Lähikuva Insta Industrial Dataplatformista

Parempaa liiketoimintaa datan avulla - älykäs pilvipohjainen data-alusta teollisuuteen

Insta Industrial Dataplatform

Data luo mahdollisuuksia toiminnan tehostamiseen ja kilpailukyvyn vahvistamiseen. Instan Industrial Dataplatformin avulla luot kattavan tilannekuvan eri tietolähteistä, optimoit ja automatisoit prosesseja sekä teet parempia päätöksiä datan avulla.

Oikein ja tietoturvallisesti tuodun datan pohjalta tehtyihin päätöksiin voi luottaa

Tärkeä lähtökohta datalla johtamiseen on varmistaa, että tieto on oikeaa, konkreettista sekä käsitelty ja laskettu siten, että sen avulla tehtyihin päätöksiin voidaan luottaa. Instan älykäs teollinen data-alusta tarjoaa keskitetysti tietoturvallisesti tuotua, validoitua dataa oikea-aikaisten päätösten tueksi organisaation kaikilla tasoilla.

Instan Industrial Dataplatformin avulla ihmisen huomio ohjataan oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan. Eri lähteistä kerätystä datasta visualisoituu laaja ja kattava tilannekuva, joka mahdollistaa kattavamman analysoinnin ja paremmat tiedot päätöksentekoon niin strategiseen johtamiseen kuin asiantuntijoille jokapäiväisessä työssään.

Keskitetty tilannekuva – älykkään automaation mahdollistaja

Digitaalisuuden lisääntyessä mahdollisuudet tuotannon optimointiin ja älykkääseen kunnossapitoon kehittyvät jatkuvasti. Dataan perustuvilla ratkaisuilla saadaan enemmän irti olemassa olevasta laitekannasta, parannetaan liiketoiminnan kannattavuutta, ja lisätään ennakointia monimutkaisiinkin prosesseihin ja kunnossapitoon, jotta ongelmatilanteita voidaan välttää ennalta. Datan parempi hyödennettävyys ja tilannekuva lisäävät turvallisuutta, ja tarkemman energian, raaka-aineiden ja käyttöhyödykkeiden optimoinnin avulla ympäristövaikutukset voidaan minimoida.

Data-alustamme luo pohjan älykkäälle automaatiolle, jolla säästetään niin aikaa kuin resurssejakin. Automaatiojärjestelmään luodun kaksisuuntaisen integraation avulla alustan kautta voidaan ohjata järjestelmää asettamalla sille tavoitteet, jolloin kokonaisuus toimii optimaalisesti. Teollisen data-alustan mahdollistaman ekosysteemin avulla yritys voi integroida parhaat kolmannen osapuolen ratkaisut osaksi kokonaisuutta.

3D-mallikuva Insta Dataplatformin toimintaperiaatteesta teollisessa ympäristössä

Miksi valita Insta Industrial Dataplatform?

Instan älykäs teollinen data-alusta sisältää valmiit toiminnallisuudet yleisimpiin teollisuuden tarpeisiin. Se on täysin räätälöitävissä ja laajennettavissa asiakas- ja liiketoimintakohtaisten tarpeidesi mukaan. Voit rakentaa oman työkalupakkisi älykkäistä ominaisuuksista ja integroida valintasi mukaan kolmannen osapuolten palveluita osaksi kokonaisuutta. Kyberturvallisuus on huomioitu kehityksen kaikissa vaiheissa.

  • Luo uutta liikevaihtoa, vähennä kuluja tai tehosta tuotantoa tekoälyä ja data-analytiikkaa hyödyntämällä

  • Integroitua dataa voidaan hyödyntää useisiin tarkoituksiin niin nopeammalla kehityssyklillä kuin yksittäisissä kehityshankkeissakin

  • Kustannukset käytön mukaan – skaalautuu erilaisiin tarpeisiin

Henkilö tarkastelee teollista dataa tabletilta tehdasympäristössä, jossa robottikäsivarsia hitsaamassa.

Maksimoi datasi hyöty älykkään data-alustan avulla

Katso videolta näkemyksiämme datan ja esimerkiksi tuotantotiedon hyödyntämisestä ja sen käyttämisestä teollisuuden liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen.

Hyöty juuri sinun yrityksesi ja toimialasi mukaan

Data-asiantuntijamme konsultoivat mielellään kullekin toimialalle parhaiten soveltuvista datan käyttökohteista. Niitä voivat olla esimerkiksi:

  • Keskitetty tilannekuva yli yrityksen eri tietojärjestelmien tuottaman datan

  • Tuotannon tehokkuutta mittaava OEE-laskenta

  • Laitteiden käytettävyyden ja tehokkuuden mittarointi

  • Anomaliamallit

  • Tuotannon ja energiankäytön optimointi

  • Kunnossapitotarpeiden älykäs tunnistaminen

  • Keskitetty tietovarasto ja sen päälle rakennettu kattava raportointi

Mustalla pohjalla turkoosi digitaalinen pilvi useiden erilaisten ikonien sekä tekstilaatikoiden ympäröimänä.
Loimuan Hämeenlinnassa sijaitseva Vanajan voimalaitos kuvattuna ulkoa talvella.
Kuinka Loimua on käyttänyt data-alustaa liiketoiminnan kehittämisessä

Data-alusta mahdollistaa tietopohjaisen kehittämisen

– Koemme, että olemme päässeet tekemään yhteistyötä hyvässä hengessä. Asiat hoituvat, niin kuin on sovittu, ja tarvittuihin muutoksiin on löytynyt vastine nopeasti. Nähdäksemme Instan asiantuntemus tästä osa-alueesta on erittäin hyvää, ja projektin parissa työskentelee asiantuntevaa väkeä. Myös projektimalli, jolla olemme data-alustaa tehneet, on informatiivinen ja ketterä, Loimuan tekninen johtaja Juha Puolakka ja tietohallintopäällikkö Kimmo Keronen summavat.

Joustava ja ketterä toteutus

Tyypillisiä Instan Industrial Data Platformin käyttäjiä ovat teollisuuden suuret ja keskikokoiset yritykset toimialaan katsomatta. Teollinen data-alusta perustuu Microsoft Azure -teknologioihin ja voidaan pystyttää asiakkaan omaan pilviympäristöön tai tarjota palveluna Instan ympäristöstä – asiantuntijuuttamme ja kokemustamme kokonaisvaltaisesti hyödyntäen.

Instan Industrial Data Platformissa on valmiina perustyökalut, joiden avulla dataa voi hyödyntää liiketoiminnan tarkoituksiin. Siten alkuun pääseminen on pk-yrityksellekin edullista, riskitöntä ja nopeaa. Uuden tuotantolinjaston kaltaista isoa investointia ei tarvita, vaan datan avulla otetaan kaikki irti niistä työvälineistä, joita yrityksellä jo on.

Miksi Insta?

Asiantuntijamme tuntevat teollisuusautomaation yli 60 vuoden kokemuksella ja ymmärtävät datan mahdollisuudet, mikä tekee meistä parhaan kumppanin teollisen datan hyödyntämiseen. Autamme selvittämään, kuinka yrityksesi voi luoda uutta liikevaihtoa, vähentää kuluja tai tehostaa tuotantoa tekoälyä ja data-analytiikkaa hyödyntämällä.

Sininen ikoni, jossa kädet pitelevät tablettia ja säätävät sen näkymän säätimiä.

Validoitu data päätöksenteossa

Data-alustan avulla käytössäsi on oikea data juuri oikeaan aikaan.

Sininen ikoni jossa näytöstä tulee sen ulkopuolelle rattaita

Datan synergiaedut käyttöösi

Dataa hyödyntämällä mahdollistat jatkuvan kehittämisen ja parannat toimintasi kustannustehokkuutta.

Sininen ikoni, jossa näytön alla on kolme rengasta

Yksi käyttöliittymä datalle

Tilannekuvasta seuraat datalähteitä keskitetysti ja tehostat esimerkiksi valvomotyöskentelyä.

Sininen ikoni, jossa näytöstä tulee ulos hehkulamppu

Valmiit toiminnallisuudet

Alusta sisältää valmiit rajapinnat yleisimpiin teollisuuden tarpeisiin. Se sisältää kaksisuuntaisen OT-yhteyden, karttapohjaisen tilannekuvan, historiatyökalun sekä tietovarasto- ja raportointimoottorin.

Sininen ikoni tehtaasta

Räätälöity juuri omalle organisaatiollesi

Instan data-alusta on täysin räätälöitävissä ja laajennettavissa uniikkeihinkin liiketoiminnan tarpeisiin.

Kyberturvalllinen ratkaisu

Tietoturvallisuus on sisäänrakennettuna ratkaisuumme. Installa on yli 30 vuoden kokemus luotettuna kyberturvapartnerina viranomaisten ja kriittisen infran toimijoiden keskuudessa.

Suomen lippu ikoni

Suomalainen asiantuntemus apunasi

Voit luottaa yli 60 vuoden kokemukseemme teollisen datan keräämisestä, automaatioista ja data-analytiikasta.

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.