Lahden Kaupunginteatterin julkisivu

3 - 2 - 2022 - Uutiset

Insta toimittaa Lahden Kaupunginteatterille uutta teknologiaa

Lahden Tilakeskus on valinnut Instan Lahden Kaupunginteatterin Eero-näyttämön perusparannuksen näyttämömekaniikan toimittajaksi.

Sopimus allekirjoitettiin vuoden 2021 marraskuussa ja hanke käynnistyi heti suunnittelu- ja hankintatöillä. Perusparannuksen sovittu valmistuminen on näyttämöteknisille laitoksille tyypilliseen tapaan ennen syksyn näytäntökauden alkua loppukesästä 2022.

Insta toimittaa hankkeeseen muun muassa kattokoneiston viivapiste- ja tankonostimet, näyttämötason tavaranostimen ja siirrettävän henkilönostimen. Samassa yhteydessä laitteiston sähkökäytöt sekä sähköistys uudistetaan, ja ohjausjärjestelmäksi asennetaan Instan Whisper.

Näyttämöiden muuttuviin toimintaympäristöihin luotu Whisper-ohjausjärjestelmä perustuu uusimpiin web-teknologioihin. Lahden Kaupunginteatterin käyttöön tulevat sen myötä myös laadukkaat ja tyylikkäästi muotoillut ohjaimet – moderni Master Operating Panel -ohjauspöytä esitysten luomiseen ja niiden pääasialliseen ajamiseen sekä kaapelilla liitettävä, kannettava Side Operating Panel -sivuohjauspaneeli tilanteisiin, jotka vaativat ohjausta haasteellisista paikoista.

Marko Hänninen
Kirjoittaja

Marko Hänninen

Yksikönpäällikkö, Koneistot ja näyttämöt Teollisuus & Infra [email protected]

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.