

Vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä käynnistettävä biotuotetehdas tuottaa 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja koivusellua vuodessa kartongin, pehmo- ja painopaperin sekä erikoistuotteiden raaka-aineeksi. Täysin ilman fossiilisia polttoaineita toimiva tehdas tuottaa lisäksi lukuisia muita biotuotteita. Uuden tehtaan sähköenergian omavaraisuusaste on 250 prosenttia ja ylijäävä sähkö toimitetaan valtakunnan verkkoon. Tehdas tuottaa toimiessaan 2,5 prosenttia koko Suomen sähköntuotannosta.

– Historiallisen suuri sopimus on todella merkittävä asia koko teollisuuden kohdemarkkinallemme, ja vahvistaa asemaamme alan markkinajohtajana Suomessa, Instan teollisen kohdemarkkinan myyntijohtaja Jyri Stenberg painottaa.

Jarno Pitkänen
Kirjoittaja

Jarno Pitkänen

Liiketoimintajohtaja, Asennus Insta Automation etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.