Insta  - Novatron Uusi Xsite EASY-In kaivusyvyysmittari

29 - 11 - 2023 - Referenssit

Tehokkaampaa kaivuutyötä Novatronin koneohjausjärjestelmällä - Insta mukana toteuttamassa käyttöliittymää

Älykkäisiin koneohjausjärjestelmiin ja infrarakentamisen automaatioon ja digitalisointiin erikoistunut Novatron kaipasi sulautettujen järjestelmien ohjelmisto-osaamista kaivinkoneen kuljettajaa opastavan 2D-koneohjausjärjestelmän ohjelmiston ja käyttöliittymän toteuttamiseen. Yhteistyössä Instan kanssa lopputuloksena syntyi uusi, modernimpi ja helppokäyttöisempi Xsite® EASY -kaivusyvyysmittari korvaamaan tuotteen aikaisempi versio.

Data

Novatronin Xsite®-koneohjauksella on pitkä historia, joka ulottuu yli kolmenkymmenen vuoden päähän. Tarjotakseen asiakkailleen uudempaa ja helppokäyttöisempää järjestelmää, Novatron halusi päivittää kaivinkoneen kuljettajaa LED-valoilla opastavan 2D-koneohjausjärjestelmän uuteen kosketusnäytölliseen laitteistoon. Insta valikoitui kumppaniksi järjestelmän käyttöliittymän ja ohjelmiston päivittämiseen uudelle laitteistolle.

- Halusimme kumppanin, jonka kanssa työskentely on helppoa. Insta valikoitui kumppaniksi aiempien kokemusten perusteella ja laadukkaiden sulautettujen järjestelmien osaajien osaamisen perusteella, kertoo Novatronin tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Mikko Kipinoinen. Aiemmin Insta ja Novatron ovat tehneet yhteistyötä muun muassa koneohjaukseen tarkoitetun ohjelmisto- ja laitealustan arkkitehtuurin päivittämisen yhteydessä.

Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen projektin etenemisen näkökulmasta, päivittäisestä työskentelystä sekä itse projektin myötäsyntyneestä tuotteesta

Insta Novatron

Helppokäyttöinen kosketuskäyttöliittymä yhteistyössä

Uusi mittari, Xsite® EASY, on aiempaa vastaavaa järjestelmää helppokäyttöisempi. Mukana on nyt muun muassa tarkka näyttöpaneeli ja kätevä kosketuskäyttöliittymä, jossa näkyy Instan kädenjälki.

Helppokäyttöinen kaivusyvyysmittari auttaa kaivinkoneen kuljettajaa työssään. Mittari auttaa kuljettajaa saavuttamaan halutun koron tai kaadon senttimetrin tarkkuudella, ilman että kuljettajan täytyy keskeyttää kaivuuta tarkastusta varten. Tämä on mahdollista, kun kauha ja tavoitetaso visualisoidaan reaaliaikaisesti ja antureiden datasta laskettu kaivurin kauhan sijainti vastaa todellisuutta senttimetrin tarkkuudella. Lisäksi mukana on muokattavia näkymiä eri työvaiheisiin.

Instan sulautettujen järjestelmien ohjelmisto-osaajia osallistui nyt päivitetyn Xsite® EASY -laitteen käyttöliittymätoteutukseen Novatronin omien asiantuntijoiden lisäksi. Projektin alkuvaiheessa Instalta oli mukana myös käyttöliittymäsuunnittelija.

Projektissa mukana olleen Instan ohjelmistokehittäjän Rasmus Rahusen mielestä tässä projektissa on tullut hyvin esille se, kuinka sulautetussakin ympäristössä voi toteuttaa graafisesti tyylikkään, helppokäyttöisen ja sulavasti toimivan kosketusnäytöllisen käyttöliittymän, vaikka muistia ja prosessointitehoa on rajallisesti käytettävissä.

Projektissa käytettävä kehitysympäristö, Qt for MCU, oli projektin alkaessa hyvin tuore eikä Novatronilla ollut aiempaa kokemusta ollut sen käytöstä. Hyvin nopeasti kuitenkin päästiin toteuttamaan ensimmäisiä malliversioita käyttöliittymästä, joilla käyttöliittymän komponenttien sijoittelu ja kokonaisuuden visualisointi oli mahdollista. Näin päästiin jo varhaisessa vaiheessa tekemään käytettävyystestausta ulkopuolisilla henkilöillä.

- Koko tuotteen kehityksen ajan on ollut vaivatonta ja suoraviivaista nostaa kehityksen alle osakokonaisuuksia, joita seuraavaksi tarvitaan. Tilanteissa, joissa on useita eri vaihtoehtoja, miten ongelman voisi ratkaista, on Instan suunnalta tullut ratkaisuvaihtoehtoja ja on myös oma-aloitteisesti tartuttu tekemiseen, kertoo Novatronin tuotepäällikkö Sami Päkkilä.

- Instalaisille on projektin edetessä voitu antaa paljon vastuuta ja vapauksia, mikä on toiminut erittäin hyvin.

Yhteistyön tuotoksena Novatron sai modernin, helppokäyttöisen ja asiakastarpeita vastaavan kaivinkoneen kuljettajaa avustavan mittalaitteen.

- Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen projektin etenemisen näkökulmasta, päivittäisestä työskentelystä sekä itse projektin myötä syntyneestä tuotteesta, Päkkilä summaa.

 Kuvat: Novatron

Ota yhteyttä

Lue lisää ohjelmistokonsultointipalveluistamme

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.