22 - 2 - 2022 - Uutiset

Insta modernisoi Valion Riihimäen R1-tehtaan meijeriautomaation

Insta modernisoi eteläisen Suomen 550 tilan maidon vastaanotosta huolehtivan Riihimäen R1-tehtaan meijerin automaatiota. Jogurtin valmistus tehtaalla aloitettiin jo vuonna 1968 ja nykyisin tehdas vastaa raakamaidon vastaanotosta sekä maidon, kerman ja piimän valmistuksesta.

Nykyinen Mitsubishin logiikoilla toteutettu automaatio modernisoidaan täysin ja liitetään osaksi tehtaan Siemens PCS 7 -automaatiojärjestelmää. Samassa yhteydessä uusitaan hajautuskeskukset pneumatiikkaventtiileineen ja I/O-liityntöineen. Automaation modernisoinnin lisäksi valmistusta laajennetaan ja tehostetaan prosessimuutoksin.

Instan sopimus kattaa SIA-kokonaistoimituksen eli prosessisähkö-, instrumentointi- ja automaatiokokonaistoimitukset. Suunnittelutyöt ovat käynnistyneet vuoden 2021 lopussa ja käyttöönotto on suunniteltu tehtäväksi vuoden 2023 keväällä.

Insta toteutti myös viereen nousseen ja 2017 käyttöönotetun Valion uuden R2-välipalatehtaan SIA-kokonaistoimituksen. Uuden tehtaan kulmakiviä ovat energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Myös nyt alkaneen modernisointihankkeen yksi tärkeimmistä tavoitteista on hävikin pienentäminen – optimoiduilla tuotevaihdoilla vähennetään raaka-aineiden, energian ja veden kulutusta ja ennen kaikkea säästetään ympäristöä. Valio Riihimäen kokonaisuus elää nyt ja tulevaisuudessa vahvan vihreästi.

Tommi Komu
Kirjoittaja

Tommi Komu

Liiketoimintajohtaja Teollisuus & infra Insta Automation etunimi.sukunimi (at) insta.fi

Jaa artikkeli

Pysy alan aallonharjalla ja tilaa uutiskirjeemme

Tärkeimmät uutiset, inspiroivat artikkelit ja asiantuntijoidemme ajankohtaisia näkemyksiä eri toimialoilta sekä tietoa tulevista tapahtumistamme.

Hyväksy käyttöehdot. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti.
Tutustu tietosuojaselosteeseemme.