Kuopion Veden automaatioinsinööri Arto Hoffren

31 - 3 - 2021 - Uutiset

Siilinjärven vesihuoltokohteet Kuopion Veden automaatiojärjestelmään

Insta WahtiKriittinen infra

Kuopion Vesi Oy:n automaatiojärjestelmä laajennetaan kattamaan Siilinjärven vesihuoltokohteet saneeraushankkeessa, jonka sähkö-, instrumentointi- ja automaatiourakan Insta Automation Oy toimittaa kokonaistoimituksena. Kuopion Veden Siemensin SIMATIC PCS 7 -teknologiaan perustuva automaatiojärjestelmä kasvaa hankkeen myötä yli 60 kohteella.

Kuopion Veden automaatioinsinööri Arto Hoffren Lehtoniemen jätevedenpuhdistamon valvomossa. Taustalla puhdistamon prosessinäkymää ja Insta Wahti Reporting -raportointiohjelmisto.

Instan toimitus sisältää Siilinjärven vedentuotannon, - jakelun ja jätevedenjohtamiseen liittyvien kohteiden koko SIA-toteutuksen suunnittelun, automaatiojärjestelmän ohjelmoinnin, laitetoimitukset, asennukset ja käyttöönoton. Useissa kohteissa hanke sisältää myös laajamittaiset sähkökeskussaneeraukset, joilla turvataan kohteiden elinkaari pitkäksi aikaa ja parannetaan kriittisen infran huoltovarmuutta.

Siilinjärven kohteiden ohjaus ja valvonta yhdistetään Kuopion Veden vesihuollon automaatio- ja Insta Wahti™ -järjestelmään. Liittäminen osaksi Insta Wahti-data-alustaa tuo uusia mahdollisuuksia raportoinnille, hälytysten jälleenannolle ja analytiikalle sekä älykkään kunnossapidon ohjaamiselle ja datalla johtamiselle. Samalla Siilinjärven kohteet tuodaan osaksi Instan elinkaaripalvelua ja siihen sisältyvää Insta Wahti™ Support -pilvialustaa.

Hanke valmistuu vuoden 2022 kevääseen mennessä.

Kuopion ja Siilinjärven yhteinen vesiyhtiö aloitti toimintansa vuoden 2020 alussa. Yhtiön toiminta-alue kattaa aiemmat Kuopion Vesi Liikelaitoksen ja Siilinjärven kunnan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueet. Vesiyhtiön toiminta-alueella asuu noin 120 000 asukasta. Kuopion Vesi Oy on kokonsa puolesta yksi Suomen suurimmista ja merkittävimmistä vesihuoltoalan toimijoista, ja jatkaa yhteistyötä Suomen johtavan vesihuoltoautomaation toimittajan Insta Automationin kanssa.

Tutustu tarkemmin vesihuollon ratkaisuihimme:

Vesihuolto

Kiinnostuitko kokonaistoimituksistamme? Lue lisää:

Kokonaistoimitukset

Kimmo Suonperä
Kirjoittaja

Kimmo Suonperä

Myyntipäällikkö, Teollisuus etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.