Instan_ja_Valion_tyontekijat_Valion_Riihimaen_tehtaassa

16 - 10 - 2017 - Referenssit

Ainutlaatuisia automaatioratkaisuja maailman moderneimmalla välipalatehtaalla Valiolla

Insta Automation oli mukana luomassa Valio Oy:n uutta elokuussa käyttöön otettua välipalatehdasta. Instan valtteina Riihimäellä olivat pitkä yhteistyö Valion kanssa sekä osaavat kotimaiset resurssit.

GreenfieldValvomoAutomaatioAutomaatiokeskukset

Valio Oy:n historian suurimman yksittäisen investoinnin Riihimäen välipalatehtaan rakennustyöt käynnistyivät kolme vuotta sitten. Vaatimukset olivat kunnianhimoiset.

Instan_ja_Valion_tyontekijat_Valion_Riihimaen_tehtaassa

– Tavoitteena oli rakentaa kilpailukykyinen, tehokas, tulevaisuuden haasteisiin vastaava, joustava, ympäristön huomioon ottava ja turvallinen tehdas, Valion projektijohtaja Jukka Partti luettelee.

Uusi tehdas tarjoaa Partin mukaan mahdollisuuden tuottaa uusia innovatiivisia tuotteita ja muuttaa tuotteiden ominaisuuksia joustavasti kuluttajien toiveiden mukaan. Joustavuuden ohella tehtaan etuna on sen ekologisuus ja energiatehokkuus – tehdas säästää energiaa kolmanneksen Riihimäen vanhaan tehtaaseen verrattuna.

Valio Riihimäen tehdas

Instan kokonaistoimitusten valttikortteina kokemus ja kotimaisuus

Insta osasi Partin mukaan vakuuttaa osaamisellaan ja kapasiteettinsa riittävyydellään jo tarjousvaiheessa. Valttikortteinaan Installa olivat Riihimäen jo olemassa olevan tehtaan tuntemus ja osaavat kotimaiset resurssit.

– Insta onnistui rakentamaan kilpailukykyisen tarjouksen ja vakuuttamaan osaamisensa ja kapasiteettinsa riittävyyden, Partti summaa.

Lokakuussa 2014 Insta Automation ja Valio allekirjoittivat esisuunnittelusopimuksen, jonka pohjalta määriteltiin ohjelmakuvaukset ja tarkennettiin järjestelmäarkkitehtuuri. Syyskuussa 2015, prosessiautomaation toteutussopimuksen solmimisen jälkeen Instan Suunnittelu ryhtyi töihin saman tien – alkuun väyläteknologian ja automaatiokeskusten suunnittelulla sekä prosessiautomaation järjestelmäsuunnittelulla ja ohjelmoinnilla.

Valion Riihimäen välipalatehtaan valvomo

Keskusvalmistuksen ja Asennuksen liiketoimintayksiköt liittyvät mukaan

Lokakuussa 2015 allekirjoitettiin vielä kolmas sopimus. Siihen sisältyivät Insta Automationin Keskusvalmistuksen toteuttamat hajautuskeskukset sekä Asennuksen sähkö-, instrumentointi- ja automaatioasennukset.

– Oli mahtavaa pystyä tarjoamaan asiakkaalle kaikki kokonaisratkaisut saman katon alta, Kokonaistoimitusten elintarvike- ja kemiasegmentin päällikkö Tommi Komu Insta Automationilta kiteyttää.

– Koska Valion kanssa oli tehty monia projekteja jo aiemmin, pystyimme hyödyntämään työntekijöidemme olemassa olevaa osaamista ja vahvuuksia.

Projektin laajuutta kuvaa Komun mukaan hyvin siihen käytetyt henkilövuodet: projektinjohtoon, suunnitteluun ja ohjelmointiin on käytetty noin 25 henkilötyövuotta, asennukseen ja valmistukseen 32.

Komu kiittelee Valiota joustavasta ja toimivasta yhteistyöstä. Hän nostaa esimerkiksi Instan tiloissa suoritetut FAT-testit, joissa järjestelmät testattiin Valion väen kanssa perusteellisesti. Myös Partti on samoilla linjoilla:

– Yhteistyö Instan kanssa on toiminut koko projektin kanssa erityisen hyvin ja haasteet on pystytty ratkomaan sitä mukaa, kun niitä on tullut vastaan. Lopputulos vastaa asetettuja tavoitteita hyvin.

Tommi Komu
Kirjoittaja

Tommi Komu

Liiketoimintajohtaja Teollisuus & infra Insta Automation etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.