Seinäjoen Energian rakennuttama kattilalaitos valmistuu syksyllä 2022.

22 - 11 - 2021 - Uutiset

Insta toimittaa prosessi- ja rakennussähköasennukset sekä instrumentointiasennukset Valmetin Seinäjoen Energialle toimittamaan kattilalaitokseen

Kriittinen infra

Insta on tehnyt sopimuksen Valmetin kanssa Seinäjoen Energialle toimitettavan kattilalaitoksen prosessi- ja rakennussähköasennuksista sekä instrumentointiasennuksista materiaaleineen.

Seinäjoen Energian rakennuttama kattilalaitos valmistuu syksyllä 2022.

Valmet rakentaa Kapernaumin lämpökeskukseen uuden kattilalaitoksen perustuksista ylöspäin piippuun saakka. Kerrosleijuteknologiaa hyödyntävä BFB-kattila mahdollistaa uusiutuvien polttoaineiden käytön lisäämisen kaukolämmön tuotannossa. Laitoksen polttoaineteho on 49,5 megawattia ja sen maksimikaukolämpöteho 56,5 MWth yhdessä savukaasulauhduttimen kanssa.

Kattilalaitoksen rakentaminen on alkanut syksyllä 2021. Instan osuus alkaa tämän vuoden joulukuussa ja päättyy elokuussa 2022. Työmaalla työskentelee 5–15 asennusosaston ammattilaista projektin eri vaiheissa. Toimituksessa asennetaan laitteistot keskijännitelaitteistosta aina instrumenttipiirien käyttöönottoon saakka. Koko hankkeen olisi tarkoitus valmistua syksyllä 2022.

Seinäjoen Energia on Seinäjoen kaupungin omistama energiayhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen sähkön, kaukolämmön ja vesihuollon palveluja. Yhtiön toiminnan perustana ovat paikallisuus, toimitusvarmuus sekä kustannustehokkuus. Seinäjoen Energian kaukolämmön käyttöpaikkoja on noin 4 500 ja lämmöntarve on yli 500 GWh vuodessa.

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Insta on johtava kattilainstrumentoinnin toimittaja Pohjoismaissa, jolla on kokemusta lukuisista kansainvälisistä asennusprojekteista ympäri maailman jo 60 vuoden ajalta.

Projektipäällikkönä toimii Henrikki Sillanpää.

Kuva: Matti Hautalahti

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.