M- halli

17 - 5 - 2024 - Uutiset

Instan uusi automaatio- ja sähkökeskuksia tuottava tehdas Tampereella mahdollistaa tuotantokapasiteetin kasvattamisen

Teknologiayhtiö Instan keskusvalmistuksen uusi M-halli kohoaa kiivaalla tahdilla. Tampereen Sarankulman kampuksen uusi tuotantotila tai paremminkin automaatio- ja sähkökeskuksia valmistava tehdas on tarkoitus ottaa käyttöön syyskuussa. Harjannostajaisissa nähtiin kymmeniä hymyileviä kasvoja. Selväksi tuli, että rakentaminen vaatii ison joukon ammattilaisia, rohkeutta investoida ja yhdessä tekemistä.

AutomaatiokeskuksetAutomaatio

Tampereen Läntisen ohitustien viereen nouseva moderni, sininen tehdas on melkoinen katseenvangitsija, vaikka Instan logo ei hallin päädyssä vielä komistelekaan. Sisällä näkyy harmaata betonia, suuria ikkunoita, valoa. Ja tilaa, ja sitä on paljon. Lattiatasolla yhteensä n. 4 000 neliötä, yli puolikas jalkapallokenttää.

Nyt tämä kokonaisuus alkaa jo hienosti hahmottumaan ja konkretisoitumaan

kertoo Valmistus-liiketoiminnan johtaja Matti Tuominen.

- Tila on kumma asia. Tuntuu että sitä ei ole koskaan liikaa. Meidän vanha D-halli tuossa vieressä on käynyt liian pieneksi, on ollut kasvun esteenä. Tulevaisuudessa tilaa on tarpeeksi, kun molemmat tilat ovat käytössämme ja voimme vastata yhä kasvavaan asiakaskysyntään, Tuominen pohtii tyytyväisenä.

M- halli

Vahva kasvukäyrä

Instan keskusvalmistusliiketoiminnan kasvukäyrä on sojottanut ylöspäin jo monta vuotta. Sähkö- ja automaatiokeskuksia valmistuu noin 30 päivässä, vuositasolla huidellaan yli 7 000 keskuksessa. Keskuksia valmistetaan Muuramessa ja Tampereella Sarankulmassa, missä sijaitsee myös yhtiön pääkonttori.

- Meidän työmme on ammattilaisten käsityötä, logistista syvähallintaa. Satoja ja jopa tuhansia komponentteja, joista räätälöidään keskuksia asiakkaidemme toiveiden mukaan.

Kaikki keskukset ovat lähes uniikkeja ja niitä menee ympäri maailmaa. Käyttökohteet ovat kuin elämä pienoiskoossa. Esimerkkeinä hissit, palo-autot, jäte- ja vesihuolto, kaivokset, tehtaat, ydinvoima ja asejärjestelmät. Yllättävää on kuulla, että esimerkiksi loistoristeilijästä voi löytyä jopa satoja automaatiokeskuksia.

Rohkeutta tehdä, taitoa toteuttaa

Yksi harjannostajaisten tyytyväisimmistä instalaisista on myös toimitilapäällikkö Jarkko Haavisto.

Paljon tästä on jo ehditty toteuttaakin, parkkipaikka on rakennettu viime kesänä, M- hallin rakentaminen aloitettiin lokakuun lopussa ja valmistuu elokuussa 2024. Uudelle toimistorakennukselle eli F- rakennukselle on ehditty saada rakennuslupa. Vauhdikas vuosi Installe ja itselleni.

Kiitospuheessaan M-hallin suunnittelijoille ja rakentajille Jarkko nosti esiin kumppanit ja turvallisuuden. - Installa on ollut kasvua, kasvuhalukkuutta ja rohkeutta vähän suhdanteita vastaankin lähteä rakentamaan uusia tiloja pitkäjänteisesti tulevaisuuteen katsoen. Kokonaisuus on hieno ja suurimmasta päästä Tampereen seudulla tänä vuonna. Keskinäinen Työeläkeyhtiö Varma toimi Instan vuokranantaja– ja rakennuttajakumppanina. Pää- ja rakennusurakoitsijana toimii Jatke Pirkanmaa Oy.

- Erityisen hienoa on ollut, että tämä kaikki on tehty ilman tapaturmia. Se on hieno suoritus, 0-tapaturmaa työmaalla. Ammattilaisten kanssa on ollut ilo ja ylpeys tehdä hommia, Haavisto hehkuttaa.

Uusi M-tuotantotila – Keskusvalmistuksen vauhti kiihtyy

  • Lisäkapasiteetti, tehokas logistiikka ja parempi työturvallisuus

  • Yli 50% enemmän tuotantotilaa (kokonaisala 4 700 neliömetriä, halliala n. 4 000 neliömetriä, joka vastaa yli puolikasta jalkapallokenttää)

  • Energiatehokas ja moderni – 100% maalämpö, aurinkopaneelit 60kW

M-halli Insta

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.