Havainnekuva Instan uusista tiloista Porvoossa

10 - 3 - 2022 - Uutiset

Insta panostaa Porvooseen – rakentaa uudet tilat Kulloon Nybyn yritysalueelle

Turvallisen digitalisaation ja automaation asiantuntijakonserni Insta tavoittelee kasvua Itä-Uudellamaalla. Yhtiö suunnittelee parhaillaan uusia toimitiloja Porvooseen ja on ensimmäisiä Kulloon Nybyn yritysalueelle rakennuslupaa hakeneista yrityksistä.

Turvallisen digitalisaation ja automaation asiantuntijana tunnettu Insta ja sen tytäryhtiö Mattila Porvoo ovat keskittyneet Itä-Uudellamaalla pääosin automaatio- ja sähköasennusliiketoimintaan ja yhteistyöhön Nesteen jalostamon kanssa. Yhtiöt toimivat jalostamon läheisyydessä Kilpilahden teollisuusalueella, Pohjoismaiden suurimmassa kemianalan keskittymässä.

Perheyhtiö Insta työllistää jo yli tuhat henkilöä Suomessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli noin 143,5 miljoonaa euroa. Toimipisteitä on ympäri Suomen – Porvoon ja Tampereella sijaitsevan pääkampuksen ohella pääkaupunkiseudulla, Satakunnassa, Oulussa, Raisiossa, Muuramessa, Imatralla, Kuopiossa ja Varkaudessa.

Instan strategiana on kasvaa kannattavasti verrokkimarkkinaa nopeammin turvallisen digitalisaation, automaation ja johtamisen asiakaslähtöisissä ratkaisuissa. Kasvusuunnitelmia on kohdistunut myös Itä-Uudellemaalle.

Insta on hankkinut Kulloon Nybyn alueelta käyttöönsä kaksi vierekkäistä tonttia, joille rakennetaan nykykaikaiset toimisto- ja tuotantotilat.

– Instan tavoitteena on laajentaa Porvoossa automaatio- ja sähköasennusliiketoimintaa, mutta myös turvallisen digitalisaation ja automaation kokonaistarjontaamme. Instan erityisosaamista on teollisuuden kyberturvallisuuden varmistaminen. Tuomme tämän palvelun tarjolle myös Porvoon seudun asiakkaillemme, Instan toimitusjohtaja Henry Nieminen sanoo.

– Tavoitteenamme on lähivuosina palkata perinteisten automaatio-osaajien lisäksi myös suunnittelijoita sekä digitalisaatio-osaajia, Nieminen täydentää.

– Tilojen suunnittelussa on huomioitu asiakastarjoomamme kehittyminen sekä työtilojen viihtyvyys. Tulossa on nykyaikaiset sosiaalitilat saunoineen ja ilmastoituine pukukoppeineen, Mattila Porvoon operatiivinen johtaja Jari Hänninen kertoo.

Apuna rakennushankkeessa toimii kehitysyhtiö Posintra

Apuna sekä sopivan tontin että rakennuttajan löytämisessä on toiminut Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintra, jonka tehtävänä on paikallisten yritysten toimintaympäristön kehittäminen sekä yritysten ja alueen kilpailukyvyn vahvistaminen.

Posintra on tuttu toimija Installe jo ensimmäisen Porvoon vedelle toteutetun automaatio- ja vedentuotannon ohjausjärjestelmän toimituksen ajalta 20 vuoden takaa.

– Tunnen Instan ja olen iloinen, että olemme pystyneet palvelemaan tässä asiassa. Tiedän, että rakennushanke on Installe merkittävä ja siksi olemme panostaneet välittämään oikeaa ja riittävää tietoa nopeasti yritykselle. Kilpilahden osalta on suuria suunnitelmia kansainväliseksi osaamiskeskittymäksi. Etabloituminen vahvasti alueelle tässä vaiheessa tarjoaa mielestäni Installe eturivin paikan alueen toimijoiden joukossa, toteaa Posintran toimitusjohtaja Fredrik Pressler.

Tänä vuonna toteutuvan, ensimmäisen vaiheen rakentajana toimii toimitila- ja teollisuusrakentamiseen erikoistunut Tekova Oy, joka vuokraa kokonaisuudessaan kiinteistöosakeyhtiön tilat Installe. Arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastaa tamperelainen Sevendim Oy.

Uusien toimitilojen rakennustöiden arvioidaan käynnistyvän keväällä 2022. Rakennusvaiheen on arvioitu kestävän noin 8 kuukautta, ja Instan on tarkoitus ottaa tilat käyttöönsä vuodenvaihteeseen mennessä.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.