Kuopion Veden lippu

16 - 5 - 2024 - Uutiset

Insta toimittaa Kuopion Vedelle Melalahden jätevedenpuhdistamon ja Hietasalon vedenottamon SIA-uudistukset

Toukokuussa alkavat saneeraushankkeet valmistuvat vuoden 2024 aikana. Uudistusten yhteydessä päivitetään myös Insta Wahti™ Reporting -raportointijärjestelmä.

Automaatio

Insta toimittaa Kuopion Vedelle Melalahden jätevedenpuhdistamon sekä Hietasalon vedenottamon saneerausurakoiden SIA-osuudet. Hankkeet aloitetaan toukokuussa ja niiden arvioitu valmistuminen on vuoden 2024 aikana.

Kuopion Veden lippu tangossa jätevedenpuhdistamon pihalla

Sekä Melalahden että Hietasalon uudistushankkeet sisältävät suunnittelun, automaatiojärjestelmän ohjelmoinnin, laitetoimitukset, asennukset ja käyttöönoton kokonaistoimituksena. Uudistuksiin sisältyy myös Insta Wahti™ Reporting -raportointijärjestelmän päivitys.

Melalahden jätevedenpuhdistamon automaation saneeraus on jatkoa aikaisemmin toteutetulle lietteenkuivausurakalle, joka toteutettiin vuonna 2021. Uudistuksen myötä paremmat prosessin säätö- ja ohjausmahdollisuudet tuovat energiatehokkuutta ja parantavat käytettävyyttä.

Hietasalon vedenottamon uudistus on osa suurempaa rakennuksen perusparannusta. Insta toimittaa hankkeeseen prosessisähköistyksen, automaation ja instrumentoinnin. Koko laitoksen sähkönjakelujärjestelmä uudistetaan keskijännitejärjestelmästä pienjännitejärjestelmäksi. SIA-uudistus helpottaa jatkossa järjestelmän elinkaaren hallintaa.

Uudistukset jatkavat Instan ja Kuopion pitkäaikaista kumppanuutta, jolla ylläpidetään vesilaitoksen toimintavarmuutta. Niillä Kuopion Vesi parantaa kriittisen infran huoltovarmuutta ja turvaa osaltaan vesihuoltoa pitkälle tulevaisuuteen.

Kimmo Suonperä
Kirjoittaja

Kimmo Suonperä

Myyntipäällikkö, Teollisuus etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.