Paroisten jätevedenpuhdistamo

6 - 4 - 2021 - Uutiset

Paroisten jätevedenpuhdistamon automaatiojärjestelmän saneeraus loppusuoralla

Insta uudistaa Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n Paroisten puhdistamon prosessiautomaatiojärjestelmän. Hankkeessa käynnistyy parhaillaan neljäs ja samalla viimeinen vaihe, jossa päivitetään aiemmin uudistetut prosessiasemat uusiutuvaan SCADA-ympäristöön, uudistetaan järjestelmätekniset tiedonsiirtoyhteydet ja toteutetaan kuusi uutta prosessiasemaa. Aiemmat kolme vaihetta on tehty vuosina 2017–2020, ja viimeinen vaihe valmistuu vuoden 2022 lokakuun loppuun mennessä.

HS-Vesi uudistaa puhdistamon prosessia vuosien 2020–2022 aikana tehtävässä mittavassa saneerauksessa, joka on yhtiön historian suurin yksittäinen ympäristöinvestointi. Tarkoituksena on tehostaa kokonaistypenpoistoa uusien ympäristöluvan velvoitteiden täyttämiseksi sekä rakentaa desinfiointi puhdistetulle jätevedelle.

Paroisten puhdistamolle tulee jätevettä käsiteltäväksi Hämeenlinnan kantakaupungista, Hattulasta, Hauholta, Tuuloksesta, Rengosta ja kolmannes Kalvolan jätevesistä. Keskimääräinen vuorokausivirtaama on noin 20 000 kuutiometriä.

Instan ylläpito- ja elinkaaripalveluiden asiakkaana yhtiön laitokset ovat vahvasti mukana vesihuollon automaation ja digitalisaation kehityksessä. Yhteistyö on alkanut vuonna 2003, mistä saakka Insta on uudistanut laitosten vesihuoltoautomaatiota.

HS-Vesi on käyttänyt InstaWahti-prosessiraportointi- sekä hälytysten jälleenanto- ja analytiikkaohjelmistoja liki 20 vuotta. Yhtiö on ollut myös edelläkävijänä iA-Support-elinkaaripalvelun käytössä, minkä puitteissa Insta on tarjonnut yhtiölle muun muassa SOPIVA-ohjeistukseen perustuvan ja huoltovarmuuteen sidotun palvelun.

Kuva: HS-Vesi

Tutustu tarkemmin vesihuollon ratkaisuihimme:

Vesihuolto

Lue tarkemmin elinkaaripalveluistamme:

Elinkaaripalvelut

Kiinnostavatko teollisuuden tarpeisiin suunnitellut ohjelmistot, jotka tukevat tehtaan tuottavuuden ja muiden avaintekijöiden seurantaa? Lue lisää:

Tuotteet ja ohjelmistot

Janne Niiranen
Kirjoittaja

Janne Niiranen

Yksikönpäällikkö, Elinkaaripalvelut, Vesihuolto & Näyttämöt Teollisuus & Infra Insta Automation etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.