Teollisuus Kylmä ja Joonas Eirola Insta

4 - 6 - 2021 - Referenssit

Kylmäntuotantoa yhteistyössä

Suomen Teollisuuskylmä ja Insta toimittavat yhteistyössä kylmäjärjestelmiä teollisuuden tarpeisiin asiakaslähtöisesti, energiatehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Vuodesta 2014 jatkunut yhteistyö on sujunut varmasti ja asiakasta kuunnellen./en/references/unique-automation-solutions-at-the-most-modern-snack-plant-in-the-world

AutomaatioAutomaatiokeskukset

Suomen Teollisuuskylmä on teollisen kylmän asiantuntija, joka suunnittelee ja toteuttaa teollisia kylmäjärjestelmiä ja lämpöpumppuja sekä tarjoaa niiden kunnossapitopalveluita. Yhtiö vastaa muun muassa elintarvike- ja prosessiteollisuusalalla toimivien asiakkaidensa logistiikkakeskusten sekä jääratojen ja -hallien kylmäratkaisuista. Maanlaajuisesti toimivan Teollisuuskylmän palvelut kattavat koko kylmäjärjestelmän elinkaaren suunnittelusta toteutukseen, kunnossapitoon ja laitoksen purkuun saakka.

– Teollisuudessa melkein joka saralla tarvitaan kylmää johonkin. Lisäksi lämpöpumppujen avulla toteutettava lämmön talteenotto on lisääntynyt, Suomen Teollisuuskylmän sähköstä ja automaatiosta vastaava liiketoimintajohtaja Markku Purhonen kertoo.

Suomen Teollisuuskylmä Oy on perustettu vuonna 2011. Avainhenkilöillä on kuitenkin kokemusta teollisen kylmän urakoinnista ja huollosta jo 1980-luvulta lähtien. Yrityksen henkilöstön määrä on yli viisinkertaistunut perustamisen jälkeen, ja kasvu jatkuu edelleen.

Teollisuus Kylmä  ja Joonas Eirola Insta

Prosessiosaaminen ja kylmäkoneet Teollisuuskylmältä, automaatio-osaaminen Instalta

Suomen Teollisuuskylmä ja Insta tekevät yhteistyötä asiakasprojekteissaan. Siinä, missä Teollisuuskylmä toimittaa kylmäjärjestelmän prosessisuunnittelun ja kylmäkoneet, Instan osuus sisältää automaation, instrumentti- ja sähkösuunnittelun sekä automaatiokeskukset testauksineen ja käyttöönottoineen.

– Suomen Teollisuuskylmällä on erityisosaaminen kylmäntuotannon prosessiin, ja me toteutamme heidän kuvauksensa perusteella automaation, Instan Elintarvike ja kemia -yksikön ryhmäpäällikkö Joonas Eirola selittää.

Yhteistyö sai alkunsa vuonna 2014 Tampereen Nekalasta, jossa Teollisuuskylmällä oli Valion Tampereen-meijerin projektissaan tarvetta automaatio-ohjelmoinnille. Seuraavana vuonna yhteistyötä jatkettiin Valion Riihimäen uuden välipalatehtaan parissa, ja nykypäivään tultaessa yhteisiä projekteja on kertynyt jo toistakymmentä.

– Kun projekteja tuli lisää, lähdimme hakemaan semmoista yhteistyökumppania, jonka kanssa niitä voitaisiin viedä eteenpäin. Siitä saakka tähän päivään ollaan näitä kylmälaitosprojekteja yhdessä toteutettu, Purhonen muistelee.

Toimitettavat kylmäkoneet eli kompressorikoneikot suunnitellaan mittatilaustyönä asiakkaan tarpeen mukaan. Kompressoreista, niiden varusteista ja koneikon putkistosta koostuva koneikko on kooltaan kymmenen metrin pituinen ja 2,5 metrin korkuinen. Koneikkojen jäähdytysteho vaihtelee kolmestasadasta kilowatista 1,5 megawatin kokoisiin järjestelmiin. Koska toimitus voi sisältää useampia, myös eri valmistajien koneikkoja kuten GEA, Sabroe ja Bitzer, koko kylmälaitoksen jäähdytystehot nousevat useampiin megawatteihin.

Suomen Teollisuuskylmä Oy kylmäkoneet Insta

Prosessin ohjauksen lähdekoodi sekä dokumentit asiakkaan hallussa

Suomen Teollisuuskylmä toimii projekteissaan avoimen lähdekoodin periaatteella, eli luovuttaa prosessin ohjauksen lähdekoodin sekä kaikki dokumentit asiakkaalle projektin yhteydessä. Näin asiakkaalle jää mahdollisuus muokata kyseisiä järjestelmiä toiveensa mukaan. Luonnollinen jatkumo projektin päätyttyä on kohteen kylmähuoltoliikkeenä toimiminen.

Suurimpaan osaan toimituksista sisältyy myös InstaWahti-jatkohälytysohjelmisto, joka välittää kriittiset hälytykset mahdollisista häiriöistä tai laitevioista asiakkaan laitoksen päivystäjälle. Hälytyksistä tulee tieto myös Teollisuuskylmälle.

– Toimituksillamme on kahden vuoden takuuaika, jonka puitteissa hälytykset antavat meille tietoa laitoksen toiminnasta. Hienosäädämme niiden perusteella laitoksen toimintaa ja etsimme mahdollisia ongelmakohtia, Purhonen kertoo.

Suomen Teollisuuskylmä

Purhosen mukaan Instan koosta ja laaja-alaisesta osaamisesta on projekteissa selkeää etua.

– Toiminta on ollut varmaa koko ajan, eikä osaaminen ei ole yhden henkilön takana. Kun meillä on ollut meneillään samanaikaisesti useampia projekteja, Installa on ollut resurssia jakaa niitä sisäisesti, jotta pysytään aikataulussa, Purhonen miettii.

Purhonen mainitsee yhteistyön sujuneen joustavasti hyvässä hengessä.

– Henkilöstö on ollut asiallista ja kuuntelevaa. Olemme saaneet kysymyksiimme vastaukset nopeasti, samoin kuin avun ongelmatilanteissa, hän summaa.

Kiinnostuitko? Lue lisää elintarviketeollisuuden palveluistamme!

Elintarviketeollisuus

Lisätietoja

Tommi Komu

Liiketoimintajohtaja
Teollisuus & Infra
Insta Automation
Tampere
etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Joonas Eirola

Yksikönpäällikkö, Elintarvike ja​ kemia
Teollisuus & Infra
Insta Automation
Tampere
etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.