Ville-Veikko_uratarina

11 - 6 - 2021 - Osaajatarinat

Kaikkea muuta kuin toimistorottailua

Ohjelmistokehittäjä Ville-Veikko Nieminen yllättyi hektisen myyntityön jälkeen toimistotyön monipuolisuudesta ja mielekkyydestä. Nopeasti kehittyvällä alalla motivoi uuden oppiminen ja omassa työssä onnistuminen.

PuolustusOhjelmistokehitys

Opiskelin Tampereen ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn tradenomiksi, suuntauksena ohjelmistotuotanto. Ennen valmistumista etsin oman alan harjoittelupaikkaa ja huomasin Instan ilmoituksen, korkeakoulutettujen uran alkuvaiheen työllistämiseen erikoistuneen yrityksen, Academic Workin sivuilla. Ensimmäisen vuoden työskentelin Installe rekrytointiyrityksen kautta, jonka jälkeen siirryin ohjelmistokehittäjäksi silloiselle Insta DefSecille.

Heti ensimmäisellä työviikolla pääsin ohjelmistokehitysprojektiin mukaan koodaamaan. Muistan vieläkin, miten alussa itsenäinen työ jännitti, varsinkin kun muut viettivät kesälomaa, mutta kaikki sujui hienosti ja onnistuminen oli todella palkitsevaa. Työnkuva on pysynyt suunnilleen samana, mutta työstettävät projektit ovat vaihdelleet. Tavallinen työpäivä koostuu ohjelmistokehityksestä ja siihen liittyvistä asioista: Java-koodin kirjoittamisesta, projektien määrittelystä ja suunnittelusta sekä työkavereiden koodien katselmoinnista.

Ville-Veikko_uratarina

Eläväisen puheliasta porukkaa

Työssäni parasta on ehdottomasti vapaus. Tarvittaessa töihin voi tulla aamulla myöhempään ja jatkaa työskentelyä iltapäivästä pidempään. Liukumien käyttö onnistuu ja plussatunnit voi käyttää esimerkiksi ennalta sovittuun vapaapäivään. Haasteita voi aiheuttaa nopeasti kehittyvä ala ja sen tuomat uudet asiat. Omaa osaamista pitää toistuvasti kehittää, mutta onneksi ympärillä on ammattitaitoinen ja monipuolinen tiimi, jolta saa aina tarvittaessa apua.

Installa on mukavaa porukkaa ja oman työn sisältöön pääsee vaikuttamaan. Ympärilläni oleva tiimi koostuu eri ikäisistä ammattilaisista, joista osa on ollut alalla jo kymmeniä vuosia. Osaamista löytyy laajasti, ja eläväisen puheliaassa porukassa on helppoa keskustella asioista. Ennen koronarajoituksia kävimme perjantaisin yhdessä munkkikahveilla. Toivottavasti pääsemme pian elvyttämään mukavan perinteen.

Motivaationa uuden oppiminen ja omassa työssä onnistuminen

Työskentelin pitkään erilaisten myyntitehtävien parissa, missä palkka oli kiinni omasta tuloksesta ja työajat vaihtelevia. Myyntityö sujui hyvin, mutta aloin kaivata lisää tasapainoa ja vakautta omaan työhön. Veljeni on aikoinaan valmistunut tietojenkäsittelyn tradenomiksi ja viihtynyt alalla jo vuosia. Aloin pohtia, jos sama homma voisi sopia myös minulle. Kiinnostusta tietokoneita ja koodausta kohtaan löytyy paljon, vaikka en koskaan varsinainen tietokoneharrastelija ole ollutkaan.

Itselle iso motivaatiotekijä on uuden oppiminen ja omassa työssä onnistuminen. Työasiat eivät seuraa kotiin, enkä ole kokenut haasteita työn ja vapaa-ajan yhdistämisessä. En ole perinteinen ”tietokonetyyppi” ja tykkään vapaa-ajalla tehdä kaikkea muuta, kuin istua koneen ääressä. Nautin urheilusta, moottoripyöristä ja luonnossa liikkumisesta. Se, että omat mielenkiinnonkohteet eivät liity tietokoneisiin, auttaa irrottautumaan työstä ja antaa arkeen hyvää vastapainoa.

Vilkkaasta myyntiympäristöstä vakaaseen toimistotyöhön

Olen viihtynyt Installa todella hyvin. Koko ajan oppii uutta ja työstettävät projektit ovat mielenkiintoisia. Myyntityössä ehti tottua vilkkaaseen, joskus jopa meluisaan työilmapiiriin. Silloin ajattelin, että osaankohan edes istua hiljaisessa toimistossa, mutta olen ilokseni tykästynyt rauhalliseen ja keskittyneeseen työympäristöön. Osaltaan vaikutti ehkä myös se, että kuvittelin toimistotyön olevan stereotyyppisesti silmälasit päässä harmaassa toimistossa istumista. Yllätyksekseni ja ilokseni olen kuitenkin huomannut, että tämä on kaikkea muuta!

Ville-Veikko Nieminen
Kirjoittaja

Ville-Veikko Nieminen

Software Engineer

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.