AGCO_power

21 - 3 - 2016 - Referenssit

AGCO Power minimoi manuaalisen työn ja virheet KMJ-Engineering Oy:n energianhallintajärjestelmän avulla

KMJ-Engineering toimitti AGCO Powerille manuaalisen mittariluennan korvaavan energianhallintajärjestelmän. Järjestelmä tuottaa kätevän, tarkan ja vertailukelpoisen raportin, jonka avulla tavoitearvojen toteutumisen seuranta on helppoa. Automatisoitu mittaus tehostaa työskentelyä ja poistaa inhimillisten virheiden mahdollisuuden.  

SähköistysAutomaatio

AGCO Power Oy on tehostanut toimintaansa vuodesta 2010 lähtien automatisoimalla sähkö- ja lämpöenergioiden mittaukset Insta Automationiin kuuluvan sähkönjakelu- ja energianmittausjärjestelmien suunnitteluun erikoistuneen KMJ-Engineering Oy:n toimittaman järjestelmän avulla. Aiemmin manuaalisesti tehdyn mittariluennan sijaan energianhallintajärjestelmä tuottaa nyt kerran kuussa tarkan ja vertailukelpoisen raportin, jonka avulla AGCOssa seurataan energiatehokkuuden toteutumista ja sähkön laatua sekä ennakoidaan muun muassa laitteiden huoltotarpeita ja vikatiloja.

AGCO_power

– Teollisuusympäristölle tyypillisesti AGCOssa energiankulutuksen raportointi toteutettiin aiemmin tehottomasti: sähköasentaja kiersi kerran kuussa perinteiset kilowattituntimittarit läpi ja merkitsi luvut manuaalisesti muistiin. Sen jälkeen esimiehen tehtävä oli siirtää luvut Exceliin, josta niitä tulkittiin raportoinnin yhteydessä. Mahdollisuus virheiden tekemiselle oli suuri, ja työ vei paljon aikaa, KMJ-Engineeringin operatiivinen johtaja Kalle Vuorio kuvaa asiakkaan lähtötilannetta.

Energianhallintajärjestelmän käyttöönoton yhteydessä jokaiseen AGCOn 690 V ja 400 V pääkeskuksiin asennettiin olemassa olevien taulumittareiden tilalle Janitza UMG604 analysaattorit ja olemassa olevaan Ethernet-verkkoon luotiin mittausjärjestelmälle oma virtuaaliverkko. Mittausdata tallennetaan tehtaan serverille Microsoft SQL -tietokantaan.

Vertailudata kätevästi yhdessä raportissa

– Energianhallintajärjestelmä lähettää jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä edellisen kuun raportin suoraan sähköpostiin. Raportissa on mukana haluttujen kohteiden sähköntuotantomäärät sekä edellisen vastaavan jakson vertailutieto, jotta tavoitearvojen toteutumisen seuranta on mahdollisimman helppoa. Datan analysointi luo mahdollisuuden energiansäästöprojektien toteuttamiselle, Vuorio lisää.

Investointi energianhallintajärjestelmään maksaa itsensä nopeasti takaisin.

– Laskimme erään toisen asiakkaan kanssa, että automatisoimalla energianmittausraportoinnin asiakas säästää vuositasolla 600 työtuntia. Se tekee yli 30 000 euron kustannussäästöt, mikä tarkoittaa, että energianmittausjärjestelmä maksaa itsensä todella nopeasti takaisin. Ja tähän huomioimme vain manuaalisen työn automatisoinnin, emme ottaneet mukaan energiankulutuksen optimoinnista syntyneitä säästöjä lainkaan, Vuorio tiivistää.

Kalle Vuorio
Kirjoittaja

Kalle Vuorio

Yksikönpäällikkö, Energianjakelu Insta Automation etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.