Lukko_iA-Support_Insta

14 - 5 - 2014 - Referenssit

HS-Vesi saa dokumentaation helposti käyttöönsä Support-pilvipalvelusta

Ylläpito- ja elinkaaripalvelut ovat siirtymässä uudelle aikakaudelle HS-Veden hyödyntämän Support-pilvipalvelun myötä.

ElinkaaripalvelutYlläpitoAutomaatioKriittinen infra

Insta aloitti Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n automaatiotoimittajana vuonna 2023. Ajan mittaan Instan rooli on kasvanut, ja tällä hetkellä se on johtava HS-Veden johtava automaatiotoimittaja.

Lukko_iA-Support_Insta

Insta on kehittänyt yhdessä HS-Veden kanssa Support-pilvipalvelua, jossa asiakas voi tutkia automaatiojärjestelmänsä dokumentaatiota osana Instan tarjoamia elinkaaripalveluita.

Installa on tällä hetkellä yli 30 ylläpito- ja elinkaaripalvelusopimusta vesihuolto-, energia- ja näyttämötekniikan sektoreilla. Koko elinkaaren kestävä ylläpito tarkoittaa ennen kaikkea ennakoivaa laitteiston ylläpitoa ja huoltoa, järjestelmän ohjelmistojen ja tietoturvapalveluiden päivityksiä ja muuta työtä, jonka tavoitteena on koko järjestelmätekniikan jatkuva ja moitteeton toiminta.

Support-portaali on ollut HS-Vedessä pilottikäytössä noin vuoden ajan. Vuonna 2014 palvelu lanseerataan muillekin avainasiakkaille. Supportissa asiakkaat voivat dokumentaation tutkimisen ohella päivittää ohjelmistoja sekä tehdä työtilauksia prioriteetiltaan vähemmän kiireellisistä toimituksista.

Supportin avulla dokumentointi ja ohjelmistot pysyvät ajan tasalla

Sähkö- ja automaatioinsinööri Tomi Lager HS-Vedestä hyödyntää Supportia omassa työssään.

– Tilaan säännöllisesti pieniä töitä Supportin kautta. Työtilausmäärittelyt tallentuvat ja Insta toteuttaa tilaukset, kun muita töitä on vähemmän. Supportin avulla dokumentointi ja ohjelmistot pysyvät ajan tasalla, sillä kaikesta on aina käytössä viimeisimmät versiot.

– iPadilla dokumentteihin pääsee käsiksi missä ikinä onkin – on päivystäjä sitten viallisen mittalaitteen tai moottorin luona tai vaikka kotonaan. Myös etäkäyttöyhteydet iPadin kautta ovat meillä päivittäisessä käytössä. Päivystysmestarilla on iPad mukana päivystyksen ajan ja tarpeen vaatiessa hän voi etäkäyttää valvomossa olevaa konetta sen avulla, Lager selittää.

– iPadin liittäminen automaatiojärjestelmään oli alun perin Instan ajatus, jota olen jalostanut meidän omaan käyttöömme sopivaksi.

Suomen ensimmäinen SOPIVA-suosituksen mukainen vesilaitoksen ja automaatiotoimittajan välinen sopimus

HS-Vesi toimii kymmenen vanhan kunnan tai kaupungin alueella ja hoitaa lisäksi Panssariprikaatin vesihuollon, joten vanhojen järjestelmien yhtenäistämisessä riittää työtä. Alueellisesti se on yksi Suomen laajimmista vesilaitoksista.

– HS-Vesi on tietoliikenneteknisesti ja monipuolisten järjestelmäteknisten ratkaisujen myötä hyvin haastava paikka. Haasteeseen vastataan siellä rakentamalla vesihuoltojärjestelmää elinkaarimallin mukaisesti, jotta nyt rakennettava järjestelmä palvelisi mahdollisimman pitkään, kertoo liiketoimintajohtaja Jyri Stenberg Insta Automationista.

Instan ja HS-Veden sopimus vesihuollon automaatiojärjestelmien huollosta ja ylläpidosta on Suomen ensimmäinen vesilaitoksen ja automaatiotoimittajan välinen sopimus, joka on Huoltovarmuuskeskuksen SOPIVA-suosituksen mukainen. Sopimuksen mukaan Insta muun muassa kehittää häiriönsietoa ja palveluiden toimintavarmuutta toiminnan jatkuvuussuunnittelun avulla sekä tilaajan ja toimittajan yhteistyöllä.

Kysyttäessä, miksi Installa on niin vahva asema HS-Vedessä, Lager perustelee asiaa yhteistyön sujuvuudella.

– Yksi Instan vahvuuksista on henkilöstö – toiminta on erittäin osaavissa käsissä. Instassa on kova vaatimustaso ja hyvä tekemisen meininki, hän kiteyttää.

Laadunhallinnan sertifikaatti ISO 9001 myös elinkaaripalveluille

Syksyllä 2013 Insta Automation sai ylläpito- ja elinkaaripalvelutoiminnalleen laadunhallinnan sertifikaatin ISO 9001. Aiemmin toiminta on ollut osa kokonaistoimitusliiketoimintaa, mutta ylläpito- ja elinkaaripalveluiden lisääntyessä nähtiin tarpeelliseksi luoda niille oma toimintajärjestelmä ja omat toimintamallit.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.