3 - 4 - 2024 - Uutiset

Toimitusjohtaja Tapio Kolunsarkaa kohtaan nostettu syyte Ramirent Oyj:tä koskevassa asiassa

– Kattava ja avoin selvitys saatu, nauttii Instan hallituksen täyttä luottamusta. Syyte ei liity millään tavalla Instan toimintaan.

Instan toimitusjohtaja Tapio Kolunsarkaa syytetään pörssitiedottamista koskevassa rikosasiassa. Epäiltynä tekoaikana vuonna 2019 Kolunsarka oli pörssiyhtiö Ramirentin toimitusjohtaja. Syytteen on saanut myös Ramirentin silloinen hallitus. Syyte ei liity millään tavalla Instan toimintaan.

- Olen kiistänyt syyllisyyteni tiedottamisrikokseen. Minua ei epäillä sisäpiiritiedon väärinkäytöksestä tai taloudellisen hyödyn tavoittelusta. Odotan rauhallisin mielin prosessin etenemistä. Käsitykseni on, että vuonna 2019 Ramirent Oyj:n silloinen hallitus ja minä toimitusjohtajana olemme toimineet huolellisesti ja oikea-aikaisesti Ramirentin osakkeenomistajien edusta huolehtien, Instan toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka toteaa.

Instan hallituksen varapuheenjohtaja Niklas Mattssonin mukaan yhtiön hallitus on saanut hyvissä ajoin toimitusjohtajalta kattavan ja avoimen selvityksen asiasta.

- Tämä on toki ikävä asia sekä Installe että Tapiolle itselleen. Meillä Instassa on tapana toimia avoimesti ja rehdisti ja niin Tapio on tässä asiassa toiminut. Tapio Kolunsarka nauttii edelleen hallituksen täyttä luottamusta.

Syytteellä ei ole vaikutusta Instan operatiiviseen toimintaan. Syytteen sisältö on salainen ja sen käsittely voi kestää jopa useita vuosia.

Lisätiedot ja mahdolliset haastattelupyynnöt:

Viestintäjohtaja Teemu Sainio, media(at)insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.