Montes del Plata_ Uruguay

10 - 6 - 2014 - Referenssit

Insta Automation Uruguayssa: asia- ja olosuhdeosaaminen kohdallaan

Insta toimitti Montes del Platan sellutehtaan rakennusprojektissa instrumentointiasennukset kuitulinjalle ja valkolipeälaitokselle Andritz Oy:n alihankkijana.

Insta Automation oli mukana Uruguayhin rakennetun maailman suurimman sellutehtaan Montes del Platan rakennusprojektissa. Uruguayssa yritys toimi yhtä osaavasti ja luotettavasti kuin kotimaassakin toteutettavissa projekteissa. Insta Automation toimi projektissa Andritz Oy:n alihankkijana ja toimitti instrumentointiasennukset kuitulinjalle ja valkolipeälaitokselle.

Montes del Plata_ Uruguay

– Insta Automation suoriutui parhaiten kaikista Uruguayssa toimineista ulkomaisista firmoista, kertoo Andritz Oy:stä Juha Suntio, joka toimi Uruguayssa instrumentoinnin asennusvalvojana.

– Installa on paljon kokemusta kansainvälisistä asennustöistä, ja sen huomasi. Meille on tärkeää valita kumppaneita, joiden onnistumiseen voimme luottaa.

Tekniikka pitää olla hallussa

Insta Automation on tehnyt yhteistyötä Andritzin kanssa aiemminkin, joten Andritzilla oli vahva luottamus siihen, että Instan osaaminen on kohdallaan.

Projektin onnistuminen lähtee jo siihen valmistautumisesta: materiaalit ja työkalut hankittiin Suomesta, pakattiin kontteihin ja laivattiin Uruguayhin. Korvaavan tuotteen saaminen perille on hidasta ja hankalaa, joten pakkaamisen pitää onnistua kerralla.

Liiketoimintajohtaja Jarno Pitkäsen mukaan Montes del Platan urakka sopi Insta Automationille täydellisesti, koska Installa on kokemusta samanlaisista projekteista jo kymmeniltä vuosilta. Teknologisen osaamisen sijaan haaste olikin Uruguayssa toimimisessa.

Insta Automation osallistui maailman suurimman sellutehtaan Montes del Platan rakennusprojektiin. Insta Automationin osalta projekti Uruguayssa onnistui erinomaisesti niin instalaisten kuin tilaajankin näkökulmasta.

Vaihtelevat olosuhteet vaativat joustavuutta

– Itse asennustyö on samanlaista ajasta ja paikasta riippumatta, ja se Installa on hallussa. Mutta vielä tärkeämpää on sopeutuminen olosuhteisiin, toteaa Suntio.

– Uruguayn projektissa eteen tuli isompia ja pienempiä haasteita esimerkiksi ammattiliittojen taholta, ja Insta ratkaisi ne ammattimaisesti ja rauhallisesti. Insta lähetti Uruguayhin erittäin ammattitaitoisen asennusporukan ja kokeneen projektijohdon, ja se näkyi projektin onnistumisessa.

Miten totutuista poikkeavissa olosuhteissa kannattaa toimia?

– Latinalaisessa Amerikassa vallitsevat eri säännöt kuin kotimaassa, ja se on vain hyväksyttävä, Pitkänen kertoo.

– Vapaakauppa-alueella toimimiseksi jouduimme hankkimaan paikallisen yrityksen, jonka puitteissa toimimme. Pankkitilin hankkiminen tälle yritykselle kesti kuukausia, ja siinä kyseltiin kaikki tiedot vaimoni passinnumerosta alkaen. On turha lähteä kyseenalaistamaan kysyttyjen tietojen tarpeellisuutta. Kun toimii paikallisten tapojen mukaan, asiat etenevät parhaiten.

– Kaikki se byrokratia, firman perustaminen, pankki-, netti- ja puhelinyhteyksien hankkiminen, asuntojen hankkiminen ja muu, oli varsinainen voimankoitos. Työntekijät kävivät läpi perusteelliset selvitykset, jotta pääsivät työmaalle, aivokäyrää ja huumetestiä myöten. Töihin pääsemisen proseduuri oli raskas.

Oikea tiimi oikeassa paikassa

Toinen tärkeä tekijä projektin onnistumisessa olikin oikean työryhmän valitseminen. Kun urakka tapahtuu toisella puolella maapalloa ja kestää yli vuoden, työntekijöiltä vaaditaan teknisen osaamisen lisäksi myös henkisiä valmiuksia. Koko Insta Automationin Uruguayhin lähtenyt ryhmä oli kokenut ja jokainen oli aiemminkin osallistunut kansainvälisiin projekteihin.

– Kukaan ei halunnut lähteä kotiin kesken projektin, vaan päinvastoin kokivat ajan toisella puolella maapalloa mielenkiintoisena ja antoisana, kertoo Pitkänen.

– Teknisesti olemme saaneet vain kehuja. Olimme yksi harvoista urakoitsijoista, jotka pysyivät annetussa aikataulussa, ja projektin päätyttyä tiimimme palasi komennukselta tyytyväisenä. Voi kyllä sanoa, että osaamisemme instrumentointiprojekteihin riittää ihan missä olosuhteissa tahansa, Pitkänen vetää yhteen Uruguayn projektin loppusaldon.

Insta Automationin ammattitaitoinen henkilökunta on käytössäsi niin Suomessa kuin Uruguayssa, isoissa kuin pienissäkin projekteissa. Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä!

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.