Insta Wave-mittausratkaisu Lempäälän Veden vesitornissa

Monipuoliset mittaukset sähköttömiin kohteisiin

Insta Wave – luotettaviin IoT-järjestelmiin perustuvat mittausratkaisut eri toimialoille

Insta Wave on häiriöimmuuniin LoRa-teknologiaan perustuva mittausratkaisu, jonka etuna on edullinen hinta, pitkä kantavuus sekä turvallisuus. Insta Wave välittää eri lähteistä saatavat tiedot radioteitse suoraan asiakkaan automaatiojärjestelmään.

Insta Waven avulla mittaat radioteitse luotettavasti

Insta Wave on kotimainen, pohjoismaisiin sääolosuhteisiin kehitetty LoRa-tiedonsiirtotekniikkaan perustuva mittausratkaisu. Sen etuna on riippumattomuus operaattoriverkoista, pieni virrankulutus, pitkä akun kesto ja integraatio olemassa oleviin automaatiojärjestelmiin.

Edullinen Insta Wave hyödyntää teolliseen, tieteelliseen tai lääketieteelliseen tarkoitukseen määriteltyjä radiotaajuuksia, joiden käyttö ei vaadi erillistä radiolupaa. Sen kantavuus on hyvä sellaisissakin kohteissa, joissa mobiiliverkko ei kuulu.

Insta Wave välittää mittaukset luotettavasti, sillä ratkaisussa käytetyn 433 megahertsin LoRa-teknologian modulaatiotekniikka on erittäin häiriöimmuuni. Etenkin pienille datamäärille soveltuvan IoT-tekniikan etuna on riippumattomuus operaattoriverkoista ja pieni virrankulutus.

Instan työntekijä ja asiakas ilmasta kuvattuna Lempäälän vesitornin huipulla, tornista osa rajautuu pois ja vasemmalta näkyy taustan maisemaa.

Insta Wavella mittaustiedot vaivattomasti osaksi raportointia laajaltakin alueelta

Insta Wave -mittausratkaisu soveltuu monenlaisiin käyttökohteisiin. Lähetin toimii paristoilla, joten mittauspisteitä voidaan sijoittaa monipuolisesti. Ratkaisua voidaan käyttää muun muassa pohjaveden pintamittauksiin, langattomiin mitta-asemiin ja muihin sähköttömiin kohteisiin. Insta Wave soveltuu myös etäluettaviin kuluttajien vesimittariratkaisuihin.

Mitattavat paine-, virtaus-, pinnankorkeus- tai vaikka murtovalvontatiedot välittyvät radioteitse automaatiojärjestelmään kytkettyyn vastaanottimeen, ja sen myötä valvomoon osaksi raportointia. Integraatio Instan automaatiojärjestelmiin on yksinkertainen ja helppo toteuttaa, koska rajapinnat ovat jo valmiina.

Insta Waven kantavuus on yli 20 kilometriä, joten sen avulla on vaivatonta kerätä tietoa laajallakin alueella olevista kohteista. Yhteen vastaanottimeen on mahdollista kerätä mittausdataa noin sadasta lähettimestä.

Insta Wave -mittauslaite Lempäälän vesitorniin kiinnitettynä, oikealla puolella näkyy antennin osa.

Suomessa suunniteltu ja valmistettu, turvallinen tuote

Insta Wave on täysin kotimainen, kyberturvallisuussuojattu tuote. Vastaanotinjärjestelmästä automaatiojärjestelmään tuleva tiedonsiirto on salattua, eikä ulkopuolinen pääse siihen käsiksi.

Insta Wave -ratkaisun ominaisuuksia kehitetään kaiken aikaa asiakaslähtöisesti, jotta se soveltuu erilaisiin asiakastarpeisiin mahdollisimman kattavasti.

Insta Waven etuna on myös sen kustannustehokkuus. Asiakas omistaa verkot ja laitteistot, jolloin niiden käytöstä ei tule kuukausilaskutusta.

Insta Wave -mittauslaite lähikuvassa vaaleanharmaalla pohjalla.
Instan työntekijä sekä asiakas seisovat vesitornin huipulla poseeraten Insta Wave -mittausratkaisun kanssa.
Lempäälän Veden ja Instan yhteistyö on sujunut hyvässä hengessä

Lempäälän Vesi hyödyntää Insta Wave-mittausjärjestelmää

Lempäälän Vedellä on käytössään Insta Wave-mittausjärjestelmä, joka yhdistää sähköttömissä tiloissa tehdyt mittaukset yhtiön automaatiojärjestelmään radiotaajuuksia hyödyntämällä.

– Mittaamme vedenpaineen ja virtaaman ohella jätevesipuolen kohtia selvittääksemme, paljonko tietyiltä alueilta tulee jätevettä. Saamme mittausten avulla tiedon vesijohtoverkostojen mahdollisista vuodoista tai paikoista, joissa sulamisvesiä virtaa jätevesijärjestelmään. Olemme lisänneet Insta Wavea hyödyntäen kaivoihimme myös murronvalvonnan sekä vuotovesivahdin, joka seuraa, ettei kaivoon kerry vettä. Ratkaisun avulla pääsemme nopeasti korjaamaan mahdollisia vikatilanteita, Lempäälän Veden toimitusjohtaja Lasse Sampakoski kertoo.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.