Dronesta lähikuvaa maassa Insta

Asiantuntijatukea miehittämättömään ilmailuun

Miehittämätön ilmailu

Hyödynnä miehittämättömän ilmailun mahdollisuuksia täysimääräisesti lentoturvallisuudesta tinkimättä asiantuntijoidemme avulla.

Mitä apua saat miehittämättömän ilmailun asiantuntijoiltamme?

Miehittämätön ilmailu tarjoaa useita mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen, mutta alaan tutustuminen voi joskus tuntua vaikealta.

Olet varmasti kuullut miehittämättömästä ilma-aluksesta puhuttaessa sanat drone, drooni, kauko-ohjattu lennokki, RPA, RPAS, UAV ja UAS.

Erilaiset termit ja merkitykset voivat tehdä asiasta vaikeasti lähestyttävän. Lisäksi alan sääntely on muun ilmailun sääntelyn tapaan erittäin monimutkaista ja pirstaloitunut useisiin eri lähteisiin.

Meiltä saat apua ja erityisosaamista kaikkeen tähän ja autamme sinua hyödyntämään miehittämättömän ilmailun mahdollisuuksia täysimääräisesti lentoturvallisuudesta tinkimättä.

Etenkin lisääntyvä tarve lentotoiminnalle näköyhteyden ulkopuolella (BVLOS) edellyttää erityisosaamista, jota meiltä löytyy.

Luotettavia miehittämättömän ilmailun asiantuntijapalveluita

Osaamisemme kattaa miehittämättömän ilmailun koko elinkaaren tarvekartoituksesta operatiivisen konseptin ja lentotoiminnan suunnittelun kautta kalustohankintoihin, koelentotoimintaan ja kokonaisratkaisun operointiin tai kouluttamiseen.

Palvelumme sisältävät yhteiseurooppalaisen sääntelyn mukaiset riskiarviot, ilmatilahallinnan sekä asianmukaisten lupien järjestämisen. Tai jos tarvitset apua tilannekuvan tuottamiseen tai lentotoiminnan johtamiseen, olemme apunasi.

Olemme viranomaistenkin valitsema asiantuntijatalo. Mittava kokemuksemme operatiivisista tehtävistä, syvällinen ymmärrys UAS-teknologioista sekä miehittämättömän ilmailun sääntelyn tunteminen takaavat meille erinomaiset eväät toimeksiantojen toteuttamiseen.

Taustamme ja kokemuksemme myötä tunnistamme myös UAS-järjestelmien käytön muodostaman uhkan yhteiskunnalle ja yrityksille. Tarjoammekin viranomaisille ja yrityksille koulutusta aiheeseen liittyvästä lainsäädännöstä, järjestelmien tuottamista uhkista, varautumisesta ja torjunnasta.

RPAS koulutus instalainen ja lentovarustusta | Insta

Tukea ilmailun säädösten ja määräysten tuntemukseen

1.1.2021 sovellettavaksi tullut yhteinen eurooppalainen miehittämättömän ilmailun sääntely on muuttanut huomattavasti miehittämättömän ilmailun vaatimuksia Suomessa. Jatkossa miehittämätön ilmailu perustuu pääsääntöisesti erilaisiin lupamenettelyihin, joiden läpi vieminen edellyttää sääntelyn laaja-alaista ja hyvää osaamista.

Autamme sinua miehittämättömän ilmailun organisaation rakentamisessa ja oikeanlaisten lupatyyppien valitsemisessa. Valmistelemme tarvittavat asiakirjat yhdessä kanssasi ja autamme tarvittaessa lupaprosessin kaikissa vaiheissa.

Dronesta lähikuvaa maassa Insta

Hankintojen tuki

Teemme myös erilaisten hankkeiden arviointia rahoitusta tai uuden tyyppisen toiminnan aloittamista suunnittelevan asiakkaan toimeksiannosta.

Osaamme löytää erilaisten miehittämättömän ilmailun hankkeiden kriittiset tekijät ja tarvittaessa etsiä niihin ratkaisuja.

Olemme läpikäyneet asiakastoimeksiannoissa lähes 2000 miehittämätöntä ilma-alusjärjestelmää multikoptereista, kiinteäsiipisten kautta VTOL-hybrideihin eri hyötykuormista puhumattakaan.

Autamme kokonaisratkaisujen pilotoinnissa ja tuotteistamisessa. Lisäksi operoimme kokonaisjärjestelmiä tai koulutamme niiden käytön lentohenkilöstölle.

Dronen kauko-ohjain Insta

Ammattitoimijoiden koulutus

Koulutamme kauko-ohjaajia sekä valtion miehittämättömän ilmailun että siviili-ilmailun tarpeet huomioiden. Koulutamme kauko-ohjaajien lisäksi yritysten johtoa ja muuta henkilöstöä tarpeen mukaan.

Pystymme kouluttamaan myös erityisen kategorian toimintaluvissa tarvittavan SORA-riskiarviointimenetelmän (Specific operations risk assessment) käyttöä.

Drone laskeutusmisalustalla Insta

Testaus ja koelentotoiminta

Olemme suunnitelleet ja testanneet eri kategoriaan kuuluvien järjestelmien suorituskykyä ja olosuhdekestävyyttä niin maalla kuin merelläkin. Meillä on laajaa kokemusta ja osaamista koelentotoiminnan toteuttamisesta alkaen muutaman kilon painoisesta miniluokasta, päättyen turvallisuusviranomaisten käytössä olevaan erityisluokkaan, jossa lentoonlähtöpainot nousevat usein jopa satoihin kiloihin. Tunnemme hyvin myös lennolle mukaan otettavien erilaisten hyötykuormien tekniset ominaisuudet ja tuotamme asiakkaillemme aina luotettavan analyysin niiden toiminnallisuudesta ja operatiivisesta käytettävyydestä.

Pääosan koelentotoiminnasta toteutamme Traficomin meille myöntämillä sallivilla UAS-ilmatilavyöhykkeillä Teiskossa, josta meillä on hangaari- ja toimistotilat vuokrattuna toimintaamme varten. Käyttöömme on myönnetty myös tilapäinen vaara-alue, joka mahdollistaa tarvittaessa vaativan operatiivisen koelentotoiminnan toteuttamisen myös suoran näköyhteyden ulkopuolella.

Teisko ilmatilavyöhykkeet Insta

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.