Ilmakuva Atrian rakenteilla olevasta, uudesta tehtaasta

13 - 4 - 2022 - Uutiset

Insta mukana toteuttamassa Atrian historian suurinta investointia – toimittaa automaation siipikarjanleikkaamoon

Insta toimittaa Atrian uuteen tehtaaseen tuotannonohjaus- ja automaatiojärjestelmän suunnitteluineen, keskuksineen sekä käyttöönottoineen.

KokonaistoimituksetAutomaatio

Atria Oyj laajentaa siipikarjantuotantoaan rakentamalla Nurmon tuotantolaitoksen yhteyteen noin 155 miljoonan euron arvoisen uuden tehtaan. Laajennuksen myötä Atria Suomen siipikarjan tuotantokapasiteetti lisääntyy noin 40 prosenttia. Investointi sisältää uusien teurastus-, leikkuu- ja pakkauslinjojen rakentamisen.

Insta on tehnyt sopimuksen Atrian kanssa leikkaamon automaation toimituksesta. Toimitus sisältää tuotannonohjaus- ja automaatiojärjestelmän suunnitteluineen (mm. reseptiikan ja tuotantoerien hallinnan), keskuksineen sekä käyttöönottoineen. Hanke on käynnistynyt suunnittelu- sekä hankintatöillä, ja sen sovittu valmistuminen on toukokuussa 2023.

Uusi tuotantoteknologia on Atria-konsernin toimitusjohtaja Juha Gröhnin mukaan aiempaa ympäristöystävällisempää. Sen myötä tuotantoprosessin aiheuttama ruokahävikki sekä energian ja veden kulutus vähenee. Myös työturvallisuuteen voidaan uudistuksen myötä panostaa entistä paremmin.

Uuden tehtaan arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmis aikaisintaan vuoden 2024 aikana.

Kuva: Atria

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.