Marko Hautakangas | Insta

26 - 4 - 2024 - Näkemyksiä

Kybertoimintaympäristö on muuttunut ja jatkaa muuttumistaan

Maailma muuttuu monimutkaisemmaksi teknologisen kehityksen myötä ja kyberturvaratkaisujen on kehityttävä vähintään samalla vauhdilla, jotta uudet mahdollisuudet saadaan yhteiskunnan käyttöön.

VerkkoturvallisuusTekoälyTietoturva

Tekoälyn huima kehitysvauhti mahdollistaa aivan uudenlaisia ratkaisuja, mutta samalla syntyy myös uusia uhkia torjuttavaksi.

Pilvipalvelut tulevat entistä enemmän osaksi kaikkea tietoyhteiskunnan infrastruktuuria ja lisäksi horisontissa siintää kvanttilaskennan tuomat muutokset, joihin on varauduttava. Muutoksien myötä voimaan on tulossa laajasti uusi direktiivejä, lainsäädäntöä sekä uusia ohjeistuksia, jotka on otettava huomioon.

Ratkaisujen tuottajana Insta panostaa tuote- ja palvelukehitykseen, oikeiden kumppaneiden löytämiseen sekä osaamisen kehittämiseen, jotta pystymme auttamaan asiakkaitamme kyberturvallisten järjestelmien rakentamisessa, valvonnassa sekä jatkuvassa kehittämisessä.

Toinen huomio on, että muuttuneen turvallisuustilanteen myötä kybertoimintaympäristö ja kyberturvallisuus on entistä tärkeämpi osa turvallisuuspolitiikkaa sekä yhteiskunnan toimivuuden takaamista. Kyberuhat eivät tunne valtioiden rajoja ja riskit valtiollisten toimijoidenkin aktiivisuuteen on kasvanut. Tällöin on entistäkin tärkeämpää, että Suomessa on toimijoita, jotka tuottavat korkean turvatason ratkaisuja, ovat sitoutuneita kansallisen turvallisuuden pitkän tähtäimen kehittämiseen ja ovat valmiita myös verkostoitumaan kumppaneiden kanssa asiakkaiden tarpeiden toteuttamiseksi.

Tähän työhön Insta on sitoutunut nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää Instan vuosikertomuksesta

Instan vuosikertomus 2023

Marko Hautakangas
Kirjoittaja

Marko Hautakangas

Liiketoimintajohtaja - Kyberturvallisuus

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.