Instan liiketoimintajohtaja Aki Mahlanen

19 - 4 - 2023 - Näkemyksiä

Kokonaisvaltainen kumppani pitää projektit aikataulussa

Energiasektori on 2020-luvulla yhdessä historiansa suurimmista murroksista. Maailmanlaajuinen sähkönkulutus kasvaa, fossiiliset polttoaineet korvautuvat hiljalleen uusiutuvilla energianlähteillä, älykkäät sähkönjakelujärjestelmät monimutkaistuvat ja reservimarkkinat tasa-arvoistavat koko sähkömarkkinaa.

AutomaatioSähköistysAutomaatio
Instan liiketoimintajohtaja Aki Mahlanen

Energiasektori on 2020-luvulla yhdessä historiansa suurimmista murroksista. Maailmanlaajuinen sähkönkulutus kasvaa, fossiiliset polttoaineet korvautuvat hiljalleen uusiutuvilla energianlähteillä, älykkäät sähkönjakelujärjestelmät monimutkaistuvat ja reservimarkkinat tasa-arvoistavat koko sähkömarkkinaa.

Energia-alan murros ja lisääntyvä kulutus ovat saaneet niin kotitaloudet kuin teolliset toimijatkin kiinnittämään huomiota sähkön riittävyyteen. Sähköntuotannon ja –jakelun on vastattava aiempaa suurempiin kapasiteettitarpeisiin ja vaatimuksiin. Kun esimerkiksi teollisuuslaitosten sähköistyksiä ja automaatiota uusitaan, kokonaisuudet ovat entistä laajempia ja niissä tulee huomioida niin vihreät tuotantomuodot kuin vihreä kulutuskin.

Energiamurrokseen vastaaminen edellyttää kokonaisvaltaista osaamista sekä eri järjestelmien, toimialojen ja tuotantoprosessien erityispiirteiden tuntemusta. Vuosikymmenten kokemuksemme sähköntuotannon ja -jakelun toteutuksista takaavat asiakkaillemme juuri heidän tarpeisiinsa räätälöidyt ratkaisut, jotka vastaavat tulevaisuuden tarpeisiin.

Kokonaiskumppanuus tuo turvaa tuleviksi vuosiksi

Instan kokonaistarjonta on viime vuosina laajentunut kohti yhä laajempia ja vaativampia sähköistyksen kokonaistoimituksia aina 110 kilovoltin suurjännitetoteutuksiin asti. Olemme asiakkaillemme sähköistyksen avaimet käteen -kokonaiskumppani, joka hallitsee projektinjohdon, suunnittelun, verkostolaskennan, rakentamisen, huollon ja ylläpidon sekä laitetoimitukset, kuten sähköasema- ja laiterakennukset, keskijännitekojeistot sekä keski- ja suurjännitemuuntajat.

Erityisosaamistamme ovat sähköistyksen kokonaisratkaisut sekä modernisointi- että ns. greenfield-hankkeissa. Kokonaisratkaisuissa varmistamme, että toteutus vastaa nykyaikaisia vaatimuksia ja järjestelmän elinkaari on mahdollisimman pitkä.

Kun koko toimitus on yhden luotettavan kumppanin vastuulla, yllätykset saadaan minimoitua ja projekti pysyy aikataulussa. Yksi Instan vahvuuksista onkin vankka projektijohtamisen kulttuuri ja kokemus. Avaintekijöitä hankkeen tehokkaaseen läpivientiin ovat laadukas projektinhallinta, ammattitaitoinen henkilöstö sekä oikein kohdistetut resurssit.

Laadukasta palvelua koko maassa

Automaation, sähköistyksen ja instrumentoinnin ratkaisujen kokonaistoimitus on kustannustehokas ja laitteiston elinkaaren kannalta turvallinen vaihtoehto. Insta on kotimainen ja ketterä kumppani, jolla on vuosikymmenien kokemus sähköistyksen kokonaisratkaisuista ja projektitoimituksista. Kattava toimipisteverkostomme Helsingistä Pohjois-Suomeen takaa, että asiakkaamme saavat ammattitaitoista ja nopeaa palvelua koko maassa.

Pystymme toteuttamaan lähes kaikki sähköistykseen ja automaatioon vaaditut palvelut oman henkilöstömme voimin. Varmistamme toimitetun järjestelmän vaatimustenmukaisuuden ja toimivuuden tarjoamalla koko palvelukokonaisuuden aina suunnittelusta ja keskusvalmistuksesta asennuksiin, laitetoimituksiin, koestukseen, käyttöönottoon ja koulutukseen. Lisäksi tarjoamme kokonaistoimituksillemme kattavat huolto- ja ylläpitopalvelut, kuten 24/7-päivystyksen, etäyhteyspalvelut, määräaikaiskoestuspalvelut sekä varaosapalvelun.

Monipuolinen kokemuksemme erilaisista dataohjautuvista automaatioratkaisuista varmistaa, että kokonaistoimituksen eri rajapinnat keskustelevat keskenään saumattomasti. Ratkaisumme auttavat keräämään, yhdistämään ja analysoimaan tietoa, jolloin ylläpitoon liittyvien kustannusten ennakointi ja optimointi helpottuvat. Ne toimivat myös kunnossapitopalveluiden kommunikaatio- ja dokumentaatiotyökaluina.

Lue uusimmasta e-julkaisustamme, kuinka varmistaa sähkönjakelun häiriöttömyys jo suunnitteluvaiheessa, miten tunnistaa järjestelmän haavoittuvuudet ja kriittiset pisteet sekä mitä hyötyjä kokonaisvaltaisella elinkaariajattelulla saavutetaan.

Lue lisää ja lataa Sähköistyksen E-kirja

Aki Mahlanen
Kirjoittaja

Aki Mahlanen

Liiketoimintajohtaja, Energia Insta Automation etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.