Drone parvi Insta

20 - 5 - 2024 - Uutiset

Insta osallistuu Euroopan puolustusrahaston tukemaan SWARM-C3 projektiin

Insta osallistuu toisena suomalaisena organisaationa Euroopan puolustusrahaston tukemaan SWARM-C3 (Command, Control and Communications for Multi-X Swarms) -tutkimus- ja kehitysprojektiin.

PuolustusTilannekuva

Euroopan puolustusrahasto (European Defence Fund) on myöntänyt 4 miljoonan euron rahoituksen kolmivuotiselle SWARM-C3 (Command, Control and Communications for Multi-X Swarms) -tutkimus- ja kehitysprojektille.

Projektin päätavoite on luoda uudenlainen toimintakonsepti autonomisten miehittämättömien parvijärjestelmien, esimerkiksi droneparvien, hallintaan maalla, merellä ja ilmassa.

Projektissa on mukana viisi partneriorganisaatiota neljästä Euroopan maasta. Suomesta Instan lisäksi mukana on Teknologian tutkimuskeskus VTT, joka koordinoi projektia.

Insta tuo projektiin erikoisosaamisensa johtamisjärjestelmistä, parveilusta ja autonomiasta. Projektissa Insta tutkii ja kehittää konsepteja, joiden avulla autonomisten parvien suorituskyky voidaan maksimoida esimerkiksi parhaan mahdollisen tilannetietoisuuden saamiseksi. Konsepteihin kuuluu useiden yhteistyössä toimivien lavettiparvien tehtävien suunnittelu, muodostaminen ja suorittaminen parvien ja niiden kanssa toimivien operaattoreiden yhteistyönä.

Euroopan puolustusrahasto on EU:n budjetista rahoitettava ohjelma, joka käynnistyi vuonna 2021. Rahaston budjetti vuosille 2021–2027 on yhteensä noin kahdeksan miljardia euroa. Tavoitteena on tukea ja edistää Euroopan puolustusteollisuuden ja tutkimusyhteisön kilpailukykyä, tehokkuutta ja innovaatiokapasiteettia.

Lisätietoja projektista.

Lue lisää Instan parviälyn ja autonomisen toiminnan erikoisosaamisesta.

Lue lisää Instan muista asiantuntijapalveluista.

Funded by EU

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.