Metsä Groupin biotuotetehdas Äänekoskella

20 - 6 - 2016 - Referenssit

Metsä Group luottaa Äänekoskella Instaan

Maailman ensimmäisen uuden sukupolven biotuotetehtaan instrumentointiasennukset tekee Insta Automation Oy.

Automaatio

Biotuotetehtaan rakennuttaa Metsä Group -konserniin kuuluva Metsä Fibre Oy. Laitos käynnistyy aikataulun mukaan ensi vuoden (2017) kolmannella neljänneksellä. Massiivista rakennushanketta edistetään eri alojen huipputoimijoiden voimin: mukana ovat Insta Automationin lisäksi muun muassa Valmet Oyj ja Andritz Oy.

Äänekosken tehdasalue

Yli vuoden projekti, yli seitsemänkymmenen miehen voimin

Insta Automationin asennustyömaa perustetaan kesällä 2016. Työt alkavat raakavesilaitoksen asennuksilla. Yli vuoden mittainen projekti kattaa lähes kaikki biotuotetehtaan instrumentointiasennukset. Projektin kuluessa työmaalla on jatkuvasti kymmeniä Insta Automationin asentajia.

– Tämän kokoinen projekti edellyttää oman työmaainfran rakentamista. Parhaimmillaan Insta Automationin miesvahvuus nousee yli seitsemäänkymmeneen henkilöön. Projektin kokoluokkaa konkretisoi se, että asennamme noin 360 kilometriä instrumentointikaapelia, kuvailee Insta Automationin Asennusliiketoiminnan johtaja Jarno Pitkänen.

Pitkänen kertoo, että edistyksellisen tehtaan uudenlaisella konseptilla ei ole juurikaan vaikutuksia instrumentointiasennuksiin.

– Meillä on vuosikymmenten laaja-alainen kokemus tämän alan tekemisestä. Sisällöllisesti hanke on aivan ydinosaamistamme, hän korostaa.

Insta Automation on valmiina haasteeseen.

– Kyseessä on historiallisen suuri instrumentointiasennusprojekti, ja se vahvistaa asemaamme tämän alan markkinajohtajana Suomessa. Me olemme valmiita ja varustautuneita, painottaa Insta Automationin toimitusjohtaja Timo Lehtinen ja lupaa, että iso projekti ei vaikuta yrityksen valmiuteen palvella muita asiakkaitaan.

– Äänekosken biotuotetehtaan asennusprojekti on merkittävä osoitus siitä, että Insta Automationin osaamisen laatu ja luotettavuus tunnetaan ja allekirjoitetaan asiakkaiden keskuudessa, täydentää Pitkänen.

Kuva: Sami Karppinen

Jarno Pitkänen
Kirjoittaja

Jarno Pitkänen

Liiketoimintajohtaja, Asennus Insta Automation etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.