Lahti Energian Kymijärvi III -biolaitos

20 - 2 - 2020 - Referenssit

Insta toimitti instrumentoinnin sekä kattilalaitoksen instrumentointiosuuden sähkönsyöttö- ja kenttäkotelot Kymijärvi III -biolaitokseen

Insta Automation toimitti Lahti Energian valmistuvaan Kymijärvi III -biolaitokseen instrumentoinnin. Biolaitoshanketta on ohjannut vahvasti ympäristöystävällisyys, ja Kymijärvi III tulee olemaan puhtain vastaavia polttoaineita käyttävä laitos Suomessa.  

Automaatio

Lahti Energian Kymijärvi III -biolaitoshanke on tällä hetkellä käyttöönotto- ja koekäyttövaiheessa. Kymijärvi I -kivihiililaitoksen korvaava laitos huolehtii jatkossa Lahden lämmityksestä yhdessä Kymijärvi II -laitoksen kanssa. Laitoksen lämmöntuotantoteho on noin 200 megawattia, ja se on mahdollista muuntaa lisäinvestoinnilla myös sähköntuotantoon.

Valmistuva biolaitos käyttää polttoaineenaan sertifioitua puuta, kuten metsätähdehaketta, harvennushakkuiden tuotteena syntyviä energiajakeita tai sahojen sivutuotteita.

Lahti Energian Kymijärvi III -biolaitos

Instrumentointia aikataulussa ja ammattitaidolla

Laitokseen toimitettiin kiertoleijukattila, jonka polttoprosessi on ekologisempi muihin polttoprosesseihin verrattuna. Biolämpölaitoksen kattilatoimittaja on Sumitomo SHI FW, ja Insta toteutti kattilalaitoksen instrumentoinnin sekä instrumentointiosuuden sähkönsyöttö- ja kenttäkotelot.

Sumitomo SHI FW:n työmaan asennusvalvoja Jari Voutilainen antaa Installe kiitosta joustavuudesta ja ammattitaidosta.

- Instan vahvuudet ovat osaava ja motivoitunut henkilökunta ja kokemus isoista projekteista, Voutilainen summaa.

Installa oli kiireimmillään työmaalla 24 asentajaa. Työtuntien määrä oli kokonaisuudessaan 17 000, ja projekti valmistui aikataulussa. Instan osuus projektissa kesti tammikuusta 2019 lokakuun loppuun.

Hanketta ohjaa ympäristöystävällisyys

Uuden laitoksen myötä Lahti Energia siirtyy energian tuotannossaan yli 85-prosenttisesti uusiutuvien ja kierrätyspolttoaineiden käyttöön. Siinä on tehokas lämmöntalteenotto, ja lauhdevesiä varten on kehitetty uudentyyppinen puhdistusprosessi. Lauhteet saadaan prosessin ansiosta puhdistettua juomavettäkin puhtaammiksi. Savukaasuista poistuvat lentotuhkat pyritään kierrättämään takaisin metsään ravinteiksi tai uusiokäyttämään rakennusteollisuudessa ja maanrakentamisessa.

Ympäristön huomioon ottaminen on luonnollinen osa Instan liiketoimintaa ja sen jatkuvuuden edellytys. Ympäristöteknologian alueelle toimitetut tuotteet ja palvelut tuovat yli kolmanneksen Insta Automationin liikevaihdosta.

Tero Lehtinen
Kirjoittaja

Tero Lehtinen

Projektipäällikkö, Asennus Insta Automation etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.