Tomas_Karvonen_Insta

15 - 12 - 2020 - Osaajatarinat

Muutto kotikonnuille onnistui työpaikkaa vaihtamatta

Projektipäällikkö Tomas Karvonen arvostaa sitä, että Instalta löytyy toimipisteitä ympäri Suomen. Muutto kotikonnuille onnistuikin työpaikkaa vaihtamatta. Työtehtävät hänellä koostuvat sekä projektien organisoinnista että instrumentointisuunnittelusta.

Automaatio

Olen Raahesta kotoisin ja opiskelin Oulussa ammattikorkeassa automaatiopuolen opinnot. Valmistuttuani menin töihin Talvivaaraan ja olin siellä puolitoistavuotta. Kun siellä tuli YT:t päälle, bongasin avoimen paikan Installa. Olin tiennyt kyllä Instan, mutten sitä, että täällä oli myös suunnittelupuolen töitä. Sitä kautta saavuin Tampereelle.

Aloitin ihan perus suunnitteluinsinöörinä. Aika nopeasti etenin projekti-insinööriksi ja pari vuotta sitten minusta tuli projektipäällikkö. Esimiehenä parille ihmiselle olen toiminut tämän vuoden syyskuusta lähtien.

Installa projektipäällikkönä toimiessa tehdään sekä töiden organisointia että suunnittelutyötä. Projekteja meillä tehdään prosessiteollisuuteen, esimerkiksi öljynjalostuspuolelle paljon, mutta kokonaisuudessaan ihan laidasta laitaan elintarviketeollisuudesta sementinvalmistukseen.

Itselläni on neljä projektia menossa tällä hetkellä. Kaksi kattilalaitoksen sähkö- ja instrumentointisuunnitteluprojektia, yksi instrumentointisuunnitteluprojekti öljynjalostusteollisuuteen sekä kokonaistoimitusprojekti elintarvikepuolelle. Kokonaistoimitusten kanssa kaikki suunnittelusta keskuksiin ja asennuksiin tulee Instalta. Olen päässyt osallistumaan myös CADS-piirtotyökalun kehitystyöhön.

Työssäni on hienoa, kun voittaa asiakkaan luottamuksen, etenkin jos asiakassuhteen luomiseen on pannut paljon paukkuja.

Konttori kivoine työkavereineen myös kotikonnuilla

Tampereella ehdin olla aika lailla kuusi vuotta. Huhtikuussa muutimme taas Ouluun. Toisen lapsen jälkeen oli helppo päätös lähteä takaisin. Oulussa meillä on tällä hetkellä pieni toimisto, jossa on neljä henkilöä konttorilla töissä, sekä yksi suunnittelija etätöissä Rovaniemellä. Pidän sitä hienona asiana, että Installa on konttoreita ympäri Suomea ─ arvostan paljon sitä, että pääsin muuttamaan kotikonnuilleni takaisin.

Oulussa meillä on hyvä porukka ja monipuolista osaamista. Tauoilla höpöttelemme asioita ihan laidasta laitaan, ja siinä tulee käytyä läpi päivän polttavat puheenaiheet, toki työasioistakin puhumme jonkin verran. Olemme sopiva sekoitus nuorta sekä kokeneempaa asiantuntijaa.

Instassa parasta on se, että perheyritys on näkynyt aidosti. Ihmisistä välitetään ja tulevaisuus näyttää vakaalta. Perheen ja työn yhdistäminen sekä muutto ovat menneet kohtuullisen mutkattomasti. Univelkaa tietenkin hiukan pukkaa kymmenkuisen lapsen kanssa.

Mielestäni täällä on ollut myös hyvät mahdollisuudet edetä uralla. Tulevaisuudelta toivon, että saan jatkaa oman osaamiseni kehittämistä. Tämä automaatiopuoli on niin laaja, että löytyy monenlaista tekemistä. Tähän mennessä olen aika pitkälle tehnyt instrumentointisuunnittelua ja projektinhoitotyötä, ja jatkossa voisin laajentaa osaamistani esimerkiksi sähkösuunnitteluasioista ja sovellussuunnittelusta.

Insta on mielestäni tukenut hyvin myös kaikenlaista harrastamista. Tampereella asuessa osallistuin sählyporukoihin ja kuntosaleille. Nyt se on jäänyt vähän vähemmälle, ja tällä hetkellä vapaa-ajalla puuhailen muita juttuja.

Haluaisitko lukea lisää Tomaksen työpäivistä? Lue alla olevasta linkistä, millainen rooli Tomaksella oli Maitokolmiolle toteutetussa tuontatolinjojen automatisoinnissa ja kokonaistoimituksessa:

Tomas Karvonen
Kirjoittaja

Tomas Karvonen

Ryhmäpäällikkö

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.