Instan työntekijä Tampere-talossa

5 - 7 - 2021 - Uutiset

Tampere-Talon uudistustyö etenee aikataulussaan

Kesäkuun viimeisen päivän iltapäivänä Tampere-talon Isossa salissa on rauhallista. Esitystekniikan uudistusprojekti etenee aikataulussaan.

Mekaniikka- ja sähköasennukset ovat käynnissä: uusille koneistoille on rakennettu kaapelihyllyreitit, hoitosillalla olleet, vanhat koneistot on purettu ja uusien asennukset ovat käynnissä. Kaapeloinnit ovat käytännössä valmiit.

Instan työntekijä Tampere-talon sähkötilassa

– Sähkötyöt etenevät jouhevasti ja uudet kaapelit on vedetty. Seuraavaksi kaapeleita päästään kytkemään, kertoo projektin työmaapäällikkö Juha Veijonen.

Katonrajaan on ilmestynyt jykevännäköinen koneikko. Toukokuussa alas lasketut, vanhat taittopyörät on korvattu uusilla huomattavasti pienemmillä, modernimmilla ja hiljaisemmilla. Koneikon ja vaijerilinjaa ohjaavat pyörät on valmistanut Ypäjän Metalli, Instan pitkäaikainen näyttämötekniikan kumppani jo yli kymmenen vuoden takaa.

– Tähän kohtaan tulee konepeti, jonka päälle moottorit kiinnitetään, Veijonen selittää.

Vähän matkan päässä sijaitsee liitäntäpiste, johon uudet ketjunostimet liitetään.

Kurkistamme uuteen sähkötilaan, joka on saanut uudet Instan järjestelmäkeskukset. Ne hoitavat koko järjestelmän syötön ja jakavat sähköä nostimille.

Uuden sähkötilan seinään on merkitty keltaisin tarroin paikat seuraavaksi saapuville ”sinisille” erikoiskeskuksille, joiden Veijonen kertoo olevan nostinkojeistojen moottorikeskuksia. Sarankulmasta Instan keskusvalmistuksesta tulevat 33 keskusta ohjaavat jatkossa kukin omaa nostintaan. Näille moottorikeskuksille toimitetaan lisäksi varaohjauskeskus.

Elokuussa Isoon saliin on tuotu myös uusi pääohjauspaneeli ja uudenlainen, langaton ohjain. Asennustyövaihe on tuolloin lopuillaan, ja järjestelmän testaus sekä käyttöönotto voidaan aloittaa.

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.