BillerudKorsnäsin Gruvön kartonkitehdas

17 - 4 - 2018 - Referenssit

Insta instrumentoi BillerudKorsnäsin Gruvön sellu- ja paperitehtaalla Ruotsissa

Ruotsin johtava uusiutuvien pakkasmateriaalien valmistaja BillerudKorsnäs teki historiallisen mittaluokan päätöksen panostaa Gruvön tehtaallaan uuteen kartonginvalmistuslinjaan ja kartonkikoneeseen. Investointi on paitsi yrityksen kaikkien aikojen suurin, myös yksi suurimmista maassa viime vuosina toteutuneista hankkeista 7 miljardin kruunun kokonaiskustannusarviollaan. Kumppanikseen yhden maailman kustannustehokkaimman kartonkikoneen instrumentointiasennuksiin BillerudKorsnäs valitsi Instan. This story also available in English [/en/references/insta-performs-instrumentation-work-at-billerudkorsnass-gruvon-pulp-and-paper-mill-in-sweden]

Automaatio

BillerudKorsnäsin liiketoiminnan ytimessä ovat kumppaniensa kanssa luodut ekologiset ja kestävästi tuotetut, innovatiiviset pakkausratkaisut. Uuden investoinnin taustalla ovat yrityksen strategiset tavoitteet sekä luonnonvaroja säästävien pakkausratkaisuiden kysynnän kasvu erityisesti ruoka- ja juomateollisuudessa. Karlstadin lähellä Lounais-Ruotsissa sijaitsevan Gruvön sellu -ja paperitehtaan uuden linjaston on määrä tuottaa vuosittain noin 550 000 tonnia kartonkia.

BillerudKorsnäsin Gruvön kartonkitehdas

Installe BillerudKorsnäs on asiakkuutena poikkeuksellinen siitä syystä, että aiemmat Insta Automationin ulkomaille toimittamat asennukset ovat tavallisesti tapahtuneet päälaitetoimittajan kautta. Hanke paitsi vahvistaa Instan asemaa johtavana suomalaisena prosessiautomaation ja instrumentoinnin urakoitsijana, edistää yhtiön kansainvälistymisstrategiaa. Insta toimittaa hankkeen kaikki prosessi-instrumentointiasennukset.

Instan vahvuutena luotettavuus ja asennusten laadukkuus

Investointipäätös tehtiin loppuvuodesta 2016 ja Insta Automation sai kutsun tarjouskilpailuun syksyllä 2017. Instan vahvuutena on pitkä ja kattava kokemus prosessi-instrumentointiasennuksista ja vastaavan suuruusluokan hankkeista – esimerkiksi Äänekosken biotuotetehtaan instrumentointiurakasta, joka vietiin läpi onnistuneesti sovitussa aikataulussa.

– Vahvuutemme on ehdottomasti korkea laatu sekä asennusten luotettavuus, joita voimme tarjota kilpailukykyisellä hinnalla. Luotettavuudella tarkoitan, että projektit viedään läpi sovitussa aikataulussa. Laadukkaat asennukset sen sijaan kestävät laitteiston elinkaaren ajan, kertoo Insta Automationin asennusliiketoiminnan johtaja Jarno Pitkänen.

Työt alkavat huhtikuussa ja päättyvät tammikuussa 2019, kiireisin aika ajoittuu arviolta joulukuulle. Hankkeessa projektipäällikkönä toimiva Kari Kivimäki arvioi, että tehtaalla työskentelee tuolloin yhtäaikaisesti noin 40 Insta Automationin työntekijää. Linjan on tarkoitus käynnistyä vuoden 2019 ensimmäisen kvartaalin aikana.

– Olemme jo vuosikymmenen ajan olleet yksi johtavista instrumentoinnin asennusurakoitsijoista Pohjois-Euroopassa ja mukana useissa merkittävissä puunjalostusteollisuuden investoinneissa. Kokemuksemme ja asemamme vuoksi tässä hankkeessa mukanaolo on meille luonnollinen jatkumo, Pitkänen toteaa.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.